Libnet.ro
UNICEF

12:30

CRIZA DIN GRECIA: Parlamentul elen SUSTINE planul de reforme inaintat de Guvernul condus de Tsipras

România Liberă România Liberă,
CRIZA DIN GRECIA: Parlamentul elen SUSTINE planul de reforme inaintat de Guvernul condus de Tsipras

Parlamentul din Grecia a aprobat, vineri noapte, intr-o sesiune extraordinara, pachetul dur de reforme si reduceri de cheltuieli inaintat joi de Guvernul elen condus de Alexis Tsipras, care a intampinat la vot opozitia unor parlamentari provenind chiar din partidul sau. continuă pe România Liberă

Parlamentul elen SUSTINE planul de reforme inaintat de Guvernul condus de Tsipras

Parlamentul din Grecia a aprobat, vineri noapte, intr-o sesiune extraordinara, pachetul dur de reforme si reduceri de cheltuieli inaintat joi de Guvernul elen condus de Alexis Tsipras, care a intampinat la vot.

Reformele propuse de Grecia. Parlamentul grec sustine pachetul dur de reforme si reduceri de cheltuieli inaintat de guvernul condus de Alexis Tsipras

Reformele propuse de Grecia. Parlamentul Greciei, intrunit in sesiune extraordinara, a aprobat, in noaptea de vineri spre sambata, propunerea de acord prezentata creditorilor internationali, de catre guvernul condus Alexis Tsipras, potrivit BBC si AFP. Prim-minstrul elen s-a lovit la acest vot de opozitia unor deputati chiar din partidul sau.

Pietele petrolului, lovite de criza din Grecia

Preturile petrolului au continuat sa scada miercuri din cauza temerilor provocate de criza datoriilor din Grecia si a declinului accentuat al pietei de capital din China. Traderii anticipeaza ca tendinta.

LIVETEXT Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras / Fie vom continua impreuna, fie vom cadea cu totii / Germania, reactie rece la planul Atenei

Bursele europene au deschis in crestere puternica vineri dimineata, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit cu parlamentarii Syriza, in conditiile in care noul plan are nevoie de aprobarea Parlamentului. ------------------------1:49 Premierul elen Alexis Tsipras a aparat vineri noaptea, in fata Parlamentului de la Atena, propunerea sa de acord facuta creditorilor tarii, acceptand totodata ca contine masuri dificile si indepartate de pactul electoral al stangii radicale, transmite AFP. Sambata, 1:24 Creditorii internationali cred ca cele mai recente propuneri facute de Grecia sunt suficient de pozitive pentru a face baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro, transmite AFP citand surse europene. 23:49 Dezbaterea parlamentara in Grecia va incepe la un minut dupa miezul noptii, din motive procedurale. Este asteptat un vot in plenul parlamentului in jurul orei locale 3:00 3:00 ora Romaniei), relateaza The Guardian. 22:45 Sondaj de opinie Skai TV: 55,5% din greci se tem de un Grexit, 16,5% spun ca le da speranta, 20,5% nu au o opinie pe subiect. The Guardian).

Criza din Grecia: Bursele europene evolueaza pe verde, dupa capitularea lui Alexis Tsipras/ Parlamentului grec a dat unda verde propunerii de acord/ Creditorii internationali considera propunerile Atenei suficient de 'pozitive' pentru a sta la baza negoc

Atat bursele europene cat si Wall Street au inchis in crestere puternica saptamana,, optimiste dupa ce guvernul de la Atena a anuntat un plan de austeritate mai dur chiar decat cel respins de greci la referendumul din 5 iulie. La Atena, premierul Alexis Tsipras s-a intalnit peste zi cu parlamentarii Syriza, sperand sa ii convinga sa sustina noul plan in Parlamentului. Se pare ca eforturile premierului elen au dat roade pentru ca Parlamentul Greciei, intrunit in sesiune extraordinara la un minut dupa miezul noptii -din ratiuni procedurale - , a aprobat in noaptea de vineri spre sambata propunerea de acord prezentata creditorilor internationali de catre guvernul lui Tsipras, care a inregistrat insa si refuzul mai multor deputati din partidul sau. Vesti bune vin si din partea creditorilor care au analizat pripunerile inaintate de Grecia si au considerat ca sunt suficient de pozitive pentru a reprezenta baza de negocieri pentru un al treilea acord de bailout in valoare de 74 miliarde euro.

Care este pozitia presedintelui CE fata de criza din Grecia

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, joi, ca acordul Greciei cu creditorii privind programul de reforme ar trebui sa includa si o intelegere referitoare la sustenabilitatea datoriilor.

VIDEO Gluma Trezorierului morocanos Wolfgang Schauble despre criza din Grecia

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, cunoscut si ca trezorierul morocanos al zonei euro, a facut o gluma despre criza pe care o traverseaza Grecia, scrie Euronews.

Industria uleiului de masline, paralizata de criza din Grecia

Criza de lichiditati aparuta ca urmare a inchiderii bancilor grecesti incepe sa fie resimtita si in industria uleiului de masline, deoarece fermierii refuza sa livreze productia daca distribuitorii nu ii platesc cu bani gheata, transmite Reuters, conform Agerpres.

Criza din Grecia: Zona euro urmeaza sa dea un aviz decisiv asupra ultimelor propuneri de reforma ale Atenei. Germania: Rezultatul reuniunii de sambata, complet deschis

Rezultatul reuniunii de sambata a ministrilor de finante din zona euro, pentru a discuta ultimele propuneri de reforma ale Atenei, este complet deschis, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului german de Finante, potrivit Reuters. Ministrii de finante ai zonei euro urmeaza sa se intalneasca sambata la Bruxelles, la ora 13. 00, ora Romaniei), pentru a discuta o evaluare a propunerilor Atenei facuta de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Grecia: Parlamentul a aprobat planul de reforme propus de Guvernul condus de Alexis Tsipras

Pachetul de reforme si reduceri de cheltuieli inaintat joi de Guvernul elen a fost aprobat vineri noapte de Parlamentul grec, reunit intr-o sesiune extraordinara, informeaza BBC News. in favoarea masurilor.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2122 seconds )