Libnet.ro
UNICEF

07:00

Le Figaro: Pariul riscant al Arabiei Saudite, dupa executarea seicului Nimr al Nimr, lider religios al comunitatii siite din regat

Hotnews Hotnews,
 Le Figaro: Pariul riscant al Arabiei Saudite, dupa executarea seicului Nimr al Nimr, lider religios al comunitatii siite din regat

Imamul siit Nimr al Nimr, considerat unul dintre liderii miscarii de contestare din Arabia Saudita, si alti 46 de oameni au fost executati sambata in regatul wahhabit, starnind un val de indignare in comunitatea siita. Executand atat radicali suniti aliati cu al-Qaeda cat si patru lideri siiti acuzati ca arunca paie pe foc in Arabia, responsabilii sauditi au vrut sa dea un mesaj de fermitate extrema inamicilor lor, fara nicio deosebire confesionala, dar s-au pozitionat si in fata unui pariu riscant, scrie Le Figaro. continuă pe Hotnews

UPDATE. TENSIUNI in Orientul Mijlociu: Ambasada Arabiei Saudite din Teheran a fost atacata, dupa executarea seicului Nimr al-Nimr

55:Ambasada Arabiei Saudite la Teheran Iran) a fost atacata sambata noapte de manifestanti furiosi dupa executia demnitarului religios siit saudit Nimr Baqir al-Nimr.

UPDATE. Arabia Saudita RUPE relatiile diplomatice cu Iranul, dupa executarea seicului siit

50: Ministrul saudit al Afacerilor Externe, Adel al-Jubeir, a anuntat ruperea relatiilor diplomatice cu Iranul, dupa atacul ambasadei sale, la Teheran, si executarea clericului siit, transmite AFP.

Executarea seicului Al-Nimr serveste interesele gruparii teroriste Stat Islamic

Executarea seicului Al-Nimr care avut loc sambata la ordinul conducerii saudite serveste interesele gruparii teroriste Stat Islamic, a acuzat un important parlamentar irakian, citat de agentia de presa Reuters, executie care a declansat un val de.

TENSIUNI in Orientul Mijlociu: Iranul ameninta Arabia Saudita ca va plati un pret mare pentru executarea seicului Nimr al-Nimr

Ministerul iranian al Afacerilor Externe a acuzat Arabia Saudita ca sustine terorismul si elimina opozantii regimului dupa executarea de sambata a seicului siit Nimr al-Nimr, care a provocat un val de indignare in intrega comunitate siita din Orientul Mijlociu, transmite agentia de presa Reuters.

Iranul condamna executarea seicului Nimr al-Nimr in Arabia Saudita

Ministerul iranian al Afacerilor Externe a acuzat Arabia Saudita ca sustine terorismul si elimina opozantii regimului dupa executarea de sambata a seicului siit Nimr al-Nimr, care a provocat un val de indignare in intrega comunitate siita din Orientul.

Iranul condamna executarea seicului Nimr al-Nimr in Arabia Saudita

Iranul condamna executarea seicului Nimr al-Nimr in Arabia Saudita .

Ambasada Arabiei Saudite din Iran, atacata de protestatari

Ambasada Arabiei Saudite din Teheran, dar si consulatul acestei tari din Mashhad ar fi fost atacate la primele ore ale zilei de duminica de protestatari iraniei, dupa executia unui preot siit si a altor 46 de.

Noi proteste la Teheran impotriva Arabiei Saudite

Peste 1. 000 de persoane au manifestat duminica la Teheran, in apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta impotriva executiei liderului siit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran, incendiata de protestatari in urma executiei seicului al-Nimr

Tensiunile cauzate de vestea ca Arabia Saudita a executat, sambata, 47 de persoane condamnate la moarte, printre care si liderul siit Nimr al-Nimr, au rezultat in distrugerea ambasadei saudite din capitala Iranului, care a fost incendiata de protestatari in cursul serii, relateaza AFP, citand agentia locala de presa ISNA.

Uniunea Europeana avertizeaza ca pot exista consecinte periculoase dupa executarea unui influent cleric siit in Arabia Saudita. / Iranul ameninta ca sauditii vor plati un pret scump

Uniunea Europeana si-a exprimat sambata serioasele ingrijorari dupa ce Nimr Baqer al-Nimr, influent cleric siit si contestatar recunoscut al regimului din Arabia Saudita, a fost executat in aceasta tara, alaturi de alte 46 de persoane, membri ai organizatiei al-Quaida acuzati de terorism, si sustine ca pot exista consecinte periculoase in regiune, relateaza AFP si Reuters.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2384 seconds )