FOTO Gara Mare din Timisoara a fost bijuterie arhitectonica. Astazi este o cladire de trista amintire
Gara principala din Timisoara, construita in 1897 a fost una din cele mai frumoase cladiri din oras. A fost bombardata in al doilea Razboi Mondial, iar apoi a fost reconstruita pierzand total farmecul de alta data. continuă pe Adevărul
• FOTO-VIDEO Gara Mare din Oradea. imparateasa Sissy si imparatul Josef au pus piatra de temelie, iar Sergiu Nicolaescu a filmat o parte dinPistruiatul
Pe 27 mai 1857, in prezenta imparatului Franz Josef si a sotiei sale Sissy, s-a pus piatra de temelie a garii centrale din Oradea. A durat doar un an pana cand in oras sosea primul tren. in 1973, Gara Mare din Oradea a fost unul dintre locurile de filmare ale indragitului Pistruiatul.
• VIDEO Gara Mare din Oradea. imparateasa Sissy si imparatul Josef au pus piatra de temelie, iar Sergiu Nicolaescu a filmat pentru Pistruiatul
Pe 27 mai 1857, in prezenta imparatului Franz Josef si a sotiei sale Sissy, s-a pus piatra de temelie a garii centrale din Oradea. A durat doar un an pana cand in oras sosea primul tren. in 1973, Gara Mare din Oradea a fost unul dintre locurile de filmare ale indragitului Pistruiatul.
• FOTO Povestea fabricii Guban din Timisoara, fondata de un om cu cinci clase: de la Sophia Loren la vitrinele marilor malluri din tara
Producatorul de incaltaminte Guban din Timisoara, care i-a incaltat pe actrita Sophia Loren si pe liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, ataca marile malluri din tara cu o retea de magazine proprii.
• Mihai Campineanu, transferat la Spitalul Judetean din Timisoara pentru analize suplimentare
Mihai Campineanu, liderul formatiei Suie Paparude, a fost transferat, luni, de la Institutul de Boli Cardiovasculare la Spitalul Judetean din Timisoara, la sectia de terapie intensiva, unde va fi supus mai multor.
• FOTO Gara Slobozia, monument istoric lasat in paragina
Potrivit documentelor oficiale, gara din orasul Slobozia avea sa fie construita undeva aproape de mijolcul secolului XIX. Ea a fost grav avariata in timpul luptelor din Primul Razboi Mondial, insa nici in prezent starea sa nu este una imbucuratoare. Introdusa intr-un program de modernizare si reabilitare, gara din Slobozia s-a transformat in moloz.
• FOTO Gara din Piatra Neamt, cosmetizata dupa un secol de existenta
Cladirea Garii din Piatra Neamt a fost reabilitata in ultimul an printr-un program cu fonduri europene in valoare de 25 de milioane de lei.
• FOTO Gara Slatina, locul unde a avut loc primul zbor militar din istoria aeronauticii romanesti
Gara municipiului Slatina a reprezentat, de la inaugurarea sa in anul 1875, un loc aparte in istoria tarii noastre si aceasta nu doar datorita personalitatilor ce i-au calcat. peronul, dar si evenimentelor ce s-au derulat aici sau in imediata vecinatate. Popasurile regelui Carol I, rascoala taranilor de la 1899 ce a anuntat-o pe cea din 1907, sau prima misiune militara din istoria aeronauticii romanesti, sunt doar cateva din aceste momente.
• FOTO Gara din Zalau o constructie comunista, inconjurata de mormane de moloz
Construita in urma cu aproape 40 de ani, gara din Zalau arata azi ca o darapanatura. Promite, insa, sa devina o constructie moderna, dupa ce proiectul de reabilitare demarat acolo anul trecut si care ar fi trebuit sa se incheie la 31 august 2013, va ajunge, in sfarsit, la final.
• FOTO Gara Buzau, locul unde I.L. Caragiale si-a incercat aptitudinile de comersant
Gara Buzau este mai mult decat o cladire veche de 140 de ani, prin care s-au perindat generatii intregi de calatori. Este locul de care se leaga istoria orasului Buzau, construita din personaje celebre, precum I. Caragiale, si povesti incredibile, ca cea a unui vultur adoptat de comunitate.