Libnet.ro
UNICEF

01:05

Constantin Nita propune ca gazele sa fie vandute pe bursa

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Constantin Nita propune ca gazele sa fie vandute pe bursa

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat ca va propune patronatelor si sindicatelor din industria petrochimica ca intrega cantitate de gaze naturale produsa in tara noastra sa fie vanduta pe bursa, urmand sa aiba o discutie in acest sens si cu autoritatea de reglementare in domeniu, relateaza sursele de presa. continuă pe Ziarul Bursa

Nita propune vanzarea gazelor pe o bursa de energie

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat ca va propune patronatelor si sindicatelor din industria petrochimica ca intrega cantitate de gaze naturale produsa in Romania sa fie vanduta pe bursa, urmand sa aiba o discutie in acest sens.

Constantin Nita: Propunem ca intreaga productie de gaze din Romania sa fie vanduta pe bursa

Intreaga productie de gaze naturale ar putea fi vanduta pe bursa, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, la finalul sedintei de Guvern. Potrivit ministrului aceasta este propunerea Guvernului in urma discutiilor purtate cu reprezentantii sindicatelor din petrochimie care au protestat miercuri in fata Palatului Victoria. Ne-am inteles cu ei ca saptamana viitoare, impreuna cu patronatele, la departamentul pentru energie sa avem inca o discutie. Propunerea noastra va fi, probabil, ca intreaga cantitate de gaze naturale produsa in Romania sa fie vanduta pe bursa, a spus Nita. Acesta a precizat ca exceptie vor face cantitatile care au pret reglementat.

Constantin Nita, despre lipsa contractelor de vanzare a energiei la Hidroelectrica: Este anormal sa nu putem incheia contracte bilaterale pe termen lung

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, considera ca este anormal ca Hidroelectrica nu mai poate incheia contracte bilaterale pe termen lung. Cred ca este anormal ca noi sa nu putem incheia contracte bilaterale pe termen lung. Din pacate, ceea ce s-a intampalat cu baietii destepti face ca toata lumea sa fie atenta la aceste aceste contracte bilaterale. In aceste conditii, Nita spune ca OPCOM trebuie sa vina cu noi reglementari astfel incat fiecare sa-si asigure riscul pe care l-ar avea in cazul in care pretul ar fi mai mic decat cel prevazut in contract. Precizam ca in ultimele doua luni, Hidroelectrica nu a reusit sa mai incheie contracte bilaterale, ajungand sa vanda energia doar pe Piata Zilei Urmatoare PZU), unde preturile au scazut extrem de mult. In aceste conditii, compania ajunge sa vanda la preturi chiar sub costuri.

Nita va propune tranzactionarea intregii productii nationale de gaze pe bursa

Statul va propune tranzactionarea pe bursa a intregii cantitati de gaze naturale din productia interna, a declarat, astazi, Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2415 seconds )