Libnet.ro
UNICEF

06:00

FOTO Razboiul civil din Grecia, prima confruntare postbelica dintre Vest si Est pe pamant european

Adevărul Adevărul,
FOTO Razboiul civil din Grecia, prima confruntare postbelica dintre Vest si Est pe pamant european

Dupa incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in Europa s-a instaurat o tensiune brutala intre Occident si lumea comunista. in Grecia, aceasta inclestare a dus la varsare de sange, intr-un razboi civil devastator, ce a durat din 1946 pana in 1949 si a opus Partidul Comunist Grec KKE) ce abia iesise cu o imagine curata din miscarea de rezistenta impotriva ocupatiei germane guvernului regalist, restaurat prin plebiscit in 1946. continuă pe Adevărul

Bancile din Grecia se vor redeschide luni: Retragerile raman limitate la 60 de euro pe zi

Bancile din Grecia, inchise de la 29 iunie, se vor redeschide luni, dar grecii vor putea retrage in continuare numai 60 de euro pe zi, potrivit anuntului facut joi seara de ministrul adjunct de finante Dimitris.

BCE a majorat finantarea bancilor din Grecia cu 900 milioane euro, la 90 miliarde de euro

Banca Centrala Europeana BCE) a majorat joi finantarea de urgenta a bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, la 90 de miliarde de euro, a declarat presedintele Mario Draghi, care se asteapta ca statul elen sa ramburseze luni institutiei o.

Bundesbank: Bancile din Grecia ar trebui redeschise doar dupa ce vor fi recapitalizate

Bancile din Grecia ar trebui redeschise pentru afaceri numai dupa ce vor fi recapitalizate si vor avea asigurata finantarea de la Banca Centrala Europeana BCE), a afirmat Andreas Dombret, membru al Boardului.

Presa italiana despre criza din Grecia si acordul european: O victorie momentana, s-a evitat in ultimul moment Grexitul

Principalele cotidiane din Peninsula s-au ocupat pe larg de criza din Grecia si acordul la care s-a ajuns dupa o noapte de tratative. Corespondentii italieni de la Bruxelles au relatat cu lux de amanunte atmosfera tensionata si punctele culminante din timpul discutiilor, cum ar fi schimbul dur de replici dintre premierul Matteo Renzi si Angela Merkel sau momentul in care Alexis Tsipras si-a pus haina pe masa tratativelor, spunand: O vreti si pe asta?.

Lucian Anghel: Piata noastra de capital a performat foarte bine, in ciuda turbulentelor din Grecia

Piata noastra de capital a performat foarte bine, in ciudat turbulentelor din Grecia si a inflamarii perceptiei fata de situatia din zona, considera Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti BVB), care a precizat ca un element pozitiv a fost si nivelul foarte ridicat al dividendelor pe care l-au oferit companiile locale listate, in comparatie cu societatile din regiune.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2418 seconds )