Libnet.ro
UNICEF

08:00

Demisia ministrului de finante Darius Valcov are un impact neutru asupra pietelor (raport)

Hotnews Hotnews,
 Demisia ministrului de finante Darius Valcov are un impact neutru asupra pietelor (raport)

Consideram ca demisia ministrului de finante Darius Valcov, in contextul unor acuzatii de coruptie, are un impact neutru asupra pietelor. Este acuzat ca ar fi luat mita in perioada 2010-2013, cand era primar. Nu suntem de parere ca aceasta situatie ar putea sa deraieze planurile si politicile guvernamentale si, cel mai important, noul Cod Fiscal. De altfel, intelegem din afirmatiile premierului ca evenimentul ar putea chiar grabi guvernul sa vina mai repede cu proiectul de lege care prevede o serie de schimbari fiscale majore. Presa locala scrie, citand surse, ca premierul va amana cateva zile nominalizarea unui nou ministru de finante, in asteptarea finalizarii proiectului noului Cod Fiscal, se arata intr-un raport transmis luni investitorilor de catre ING Bank. continuă pe Hotnews

PMP cere remanierea ministrului Finantelor: Darius Valcov nu mai poate reprezenta Romania in plan international

Reprezentantii Partidului Miscarea Populara sustin ca remanierea ministrului Finantelor, Darius Valcov, este obligatorie imediat, in contextul in care pe numele acestuia a fost inceputa umarirea penala.

Ponta, invitat la B1TV, incepand cu ora 21.30. Premierul va explica de ce nu il demite pe ministrul de Finante, Darius Valcov

Premierul Victor Ponta este invitatul jurnalistului B1TV Catalin Striblea, duminica seara, incepand cu ora 21. in studio se va afla si jurnalistul Ion Cristoiu. Este prima iesire publica a premierului dupa izbucnirea scandalului in care sunt implicati ministrul de Finante Darius Valcov si vicepresedintele PSD, Dan Sova, ambii urmariti penal de DNA.

Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov

Premierul Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare ministrului Finantelor, Darius Valcov, intrucat un membru al Executivului urmarit penal nu poate avea decat o contributie negativa la imaginea Romaniei, a scris, sambata, pe Facebook, co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

INTERCEPTARI. Pulifricii ministrului Finantelor, Darius Valcov, carau banii cu masina la casele de schimb valutar. Mita totala: 2.000.000 euro

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, apare in referatul prin care procurorii DNA cer arestarea actualului primar al orasului Slatina, Minel Florin Prina si a unui administrator de firma. Arestarea este decisa de inalta Curte deoarece in dosar s-a inceput urmarirea penala si fata de ministrul Valcov. in referat apar, insa, multe interceptari care il indica drept autor principal pe actualul ministru al Finantelor, Darius Valcov, de la care administratorii unor firme de carton, denumiti de ministru pulifrici, primeau ordine sa scoata bani pe acte fictive, sa le schimbe la case de schimb valutar si apoi sa-i predea sumele. Mita totala care a ajuns la Valcov este de doua milioane de euro. Ministrul este urmarit penal pentru ca a savarsit faptele in calitate de primar, dar nu poate fi arestat fara avizul Parlamentului.

Ministrul de Finante, Darius Valcov, adus cu mandat la DNA

Actualizare 19:23 Surse: Valcov, audiat pentru presupuse fapte comise ca primar de Slatina Ministrul Darius Valcov ar fi audiat pentru presupuse fapte comise in calitate de primar al municipiului Slatina, relateaza mass media, citand surse judiciare. ------ * Surse: Valcov este audiat in calitate de suspect ------ Pe 27 august 2014, presedintele de atunci, Traian Basescu, a declarat ca exista o serie de fapte petrecute in mandatul de primar de Slatina al lui Darius Valcov, sesizate de diverse organe ale statului, despre care nu se stie cand si daca vor incepe. in acel moment, Valcov era nominalizat pentru functia de ministru delegat pentru Buget. Vorbind despre informarile pe care le-a primit despre Valcov de la institutii ale statului, Basescu a tinut sa precizeze ca nu este vorba despre faptul ca Darius Valcov ar fi urmarit penal.

PMP: Remanierea ministrului Finantelor, Darius Valcov, este obligatorie imediat

PMP considera ca Darius Valcov nu mai poate continua in functia de ministru al Finantelor dupa ce s-a inceput urarirea penala pe numele sau, pastrarea sa in guvern afectand imaginea Romaniei pe plan extern.

Alina Gorghiu: Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov

Premierul Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare ministrului Finantelor, Darius Valcov, intrucat un membru al Executivului urmarit penal nu poate avea decat o contributie negativa la imaginea Romaniei, a scris, sambata, pe Facebook, co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

Tariceanu: Demisia lui Darius Valcov este de salutat

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca demisia din functie a ministrului de Finante Darius Valcov este de salutat, pentru a nu afecta activitatea si imaginea Guvernului si a precizat ca vinovatia o stabileste Justitia, nu Procuratura, care face doar ancheta, relateaza Mediafax.

Primarul din Slatina, retinut in cazul ministrului Darius Valcov

ACTUALIZARE 11:05 Procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore pe Minel-Florin Prina, primar al municipiului Slatina, in dosarul in care este urmarit penal si actualul Ministru de Finante, Darius Valcov. Prina este acuzat de savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de trafic de influenta. * Ministrul Darius Valcov ar fi facut trafic de influenta cand era primar de Slatina * Valcov ar fi primit 2 milioane euro ca sa ajute un afacerist la licitatii de apa-canal * Ponta: Valcov va avea in continuare un rol determinant privind proiectul Codului Fiscal.

Basescu le cere lui Iohannis si Ponta sa-l remanieze pe Darius Valcov. Cum isi argumenteaza fostul sef de stat demersul

Fostul presedinte Traian Basescu a facut, sambata seara, un apel catre actualul sef de stat Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta pentru remanierea ministrului de Finante Darius Valcov, urmarit penal pentru trafic de influenta.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2353 seconds )