Deficitul bugetar a urcat la 0,24% din PIB dupa primele opt luni ale anului. Investitiile raman pe scadere
Deficitul bugetar a urcat la 0,24% din Produsul Intern Brut PIB) dupa primele opt luni ale anului, respectiv 1,57 miliarde de lei, de la 0,2% din PIB in intervalul ianuarie-iulie 2014, in conditiile in care veniturile totale au crescut cu 4,3% fata de aceeasi perioada din 2013, iar cheltuielile s-au redus cu 0,5%, potrivit datelor Ministerului Finantelor. continuă pe Adevărul
• Deficit de 0,24% din PIB pe primele opt luni
Executia bugetara s-a incheiat, la data de 31 august 2014, cu un deficit de 0,24% din PIB fata de 1,3% din PIB aferent aceleiasi perioade a anului precedent, a anuntat, ieri, Ministerul Finantelor Publice. Acest lucru inseamna, potrivit ministerului, ca sunt create premisele incadrarii in tinta de deficit pe ansamblul anului 2014, de 2,2% din PIB.
• Scaderea cheltuielilor limiteaza deficitul bugetar la 0,24% din PIB dupa opt luni
Deficitul bugetului consolidat a urcat usor in luna august si a ajuns la 0,24% din PIB dupa primele opt luni, pe fondul mentinerii ritmului de crestere pe partea de venituri si al accentuarii scaderii la capitolul cheltuieli, relateaza Mediafax.
• Deficit bugetar de 0,24% din PIB dupa 8 luni din an. Dar asta nu e neaparat o veste buna
Executia bugetara la data de 31 august 2014 s-a incheiat cu un deficit de 0,24% din PIB fata de 1,3% din PIB aferent aceleiasi perioade a anului precedent, ceea ce inseamna ca e foarte probabil sa ne incadram in tinta de deficit pe ansamblul anului 2014 de 2,2% din PIB, se arata intr-o nota a Ministerului Finantelor Publice. Pretul acestui deficit foarte mic este insa renuntarea la investitiile publice, lucru care a si dus economia in recesiune tehnica. Strangularea investitiilor doar pentru a da binela indicatorul deficit nu este cea mai buna politica, desi, arata finantistii in comunicatul lor este de subliniat ca soldul primar totalul cheltuielilor din care se scad pe cele cu dobanzile- n. red) este pozitiv, fapt ce arata o politica bugetara prudenta si sustenabila.