Libnet.ro
UNICEF

23:00

Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan.

România Liberă România Liberă,
Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan.

Deputatii din comisiile juridica si de administratie au inceput, luni, dezbaterile asupra legii privind cainii fara stapan, in prezenta primarului general Sorin Oprescu si a reprezentantilor unor ONG-uri, relateaza Mediafax. Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a precizat, la inceputul sedintei, ca vor fi discutate doar articolele vizate de observatiile Curtii Constitutionale si ca, daca sunt dezbateri pe alte aricole, acestea nu au efect in cadrul . continuă pe România Liberă

Ce reglementari propune Oprescu pentru situatia cainilor fara stapan.

Primariul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a propus Comisiei Juridice un set de amendamente prin care sa rezolve situatia cainilor fara stapan, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei. Astfel, Oprescu doreste stabilirea unui set de reguli clare si a unui termen de sapte zile in care cainii fara detinator sa fie adoptati sau revendicati. Dupa acest termen, cainii vor fi eutanasiati. Citeste si Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan Totodata, edilul .

Pot fi eutanasiati cainii fara stapan sau nu? Ce lege se aplica, cine si cum a modificat-o

Cainii fara stapan pot fi eutanasiati si astazi in baza Ordonantei de Urgenta nr. 155/2001, care permite aplicarea solutiei radicale daca dupa expirarea termenului de cazare de 7 zile cainii nu au fost revendicati sau adoptati, au explicat pentru HotNews. ro specialisti in drept. Astfel, nu e nevoie practic de nici o ordonanta de urgenta, cum a cerut presedintele Traian Basescu Guvernului nici de un vot in Parlament pentru a avea o lege. Este suficient ca legea in vigoare sa fie aplicata, sub rezerva ca decizia Curtii obliga legiuitorul sa o faca mai previzibila, dar nu interzice eutanasierea.

Zgonea: Luni sau marti, proiectul de lege privind cainii fara stapan sa fie adoptat de plen

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va cere Comisiilor de administratie si juridica sa ia in dezbatere, luni dupa-amiaza, proiectul de lege privind gestionarea cainilor fara stapan, astfel incat acesta sa fie adoptat saptamana viitoare de plen.

Cainii fara stapan, pe mana parlamentarilor. Cand se va solutiona problema

Membrii Comisiilor de administratie si juridica din Camera Deputatilor se intalnesc azi pentru a dezbatere proiectul de lege privind gestionarea cainilor fara stapan cu decizia Curtii.

Soarta cainilor fara stapan a fost decisa.

Cainii fara stapan care nu vor fi revendicati sau adoptati vor fi eutanasiati, este decizia deputatilor care au discutat luni proiectul de lege privind cainii comunitari, transmite Mediafax. Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea daca dispun de resurse pentru a mai pastra animalele in .

Cainii comunitari nerevendicati sau neadoptati, eutanasiati intr-un termen stabilit in functie de bugetul alocat

Comisia juridica si cea de administratie din Camera Deputatilor au finalizat luni noapte raportul pentru proiectul de lege privind cainii fara stapan, principala modificare fiind prelungirea termenului de la 7 la 14 zile lucratoare in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat, potrivit Agerpres. Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati in baza unei decizii emisa de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre prima.

Cainii comunitari nerevendicati sau neadoptati, eutanasiati in 14 zile. Edilii pot amana eutanasierea daca au resurse pentru adaposturi

Comisia juridica si cea de administratie din Camera Deputatilor au finalizat luni noapte raportul pentru proiectul de lege privind cainii fara stapan, principala modificare fiind prelungirea termenului de la 7 la 14 zile lucratoare in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat, potrivit Agerpres. Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati in baza unei decizii emisa de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre primarie.

Dragnea: Un referendum privind cainii comunitari nu tine loc de lege

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astazi ca este important un referendum privind cainii comunitari, dar ca acesta nu tine loc de lege.

Referendumul privind cainii comunitari, supus aprobarii in sedinta CGMB

Organizarea referendumului privind cainii comunitari va fi astazi supusa aprobarii catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Legea maidanezilor, dezbatuta in Comisia juridica de la ora 17.00. Sorin Oprescu a fost invitat la discutii

Presedintel Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca proiectul de lege privind cainii fara stapan va fi analizat astazi de comisiile juridica si de administratie ale Camerei, urmand ca sa fie dezbatut si votat marti in plen.

ştiri din Politica

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2325 seconds )