Consiliul Concurentei spune ca ia in calcul o investigatie in randul bancilor, daca descopera nereguli in cresterea ROBOR
Consiliul Concurentei ia in calcul declansarea unei investigatii in randul bancilor, daca descopera indicii in ceea ce priveste cresterea ROBOR din ultima perioada, a declarat pentru News. ro presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu: O perioada lunga de timp, dobanzile au fost foarte scazute. Daca vom avea indicii privind intelegeri intre banci, luam in calcul o posibila investigatie, a afirmat Bogdan Chiritoiu. continuă pe Hotnews
• Consiliul Concurentei ia in calcul o investigatie in randul bancilor, daca descopera nereguli in cresterea ROBOR
Consiliul Concurentei ia in calcul declansarea unei investigatii in randul bancilor, daca descopera indicii in ceea ce priveste cresterea ROBOR din ultima perioada, a declarat pentru News. ro presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu: O perioada lunga de timp, dobanzile au fost foarte scazute. Daca vom avea indicii privind intelegeri intre banci, luam in calcul o posibila investigatie, a afirmat Bogdan Chiritoiu.
• Consiliul Concurentei ia in calcul o investigatie in randul bancilor, daca descopera nereguli in cresterea ROBOR-ului
Consiliul Concurentei ia in calcul declansarea unei investigatii in randul bancilor, daca descopera indicii in ceea ce priveste cresterea ROBOR din ultima perioada, a declarat pentru News. ro presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu.
• Cresterea ROBOR ar putea fi investigata de Consiliul Concurentei
Consiliul Concurentei ia in calcul declansarea unei investigatii in randul bancilor, daca descopera indicii iprivind cresterea ROBOR. Posibila intelegere dintre banci in privinta dobanzilor nu ar fi o noutate: in 2013, CE a amendat 8 banci internationale cu 1,71 miliarde de euro, pentru ca au participat la activitati de tip cartel prin care au manipulat indicii de dobanda pe piata interbancara EURIBOR si LIBOR, la euro si yeni japonezi.
• Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive la furnizarea serviciilor multiplay: Costurile mari de dezabonare descurajeaza schimbarea furnizorului de comunicatii
Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive in contractele de servicii multiplay televiziune, internet fix si telefonie mobila), a anuntat miercuri autoritatea. Astfel, la dezabonarea anticipata, abonatul trebuie sa achite, dupa caz, penalitati reprezentand 50% din valoarea abonamentului aferent lunilor ramase pana la incheierea contractului, contravaloarea tuturor taxelor si tarifelor promotionale, contravaloarea abonamentelor aferente fiecarui serviciu contractat, la pretul de lista inmultit cu numarul de luni ramase pana la incheierea perioadei minime. Costurile mari descurajeaza schimbarea furnizorului, spune autoritatea, care a transmis spre analiza aceste concluzii catre Protectia Consiumatorilor.
• Consiliul Concurentei a amendat 11 companii cu 3,67 milioane lei
Consiliul Concurentei a sanctionat 11 companii cu amenzi in valoare totala de 3,67 milioane lei aproximativ 798. 626 euro) pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire.
• Consiliul Concurentei: Pietele serviciilor fixe de comunicatii electronice sunt puternic concentrate la nivel national
Pietele serviciilor fixe de comunicatii electronice sunt puternic concentrate la nivel national, patru furnizori detinand peste 85% din totalul abonatilor la serviciile de televiziune TV) si internet fix IF) si 95% la serviciul de telefonie fixa TF), conform unei anchete sectoriale realizate de Consiliul Concurentei.
• Consiliul Concurentei cearta operatorii telecom: dezabonarea, dificila
Procesul de dezabonare a utilizatorilor de servicii multiplay televiziune, internet fix si telefonie mobila) este foarte complicat, incepand cu contactarea furnizorului, pana la concretizarea si solutionarea cererii, a constatat Consiliul Concurentei.