Libnet.ro
UNICEF

01:06

David Cameron despre summitul UE: Marea Britanie nu a fost singura impotriva tuturor

B1 B1,
David Cameron despre summitul UE: Marea Britanie nu a fost singura impotriva tuturor

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a negat ca propunerea de a reduce bugetul comunitar, facuta la summitul UE ar fi izolat Marea Britanie de restul statelor membre UE. Marea Britanie nu a fost. continuă pe B1

David Cameron respinge ideea ca Marea Britanie ar fi fost izolata la summitul UE.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a respins vineri ideea potrivit careia tara lui s-ar afla in izolare pentru ca, la summitul UE, a cerut reducerea bugetului comunitar, informeaza AFP, citat de Mediafax. Marea Britanie nu a fost singura impotriva tuturor, a spus David Cameron. Proiectul prezentat pur si simplu nu era suficient de bun. Nu era suficient de bun pentru Marea Britanie, dar nici pentru Germania, Suedia, Olanda, Finlanda si Danemarca, a spus el. Summitul Consiliului .

Angela Merkel, despre summitul UE: Nu exista niciun motiv sa scoatem acordul cu forcepsul

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat vineri, dupa discutiile din cadrul summitului UE, ca este multumita, apreciind ca este nevoie de mai mult timp pentru a se ajunge la un acord. Sunt multumita.

Cameron considera ca Marea Britanie nu a fost izolata la summitul UE: Proiectul pur si simplu nu era suficient de bun

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a respins vineri ideea conform careia tara lui s-ar afla in izolare pentru ca, la summitul UE, a cerut reducerea bugetului comunitar, informeaza AFP.

BUGET UE. David Cameron: Noua propunere de buget nu aduce un progres suficient.

Premierul britanic David Cameron a apreciat ca noua propunere de buget pentru perioada 2014-2020 prezentata, joi seara, de catre presedintele UE Herman Van Rompuy nu aduce un progres suficient, vineri, in a doua zi a summitului european, la Bruxelles, relateaza AFP, citata de Mediafax. Eu cred ca nu exista un progres suficient in acest stadiu, a declarat Cameron la sosirea sa, catre ora locala 10. 00, ora Romaniei), la summit, care urmeaza sa fie reluat la ora locala 12.

LIVE TEXT Bugetul UE. David Cameron - nu am inregistrat suficiente progrese

Vineri e a doua zi de negocieri in Consiliul European pentru bugetul UE in perioada 2014 - 2020. Joi noaptea, presedintele Consiliului, Herman Van Rompuy, a facut o noua propunere de buget, care mentine scaderea de aproximativ 75 miliarde euro fata de propunerea Comisiei Europene Vezi aici toate detaliile ultimei propuneri pe care se negociaza). Angela Merkel si Francois Hollande au avertizat joi noaptea ca acest Consiliu s-ar putea incheia fara o solutie, in timp de Traian Basescu a spus ca sint multe obstacole, dar trebuie sa ajungem la un acord. ------------------------------------Ora 11. 20: Premierul britanic, David Cameron: Cred ca nu am facut suficiente progrese. Trebuei sa taiem cheltuielile pe care nu ni le putem permite AFP)Urmareste LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale zilei.

Francois Hollande, despre BUGETUL UE: Germania nu a vrut sa izoleze Marea Britanie.

Presedintele francez, Francois Hollande, a afirmat, vineri, dupa esecul negocierilor privind bugetul multianual al UE, ca Germania nu a vrut sa izoleze Marea Britanie la Consiliul European, dar Franta si Germania si-au jucat perfect rolul pentru a face Europa sa avanseze, transmite AFP, potrivit Mediafax. Germania nu a vrut sa izoleze Marea Britanie, iar Franta a dorit ca tarile coeziunii, atasate politicilor de crestere si politicii agricole comune, sa se poata face auzite, a sintetizat .

Comentariu Euractiv.eu: Angela Merkel si Martin Schultz se joaca de-a politistul bun si politistul rau cu David Cameron

Am vorbit recent cu diverse persoane din institutii ale Uniunii Europene si am impresia ca pozitia Parlamentului European privind bugetul 2014-2020 are sprijinul deplin al Angelei Merkel. Nu in esenta - deoarece Parlamentul doreste un buget ambitios, in timp ce Germania este un avocat al taieturilor si al reducerii cheltuielilor - ci in ceea ce priveste tacticile ce il vizeaza pe cel mai dificil interlocutor al Angelei Merkel - David Cameron, scrie analistul Georgi Gotev, unul dintre bloggerii Euractiv. eu.

