Libnet.ro
UNICEF

12:00

Dumitru: Populatia este principalul finantator indirect al datoriei publice, prin sumele economisite

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Dumitru: Populatia este principalul finantator indirect al datoriei publice, prin sumele economisite

Populatia finanteaza cel mai mult, indirect, datoria publica prin plasamentele in banci si alte societati financiare, care cumpara titluri de stat, afirma presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru. El atentioneaza ca expunerea bancilor fata de. continuă pe Wall-Street Ro

Populatia este principalul finantator indirect al datoriei publice

Populatia finanteaza cel mai mult, indirect, datoria publica, prin plasamentele in banci si alte societati financiare, care cumpara titluri de stat, a declarat astazi presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, subliniind ca expunerea bancilor fata de stat este cea mai mare din Europa, ca procentaj din active.

Dumitru (Consiliul Fiscal):Populatia finanteaza cea mai mare parte a datoriei publice, respectiv 96,2 miliarde de lei

Populatia este principalul finantator al datoriei publice a Romaniei, avand in vedere ca bancile cumpara titluri de stat din banii deponentilor persoane fizice, aceasta categorie fiind singura care inregistreaza excedent pe parte de economisire, sustine presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, citat de Agerpres. Dumitru a mentionat ca, in acest context, datoria publica este acolo unde ar trebui sa fie, la 40% fin PIB, iar o crestere peste acest nivel ar deveni critica pentru ca nu are cine sa absoarba aceasta datorie. In plus, el a atras atentia ca trebuie sa avem in vedere ca dobanzile sunt la minime istorice peste tot in lume, insa pe masura ce acestea vor creste, vor creste si costurile Romaniei cu datoria publica.

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2263 seconds )