Comisia Europeana ar putea fi rasturnata de scandalul evaziunii fiscale din Luxemburg.Juncker este amenintat cu o motiune de cenzura
Noua Comisie Europeana prezidata de luxemburghezul Jean-Claude Juncker ar putea avea cel mai scurt mandat din istoria UE. Presedintia lui Juncker este contestata din cauza implicarii directe a acestuia intr-o uriasa schema de evaziune fiscala, care vizeaza multe dintre cele mai mari companii din lume. Singurul precedent de demisie a unei Comisii Europene dateaza din 1999, cand Jacques Santer, tot un fost premier luxemburghez, si-a depus mandatul. continuă pe Adevărul
• Comisia Europeana spune ca Romania a iesit din recesiune in trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al Romaniei a crescut cu 1% in trimestrul al treilea fata de trimestrul anterior, ceea ce inseamna ca tara a iesit din recesiunea tehnica in care a intrat la jumatatea anului, potrivit estimarilor Comisiei Europene CE), citate de.
• Comisia Europeana crede ca Romania a iesit din recesiune in trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al Romaniei a crescut cu 1% in trimestrul al treilea fata de trimestrul anterior, ceea ce inseamna ca tara a iesit din recesiunea tehnica in care a intrat la jumatatea anului, estimeaza Comisia Europeana CE).
• Italia ar putea fi sanctionata de Comisia Europeana din cauza unor suspiciuni privind segregarea pe criterii etnice
Comisia Europeana ar putea initia o procedura de sanctionare a Italiei din cauza politicilor privind spatiile locative alocate romilor, existand suspiciuni de segregare pe criterii etnice, anunta organizatia.
• DOCUMENT Comisia Europeana revizuieste in jos prognoza de crestere pentru Romania: 2% in anul 2014, din cauza scaderii investitiilor
Romania va avea o crestere economica de 2% in anul 2014, potrivit Prognozei de toamna emise marti de Comisia Europeana, care revizuieste in jos estimarile precedente pentru tara noastra, ca urmare a scaderii investitiilor. Pe 5 mai, in Prognoza de primavara, Comisia Europeana estima ca Romania va avea o crestere a produsului intern brut de 2,5% in anul 2014.
• DOCUMENT MFE: Romania a cerut aproape 1 miliard de euro de la Comisia Europeana in luna octombrie. POSDRU a ramas pe loc in primele 10 luni ale anului
Romania a cerut de la Comisia Europeana, numai in luna octombrie, aproape 1 miliard de euro, insemnand 5,12% din fondurile structurale si de coeziune alocate tarii in perioada de programare 2007-2013, potrivit Ministerului Fondurilor Europene. Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU) nu a mai avansat, insa, aproape deloc in primele 10 luni ale anului.
• DOCUMENT Comisia Europeana critica dur proiectul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, propus de Guvernul de la Bucuresti
Comisia Europeana cere Guvernului de la Bucuresti sa revizuiasca proiectul in baza caruia vom primi fondurile europene pentru agricultura. 97% din ferme sunt excluse in mod efectiv de la posibilitatea de a accesa fonduri, acuza autoritatile de la Bruxelles.
• Comisia Europeana previne Guvernul ca fara cresterea taxelor sau reducerea cheltuielilor deficitul urca la 2,8% PIB
Guvernul va fi nevoit sa creasca taxe sau sa taie cheltuieli pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor, in caz contrar urmand ca deficitul bugetar sa urce la 2,8% din PIB, apreciaza Comisia Europeana, cu 10 miliarde lei peste tinta, scrie Mediafax.
• Factura pomenilor electorale. Comisia Europeana avertizeaza ca ne paste o crestere a taxelor
Guvernul va fi nevoit sa creasca taxe sau sa taie cheltuieli pentru a compensa scaderile de venituri prognozate in 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stalp si a accizelor, in caz contrar urmand ca deficitul bugetar sa urce la 2,8% din PIB, de la 2,1% din PB in acest an, apreciaza Comisia Europeana.
• Economia merge mai incet: Comisia Europeana a redus estimarea de crestere economica a Romaniei in acest an, de la 2,8% la 2%
Comisia Europeana CE) a redus semnificativ prognoza privind evolutia PIB-ului Romaniei in acest an, ca urmare a incetinirii cresterii in cel de-al doilea trimestru, anticipand un avans anual de 2%, fata de o crestere de 2,8% estimata in iunie, potrivit prognozei economice de toamna.
• Comisia Europeana a redus prognoza de crestere economica a Romaniei in acest an, de la 2,8% la 2%
Comisia Europeana a redus semnificativ prognoza privind evolutia PIB-ului Romaniei in acest an, anticipand un avans anual de 2%, fata de o crestere de 2,8% estimata in iunie. Ritmul cresterii economice s-a.