Libnet.ro
UNICEF

20:00

Dorin Chirtoaca, la un pas de a obtine un nou mandat la Primaria Chisinaului

România Liberă România Liberă,
Dorin Chirtoaca, la un pas de a obtine un nou mandat la Primaria Chisinaului

Primarul in exercitiu al Chisinaului, Dorin Chirtoaca Partidul Liberal) conduce cu 37,25 la suta, urmat de Zinaida Greceanii PSRM), cu 36,25 la suta. Cei doi vor intra in cel de-al doilea tur de scrutin pentru primaria Capitalei. continuă pe România Liberă

VIDEO. Sorin Oprescu anunta ca va candida pentru un nou mandat la Primaria Capitalei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a lasat sa se inteleaga ca majoritatea lucrarilor efectuate in ultima perioda au ca scop obtinerea unui nou mandat de primar general al Bucurestiului.

UPDATE Alegeri locale in Republica Moldova: Zinaida Greceanii, candidata socialistilor, pe primul loc la scrutinul pentru Primaria Chisinaului

Zinaida Greceanii, candidata Partidului Socialistilor din Republica Moldova PSRM) si fost premier, este favorita la functia de primar al Chisinaului dupa primul tur al alegerilor locale, desfasurat duminica. Ea il devanseaza pe primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, indica rezultatele preliminare anuntate de Comisia Electorala Centrala dupa procesarea a 90,58% dintre procesele verbale, informeaza Unimedia. md. Zinaida Greceanii a obtinut 38,00%, iar Dorin Chirtoaca 36,10%. Greceanii si Chirtoaca vor merge in turul al doilea al alegerilor, clasandu-se la mare distanta de urmatorii candidati. Socialistii au obtinut si cel mai mare numar de mandate in Consiliul Municipal Chisinau. Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de catre premierul Chiril Gaburici si in contextul crizei financiare generate de disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Analistii politici considera ca de rezultatele alegerilor locale ar putea depinde si viitoarea coalitie majoritara de la Chisinau.

Reactia lui Dorin Chirtoaca, dupa numararea voturilor

Candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, la Primaria Chisinaului a declarat, dupa rezultatele preliminarii de la vot ca cel mai important lucru obtinut in urma alegerilor este ca au obtinut o majoritate democratica in Consiliul Municipal Chisinau.

Rasturnare de situatie la Chisinau, la alegerile locale din Republica Moldova: Primarul pro-european Dorin Chirtoaca a preluat conducerea in fata candidatei partidului pro-rus, Zinaida Greceanii (PSRM)

Articol actualizat 11. 52): Primarul in functie Dorin Chirtoaca Partidul Liberal) a obtinut 37,57% din voturi in primul tur al alegerilor locale din Chisinau, potrivit rezultatelor dupa numararea a 100% din procesele verbale, anunta Publika. md. Candidata socialistilor pro-rusi, Zinaida Greceanii, a obtinut 35,69% din voturi, iar in turul doi se anunta o lupta stransa intre candidatul pro-european Chirtoaca si candidata pro-rusa.

Rasturnare de situatie la Chisinau, la alegerile locale din Republica Moldova: Primarul pro-european Dorin Chirtoaca a preluat conducerea in fata candidatei partidului pro-ruse, Zinaida Greceanii (PSRM)

Articol actualizat 11. 52): Primarul in functie Dorin Chirtoaca Partidul Liberal) a obtinut 37,57% din voturi in primul tur al alegerilor locale din Chisinau, potrivit rezultatelor dupa numararea a 100% din procesele verbale, anunta Publika. md. Candidata socialistilor pro-rusi, Zinaida Greceanii, a obtinut 35,69% din voturi, iar in turul doi se anunta o lupta stransa intre candidatul pro-european Chirtoaca si candidata pro-rusa.

Dorin Chirtoaca despre rezultatul obtinut de Greceanii: E o performanta sa obtii 35% din voturi fara sa apari pe undeva

Presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, si candidatul PL la functia de primar la Chisinaului, Dorin Chirtoaca, s-au aratat multumiti de rezultatele primului tur de alegeri si au anuntat ca intra plenar in competitia pentru cel de-al doilea tur al scrutinului electoral.

Alegeri pentru primarie la Chisinau: Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii intra in turul doi pentru functia de primar

Primarul in exercitiu al Chisinaului, Dorin Chirtoaca si candidatul socialistilor, Zinaida Greceanii, intra in turul doi pentru functia de primar al municipiului Chisinau, potrivit rezultatelor anuntate de.

Igor Dodon crede ca Dorin Chirtoaca va fi viitorul prim-ministru al Republicii Moldova

Igor Dodon a declarat ca demisia prim-ministrului Chiril Gaburici a fost inevitabila si ca urmatorul premier va fi desemnat edilul degrevat al capitalei, Dorin Chirtoaca.

Alegeri locale cu miza mare, in Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii, in turul doi

Liberalul Dorin Chirtoaca si Zinaida Greceanii, candidatul Partidului Socialistilor, au intrat in turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova, din 28 iunie, pentru fotoliul de primar al.

Dorin Chirtoaca, salvat de suburbii. La Chisinau nu se voteaza conform indicatiilor de la Moscova

In timp ce in sectoarele din Chisinau cele mai multe voturi au fost acumulate de catre candidatul PSRM la functia de primar general al capitalei Zinaida Grecianii, atunci candidatul liberalilor, Dorin Chirtoaca, a condus detasat in majoritatea suburbiilor, arata informatiile preliminare ale Comisiei Electorale Centrale CEC), dupa procesarea a 99% din procesele verbale.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2235 seconds )