Libnet.ro
UNICEF

22:45

Fidel Castro, unul dintre ultimii giganti ai secolului al XX-lea

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Fidel Castro, unul dintre ultimii giganti ai secolului al XX-lea

Moartea lui Fidel Castro marcheaza disparitia unuia dintre ultimii giganti politici ai secolului al XX-lea, un autocrat paternalist care a transformat mica insula din Caraibe intr-un actor al durei infruntari dintre superputerile americana si. continuă pe Wall-Street Ro

PORTRET Controversatul Fidel Castro - una dintre ultimele mari figuri politice ale secolului XX

Fidel Castro, mana de fier care a condus Cuba timp de aproape o jumatate de secol, facand din mica insula un jucator intre superputerile americana si sovietica, pana sa renunte la putere acum 10 ani in favoarea fratelui sau Raul, din cauza problemelor de sanatate, era, pana vineri, una dintre ultimele mari figuri politice ale secolului XX inca in viata, noteaza AFP intr-un portret al controversatului fost lider cubanez.

Fidel Castro: moartea unui tiran

Pentru stanga progresista si pentru toti cei care mai cred, romantic, in ipoteza comunista, despartirea de Fidel Castro este despartirea de unul dintre miturile care le-a ordonat existentele. In vecinatatea lui Che, imbracat in uniforma sa de guerillero, Castro a intruchipat, pentru jumatate de veac, vitalitatea mesianica a socialismului de extractie sovietica. In aceeasi masura ca si Mao, el a probat, pentru intelectualii setosi de ideal, realitatea utopiei lor. Pelerinajele tovarasilor de drum in Cuba populara erau un reper obligatoriu pe acest drum al revelatiei umaniste.

Teoria conspiratiei. Un fost ofiter CIA sustine ca Fidel Castro ar fi stiut ca se pregateste uciderea lui Kennedy

Una dintre controversele privind istoria relatiilor dintre SUA si Cuba va ramane probabil fara raspuns, dupa moartea lui Fidel Castro, liderul comunist de la Havana.

Analiza: Dupa Fidel Castro, Cuba incearca reforme cu rezultat incert. Cum va evolua relatia cu SUA

Cuba va trece peste disparitia lui Fidel Castro preocupata de reactualizarea economiei sale socialiste, cu ajutorul unor reforme lansate de actualul presedinte Raul Castro, fratele lui Fidel Castro.

Scurt si la obiect: Reactia iesita din comun a lui Donald Trump dupa anuntul mortii lui Fidel Castro

Donald Trump a avut o prima reactie la anuntul mortii fostului lider cubanez Fidel Castro. Presedintele ales al SUA a scris sambata, pe Twitter, simplu: Fidel Castro este.

FOTO+VIDEO. A murit Fidel Castro, la 90 de ani. Ultimul lider comunist supravietuitor al Razboiului Rece putea sa declanseze Al Treilea Razboi Mondial, din cauza Crizei rachetelor. Vor fi noua zile de doliu national

A murit Fidel Castro. Trupul liderului cubanez va fi incinerat sambata, a anuntat fratele sau, presedintele Raul Castro. Administratia de la Havana a instituit noua zile de doliu national .

9 zile de doliu national in Cuba. Funeraliile lui Fidel Castro vor avea loc pe 4 decembrie

In Cuba au fost decretate 9 zile de doliu national dupa moartea parintelui Revolutiei, Fidel Castro, vineri seara, la varsta de 90 de ani. Trupul neinsufletit al lui Fidel Castro urmeaza sa fie incinerat, iar pe data de 4 decembrie sunt programate funeraliile la Santiago de Cuba, in sudul tarii, au anuntat sambata autoritatile cubaneze, citate de AFP.

VIDEO. Fidel Castro a fost prietenul lui Ceausescu timp de 17 ani. Cuba a fost prima tara din America Latina vizitata de dictatorul roman

000 de locuitori ai Cubei, avandu-l in frunte pe Fidel Castro, i-au intampinat la Havana, in anul 1973, pe Nicolae si Elena Ceausescu. Binevenido Companero Ceausescu! au scandat cubanezii lui Castro.

Cum au reactionat liderii UE la anuntul mortii lui Fidel Castro

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, au reactionat sambata la anuntul mortii fostului lider cubanez Fidel Castro.

Donald Trump, mesaj sec despre decesul liderului cubanez Fidel Castro

Presedintele ales al Statelor Unite ale Americii a avut sambata o reactie fara nici un mesaj diplomatic sau care sa transmita vreun sentiment cu privire la decesului liderului cubanez Fidel Castro.

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2075 seconds )