Libnet.ro
UNICEF

00:08

Cresterea economica pe primele 9 luni: 2,7%. Desi peste asteptari, vestea data de Statistica nu e neaparat buna

Hotnews Hotnews,
 Cresterea economica pe primele 9 luni: 2,7%. Desi peste asteptari, vestea data de Statistica nu e neaparat buna

Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul III 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 date ajustate sezonier), a transmis joi Statistica. Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4,1% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier. In perioada 1. IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2012, cu 2,7%, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier. Desi cifrele sunt incurajatoare, ele nu dau neaparat si o veste buna. continuă pe Hotnews

Cresterea economica din ultimele luni inchide gura criticilor

Conform datelor furnizate de INS, economia Romaniei a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 2,7% fata de anul anterior. Motoarele cresterii economice s-au dovedit a fi industria, agriculturasi exporturile. Potrivit Eurostat, la capitolul industrie pe luna septembrie 2013 Romania a reusit a doua mare crestere a productiei la nivelul UE, de 8,9%.

Rompetrol Rafinare si-a redus cu 25% pierderile in primele noua luni

Rompetrol Rafinare RRC), companie membra a Grupului Rompetrol, a inregistrat, in primele noua luni, pierderi de 86,1 milioane dolari, cu 25% mai mici fata de rezultatul negativ de 115 milioane dolari raportat in perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Profitul SIF4 a crescut cu 47,5% in primele noua luni

Profitul SIF Muntenia SIF4) a crescut, in primele noua luni, cu 47,5%, la 99,91 milioane lei, de la 67,75 milioane lei, nivel inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Cifra de afaceri a Cemacon a urcat cu 34% in primele noua luni

Cifra de afaceri a producatorului de caramizi Cemacon a urcat cu 34% in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata un comunicat de presa remis redactiei.

Venitul net a urcat cu 106,5% in primele noua luni

Venitul net din serviciile de brokeraj ale SSIF Broker a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 106,5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 5,3 milioane lei, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Afacerile Argus Constanta au scazut cu 11% in primele noua luni

Producatorul de ulei alimentar Argus Constanta a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 108 milioane lei 24,4 milioane euro), cu 11% sub rulajul din perioada similara din 2012, insa compania a reusit in trimestrul al treilea sa acopere aproape integral pierderile din primul semestru.

Pierderile Impact au crescut cu 25% in primele noua luni

Pierderile Impact Developer and Contractor IMP) au crescut, in primele noua luni, cu 25%, la 20,4 milioane lei, de la 16,2 milioane lei, nivel inregistrat in perioada similara a anului trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Afacerile Argus au scazut cu 11% in primele noua luni

Argus Constanta a inregistrat, in primele noua luni, o cifra de afaceri de 107,9 milioane lei, in scadere cu 11% comparativ cu perioada similara din 2012, cand rulajul a fost de 121,17 milioane lei, potrivit raportului trimestrial remis Bursei de Valori Bucuresti.

Pierderile Dafora au scazut cu circa 22% in primele noua luni

Compania Dafora Medias a inregistrat in primele noua luni ale acestui an pierderi de 9,33 milioane de lei, mai mici cu 21,8% fata de cele anuntate in perioada similara a anului precedent, de 11,94 milioane de lei.

Investitiile directe au scazut, in primele noua luni, cu 9,9%

Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat, in primele noua luni ale anului, 1,497 miliarde euro, in scadere cu 9,9% fata de perioada ianuarie - septembrie 2012, informeaza Banca Nationala a Romaniei.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2237 seconds )