Libnet.ro
UNICEF

01:06

Genocidul armean si etica neuitarii

Hotnews Hotnews,
 Genocidul armean si etica neuitarii

Masacrarea, in urma cu 100 de ani, a unui milion si jumatate de armeni barbati, femei, batrani, copii) a fost prima experienta genocidara din ceea ce un istoric american numeste era catastrofelor sociale. Acel cataclism exterminist a fost Holocaustul armenilor. Nu a fost vorba de o explozie spontana de ura asasina, ci de un plan precis alcatuit si sistematic executat de anihilare a celor desemnati drept sub-oameni ori chiar non-oameni. A omori un armean, cum mai tarziu a omori un evreu, un kulak, un bosniac, un individ apartinand unei colectivitati stigmatizata drept superflua, era ca si cum ai scapa de o insecta pernicioasa. continuă pe Hotnews

Probleme la Vatican dupa ce Papa Francisc a vorbit despre genocidul armean. Turcia cere explicatii

Probleme la Vatican, dupa ce Papa Francisc a vorbit despre genocidul armean, Turcia cere explicatii reprezentantului Vaticanului la Ankara. Detalii AICI)Reprezentantul Vaticanului a fost convocat la sediul.

Tensiuni Turcia Vatican dupa ce Suveranul Pontif a evocat genocidul armean

Ambasadorul Vaticanului in Turcia a fost convocat la sediul Ministerului de Externe de la Ankara, pentru a oferi explicatii in legatura cu afirmatiile facute astazi de papa Francisc. El este primul Suveran Pontif care, vorbind despre masacrarea armenilor de catre turci, acum 100 de ani, a pronuntat termenul de genocid.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )