Libnet.ro
UNICEF

17:30

Creditarea din zona euro continua sa scada

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Creditarea din zona euro continua sa scada

Creditele acordate companiilor si gospodariilor din zona euro au scazut cu 0,5% in decembrie, dar intr-un ritm mai lent decat in luna precedenta, dupa ce Banca Centrala Europeana BCE) a confirmat lansarea unor masuri de relaxare cantitativa in valoare de 1. 100 de miliarde de euro menite sa previna stagnarea economiei zonei euro, transmite Reuters, conform Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

Sondaj: Italienii vor iesirea din zona euro

Peste 40% dintre locuitorii Italiei sunt de parere ca tara lor trebuie sa iasa din zona euro, arata raportul Institutului de cercetari politice, dat publicitatii vineri, conform agentiei de presa Tass, citata de Agerpres.

Aproximativ 40% dintre italieni vor iesirea tarii lor din zona euro

Aproximativ 40% dintre locuitorii Italiei sunt de parere ca tara lor trebuie sa iasa din zona euro, potrivit unui raport al Institutului de cercetari politice, economice si sociale Eurispes, publicat astazi si citat de agentia de presa Tass.

Preturile de consum din zona euro au inregistrat in ianuarie un declin record

Preturile de consum din zona euro au consemnat cel mai important declin de la infiintarea uniunii monetare, in 1999, pana in prezent, potrivit primelor estimari ale Eurostat. Astfel, preturile de consum au scazut cu 0,6% in luna ianuarie comparativ cu.

BCE avertizeaza bancile din zona euro in privinta dividendelor si bonusurilor

Banca Centrala Europeana BCE) a avertizat, ieri, bancile din zona euro sa taie dividendele platite actionarilor, mentionand totodata ca in scurt timp va analiza politicile de recompensare a personalului acestor institutii.

Marea Britanie CRITICA austeritatea din zona euro

Guvernele din zona euro trebuie sa relaxeze masurile de austeritate pentru a promova cresterea si normalizarea economiei din regiune, considera guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, relateaza CNBC, conform.

Secretarul general al OECD afirma ca iesirea Greciei din zona euro nu se afla pe agenda nimanui

Secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica OECD), Angel Gurria, a declarat marti, pentru EFE, ca nu ia in considerare iesirea Greciei din zona euro, iar o astfel de ipoteza nu se afla pe agenda nimanui.

Fitch: Programul BCE de relaxare cantitativa nu va relansa creditarea in zona euro

Programul de relaxare cantitativa n. r. achizitii masive de obligatiuni), anuntat saptamana trecuta de Banca Centrala Europeana BCE), are sanse foarte reduse sa majoreze castigurile bancilor din zona euro sau sa sustina relansarea creditarii in regiune, insa va reduce riscul unei deflatii prelungite, conform agentiei de evaluare financiara Fitch Ratings.

O noua luna de scadere a preturilor in zona euro, amenintarea deflatiei devine tot mai concreta

Preturile au scazut cu 0,6% in ianuarie, in zona euro, dupa o reducere de 0,2% in decembrie, potrivit unei prime estimari publicate vineri de biroul european de statistica Eurostat si citata de AFP.

Ce se intampla in aceste momente in Grecia: Tara va ramane in zona euro

Pentru prima data in istoria sa, Grecia are un prim-ministru provenit din stanga radicala. Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza, a depus juramantul ca sef al guvernului, intr-o ceremonie civila fara.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2189 seconds )