Libnet.ro
UNICEF

20:45

DOCUMENT. Ministrul Justitiei Mona Pivniceru, CRITICATA de Comisia Europeana pentru LIPSA DE ...

România Liberă România Liberă,
DOCUMENT. Ministrul Justitiei Mona Pivniceru, CRITICATA de Comisia Europeana pentru LIPSA DE ...

Intr-o scrisoare trimisa 523;n urma cu circa o saptamana de secretarul general al Comisiei Europene Catherine Day, ministrul Justitiei Mona Pivniceru este criticat pentru criteriile lipsite de transparenta 523;n procesul de selectie a procurorului general al Romaniei si al sefului DNA. In adresa mea catre dvs. din data de 11 septembrie, am expus modul in care trebuie inteles raportul in lumina proiectului privind procedurile trimis de dvs. colegilor mei in data de 7 septembrie. Din pacate, . continuă pe România Liberă

Surse: Comisia Europeana i-a trimis ministrului justitiei o scrisoare in care ii atrage atentia ca procedura numirii noilor sefi la Parchete nu e transparenta

Comisia Europeana a trimis inca de acum o saptamana o scrisoare Comisiei Europene in care ii atrage atentia ca procedura numirii noilor sefi la DNA si Parchetul General nu este transparenta, au declarat pentru HotNews. ro surse de la Bruxelles. Comisia explica faptul ca o procedura transparenta inseamna proiecte de management publice din partea candidatilor, interviuri publice si criterii clare de selectare a candidatilor. Noii sefi din parchete ar urma sa fie propusi CSM-ului de catre ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, in cursul zilei de miercuri. Tot in cursul acestei saptamani, Pivniceru ar urma sa faca o vizita la Bruxelles. Stire in curs de actualizare .

Spania, tot mai aproape de o salvare globala. Comisia Europeana se declara pregatita

Comisia Europeana a anuntat luni ca este pregatita in cazul unei cereri de salvare din partea Spaniei, lansand astfel numaratoarea inversa pentru o tara, mai fragilizata ca niciodata, ce ar putea deveni a patra din Uniunea Europeana care beneficiaza de un ajutor global, relateaza AFP.

Morar: Nu-mi permit sa particip la o FARSA; numirile sa si le asume ministrul Justitiei.

Daniel Morar, delegat la conducerea Ministerului Public, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu-si permite sa participe la o farsa, referindu-se la procedura de selectie a ministrului Justitiei pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA. Potrivit lui Daniel Morar - sef al Directiei Nationale Anticoruptie pana luni, 1 octombrie, cand a fost delegat la conducerea Ministerului Public in locul Codrutei Kovesi - ministrul Justitiei are doua variante: fie face propuneri ignorand .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2082 seconds )