Marea Britanie a recunoscut oficial coalitia siriana de opozitie.

Marea Britanie a recunoscut oficial coalitia siriana de opozitie, a declarat ,marti, ministrul britanic de externe, Wiliam Hague, transmite Reuters, citat de Agerpres. Guvernul Majestatii Sale a hotarat sa recunoasca coalitia nationala a revolutiei siriene si fortele de opozitie ca unic reprezentant legitim al poporului sirian, a afirmat seful diplomatiei britanice in parlament. Reprezentantii diferitelor factiuni ale opozitiei siriene au parafat in 11 noiembrie, la Doha, un acord de .

LIVE VIDEO TEXT Summitul s-a incheiat cu un esec - surse. Van Rompuy: Un acord este posibil la inceputul lui 2013. Merkel: Solutia este posibila dar inca nu am ajuns la ea. Citeste in atasament ultima propunere de buget, care nu pare sa fi reunit consensu

Vineri e a doua zi de negocieri in Consiliul European pentru bugetul UE in perioada 2014 - 2020. Joi noaptea, presedintele Consiliului, Herman Van Rompuy, a facut o noua propunere de buget, care mentine scaderea de aproximativ 75 miliarde euro fata de propunerea Comisiei Europene Vezi aici toate detaliile ultimei propuneri pe care se negociaza). Angela Merkel si Francois Hollande au avertizat joi noaptea ca acest Consiliu s-ar putea incheia fara o solutie, in timp de Traian Basescu a spus ca sint multe obstacole, dar trebuie sa ajungem la un acord. ------------------------------------David Cameron: Bruxelles-ul continua sa existe ca si cum ar trai intr-un univers paralel. Institutiile UE trebuie sa isi ajusteze chesltuielile la o lume reala. Faptul ca institutiile UE nu se gandesc sa ia astfel de masuri este insultator la adresa contributorilor europeni. Angela Merkel: Solutia este posibila dar inca nu am ajuns la ea. Vezi in text transmisiunea video a conferinteiBarroso si Van Rompuy sustin o conferinta de presa. Urmareste in text transmisiunea video a conferintei18:10 Van Rompuy: S-ar putea ajunge la un acord asupra bugetului UE 2014-2020 la inceputul anului viitor. 17:39 Agentia AFP anunta, citand surse apropiate presedintiei Uniunii Europene, finalul summitului european dedicat bugetului UE 2014-2020, fara a se ajunge la un acord. Ora 17. 10 Corespondentul Reuters la Bruxelles afirma, citand surse din sala, ca liderii europeni sunt decisi sa caute in continuare un compromisOra 17:00 Corespondentul The Daily Telegraph noteaza ca exista semnale ca negocierile sunt pe punctul de a se rupe, dar cu siguranta nu meniul dineului la care au participat sefii de stat ar fi un motivOra 15:50 A doua propunere de buget a lui Van Rompuy prevede eligibilitatea TVA si cofinantare de 85% pentru fondurile de Coeziune. Ora 15:40 OpenEurope publica o copie a celui mai recent proiect de buget propus de Herman van Rompuy, care poate fi citita in atasament. Urmareste LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale zilei.

Summitul s-a incheiat cu un esec - surse. Van Rompuy: Un acord este posibil la inceputul lui 2013. Merkel: Solutia este posibila dar inca nu am ajuns la ea. Citeste in atasament ultima propunere de buget, care nu pare sa fi reunit consensul celor 27 de li

Vineri e a doua zi de negocieri in Consiliul European pentru bugetul UE in perioada 2014 - 2020. Joi noaptea, presedintele Consiliului, Herman Van Rompuy, a facut o noua propunere de buget, care mentine scaderea de aproximativ 75 miliarde euro fata de propunerea Comisiei Europene Vezi aici toate detaliile ultimei propuneri pe care se negociaza). Angela Merkel si Francois Hollande au avertizat joi noaptea ca acest Consiliu s-ar putea incheia fara o solutie, in timp de Traian Basescu a spus ca sint multe obstacole, dar trebuie sa ajungem la un acord. ------------------------------------David Cameron: Bruxelles-ul continua sa existe ca si cum ar trai intr-un univers paralel. Institutiile UE trebuie sa isi ajusteze chesltuielile la o lume reala. Angela Merkel: Solutia este posibila dar inca nu am ajuns la ea.

ştiri de la B1

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2227 seconds )