Cota unica vs impozit progresiv. Cum se impart romanii dupa nivelul salariilor si care sunt argumentele pro si contra impunerii progresive
Potrivit datelor oficiale, un sfert dintre salariatii din Romania sunt platiti cu salariul minim pe cartea de munca, urmati ca numar de cei care iau intre 3. 000 si 4. 000 de lei lunar. Avem peste 300. 000 de conationali platiti cu salariul minim din constructii 3000 de lei) si doar 7. 000 care traiesc intr-un paradis al lefurilor, unde salariul depaseste 30. 000 lunar. continuă pe Hotnews
• Vasile Dincu despre cum ar vrea PSD sa treaca de la cota unica la impozit progresiv in etape
Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD, a declarat vineri seara, la Digi 24, ca trecerea de la cota unica la impozitul progresiv ar urma sa fie facuta in etape, nu din prima. A pune trepte si a cauta niste praguri pentru impozitare ar fi o prima etapa pentru o zona de impozitare progresiva, a spus Dincu.
• Dincu:Trecerea de la cota unica la impozit progresiv, in etape
Trecerea de la cota unica la impozitul progresiv ar urma sa fie facuta in etape, iar un prim pas ar putea fi impozitarea marilor averi si a produselor de lux, a spus la Digi24 Vasile Dincu, presedintele Consiliului National al PSD. Social-democratii si liberalii nu sunt insa de acord pe acest subiect. Presedintele PNL, Florin Citu, spune ca cei care au muncit si au acumulat active ar fi astfel penalizati.
• Ce inseamna cota unica pentru Romania si patru lucruri care ii tin treji pe antreprenorii romani - RBL
Antreprenorii au aflat zilele astea ca sistemul fiscal de referinta dupa care companiile si-au facut planurile de dezvoltare pentru anii urmatori ar putea fi dat complet peste cap, spune Romanian Business Leaders RBL) intr-un comunicat de presa, referindu-se la ideea PSD de renuntare la cota unica, respectiv de trecere la o cota progresiva.
• Business report Acordeonul lui Bela. Cum ne-au informat in pandemie. Cota unica se pregateste sa moara. Fumigena. Negocierile: Cum se pune problema, la ce sa ne asteptam. Autoritatile germane se uita la un alt indicator - rata spitalizarii
Cum ne-au informat in pandemie * Cota unica se pregateste sa moara * Acordeonul lui Bela * PNRR poate fi modificat, dupa cum a anuntat PSD. Cat se poate pierde din cele 29,2 mld euro * Mircea Cosea:Ne asteptam ca inflatia reala sa creasca la peste 10% * Negocierile. Cum se pune problema, la ce sa ne asteptam * Pacienti de la Spitalul Mobil Letcani au fost mutati. Instalatia de caldura - inadecvata * Pentru a estima situatia pandemiei, autoritatile germane iau in calcul un alt indicator - rata spitalizarii * Trezirea: Spitalul Cardio, un vis frumos si-atat. Cum bagi un elefant prin gaura unui ac * Gheorghe Bosanceanu: Mai toate societatile care au activitatea bazata pe energie si gaze se gandesc daca merg mai departe sau iau o pauza * Proiect de lege: Masinile cu volan pe dreapta sa nu mai poata circula pe drumurile publice * 70% dintre magazinele online nu sunt pregatite pentru cresterile de trafic de Black Friday * Viata in Romania cand iti pierzi vederea pe zi ce trece * Fumigena.
• Unde nu s-au inteles PNL, PSD si UDMR. Rares Bogdan: Nurenuntam la cota unica. Cresterea pensiilor si infiintarea unor ministere noi, punctele comune
Rares Bogdan, prim-vicepresedintele liberalilor, a anuntat ca PNL, PSD si UDMR se pot pune de acord asupra cresterii pensiilor. in ceea ce priveste taxarea marilor averi si impozitarea progresiva, liberalii sustin in continuare cota unica, Rares Bogdan precizand ca traim in capitalism, in timp ce egalitarismul tine de comunism. in schimb, cel trei formatiuni s-au pus de acord asupra infiintarii unor noi ministere.
• Deja vu: Cota unica vs. progresiva. Dezbaterea s-a reaprins. PSD a pacalit prima data IT-ul, dar cum va fi data viitoare?
Disparitia cotei unice si inlocuirea ei cu una progresiva? Ce vrea PSD sa faca este sa impuna o cota progresiva pe venituri. Adica, cu cat cineva are un salariu mai mare, cu atat sa dea inapoi Statului mai mult. Persoanele fizice angajate primesc lunar un salariu. Acum, avem 10% impozit pe venit, anterior lui 2018 era 16%. Daca va uitati pe fluturasul de salariu, veti vedea taxele pe care le-a platit angajatorul pentru a va trimite banii in cont. Acolo vedeti acel 10%.