Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cresterea economica din ultimele luni inchide gura criticilor

Adevărul Adevărul,
Cresterea economica din ultimele luni inchide gura criticilor

Conform datelor furnizate de INS, economia Romaniei a crescut, in primele noua luni ale acestui an, cu 2,7% fata de anul anterior. Motoarele cresterii economice s-au dovedit a fi industria, agriculturasi exporturile. Potrivit Eurostat, la capitolul industrie pe luna septembrie 2013 Romania a reusit a doua mare crestere a productiei la nivelul UE, de 8,9%. continuă pe Adevărul

Cresterea economica pe primele 9 luni: 2,7%. Desi peste asteptari, vestea data de Statistica nu e neaparat buna

Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul III 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 date ajustate sezonier), a transmis joi Statistica. Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4,1% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier. In perioada 1. IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2012, cu 2,7%, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier. Desi cifrele sunt incurajatoare, ele nu dau neaparat si o veste buna.

Romania a inregistrat cea mai puternica crestere economica din Uniunea Europeana

Datele Eurostat arata ca tara noastra a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai puternica crestere economica din Uniunea Europeana, de 1,6%, fiind urmata de Letonia, cu 1,2%. Economia zonei euro a.

Cresterea medie a preturilor din ultimele 12 luni determinata pe baza IPC este 4,5%/ Fiecare resimtim in mod individual modificarile preturilor, in functie de obiceiurile de consum

Preturile de consum din Romania au crescut in luna octombrie 2013 fata de octombrie 2012 cu 1,88%. Cresterea medie a preturilor din ultimele 12 luni, determinata pe baza IPC este 4,5%, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum IAPC) este 3,7%, au transmis luni oficialii Statisticii. Cei doi indicatori- IPC si IAPC- masoara diferit evolutia preturilor si au mai degraba o valoare statistica. Fiecare dintre noi resimte in mod individual cresterile sau descresterile de preturi, in functie de propriile obiceiuri de consum. La nivel individual, insa, inflatia medie a INS e diferita fata de realitate.

Eurostat: Romania are cea mai puternica crestere economica din UE in trimestrul al treilea.

Romania a inregistrat, in trimestrul al treilea, cea mai puternica crestere economica din Uniunea Europeana, de 1,6%, urmata de Letonia, cu 1,2%, in timp ce economia zonei euro a incetinit la o rata de expansiune de numai 0,1%, dupa ce a iesit in trimestrul al doilea dintr-o recesiune prelungita, transmite Mediafax. Economia zonei euro a crescut cu 0,1% in trimestrul al treilea fata de perioada aprilie-iunie, dar a scazut cu 0,4% raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit .

Ponta: Romania este pe primul loc in Europa la cresterea economica

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, ca and tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa la cre and sterea economica, determinata in principal de majorarea produc and tiei industriale, de exporturi and si de absorb and tia fondurilor europene.

AIEA: Iranul a suspendat extinderea activitatilor nucleare in ultimele luni

Iranul a suspendat extinderea activitatilor nucleare in ultimele trei luni, arata un raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica AIEA), citat de AFP.

Semnele autismului sunt vizibile din primele luni de viata

Cercetatorii au urmarit copii de la nastere pana la varsta de 3 ani, folosind tehnologia eye-tracking, pentru a masura modul in care acestia se uita si raspund la semnalele sociale. Copiii care au fost diagnosticati mai tarziu cu autism au aratat atentie scazuta pentru ochii altor oameni, de la varsta de 2 luni. Rezultatele au fost publicate in revista Nature.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2174 seconds )