Libnet.ro
UNICEF

00:08

Crestere in primele patru luni cu 8,7%

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Crestere in primele patru luni cu 8,7%

Investitiile straine directe ale nerezidentilor au totalizat in primele patru luni ale anului, 785 milioane euro, in crestere cu 8,7% fata de perioada similara a anului trecut, arata datele Bancii Nationale BNR). continuă pe Ziarul Bursa

Deficit de 298 milioane euro in primele patru luni

Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in primele patru luni ale acestui an, un deficit de 298 milioane euro, comparativ cu 241 milioane in aceeasi perioada din anul 2013, potrivit datelor BNR.

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu circa 9% in primele patru luni

Volumul lucrarilor de constructii in primele patru luni a scazut atat in serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 9,2%, respectiv cu 8,7%, a anuntat joi Institutul National de Statistica INS).

Decalajul dintre importuri si exporturi a crescut in primele patru luni cu peste 70 de milioane de euro

In primele patru luni ale acestui an, deficitul comercial decalajul dintre importuri si exporturi a fost de 1,75 miliarde de euro, mai mare cu 71,4 milioane de euro decat cel inregistrat in perioada ianuarie-aprilie 2013, arata datele INS.

BNR: Deficitul balantei de plati s-a adancit la 298 milioane de euro in primele patru luni

In perioada ianuarie - aprilie 2014 contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 298 milioane euro, comparativ cu 241 milioane euro in aceeasi perioada din anul 2013, in principal pe fondul majorarii deficitului inregistrat de balanta veniturilor cu 878 milioane euro), a transmis vineri BNR. Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania date estimate) au totalizat 785 milioane euro in crestere cu 8,7% fata de perioada ianuarie-aprilie 2013), din care participatiile la capital inclusiv profitul reinvestit) au insumat 705 milioane euro, iar creditele intragrup 80 milioane euro.

Datoria externa pe termen scurt, in scadere cu 4,5% in primele patru luni

Datoria externa pe termen scurt a totalizat 18,313 miliarde euro la finele lunii aprilie 19,4% din total datorie externa), in scadere cu 4,5% fata de sfarsitul anului trecut, precizeaza BNR.

Afacerile din serviciile de piata prestate intreprinderilor au crescut cu aproape 5%

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, a crescut cu 4,6% ca serie bruta, respectiv cu 4,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele patru luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, transmite Institutul National de Statistica.

Resursele de energie electrica au crescut cu 4,2% in primele patru luni

Resursele de energie primara si cele de energie electrica au crescut, in intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie, cu 2,7%, respectiv cu 4,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent, informeaza Institutul National de Statistica INS).

Comenzile noi din industrie au crescut cu 9,5%

Comenzile noi din industrie au crescut cu 9,5% in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, transmite Institutul National de Statistica.

Sectorul energetic a contribuit la cresterea cu 11,6% a cifrei de afaceri din industrie

Cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 11,6% in primele patru luni ale anului, comparativ cu acelasi interval din 2013, datorita afacerilor derulate, in special, in industria energetica, arata datele provizorii publicate, astazi, de Institutul National de Statistica INS).

Exporturile Romaniei au atins aproape 17 miliarde de euro

Exporturile FOB in care pre and tul inglobeaza toate uzurile pe care le va suferi marfa pana la destina and tie) ale Romaniei au atins un nivel de 76,101 miliarde lei 16,933 miliarde euro) in primele patru luni din 2014, iar importurile CIF in care costurile de asigurare ale bunurilor sunt incluse in pret) au insumat 83,943 miliarde lei 18,682 miliarde euro), conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica INS), publicate astazi.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2229 seconds )