Libnet.ro
UNICEF

20:30

Guvern: CAS si pentru veniturile din chirii.

România Liberă România Liberă,
Guvern: CAS si pentru veniturile din chirii.

Persoanele care obtin venituri din chirii vor fi obligate, din ianuarie 2014, sa plateasca contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, potrivit noului acord cu FMI. Pentru 2013, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2. 223 lei, iar cotei de 5,5% reprezinta o suma maxima de 611 lei pe luna la nivelul a cinci salarii. Citeste si Victor Ponta prezinta in . continuă pe România Liberă

AOAR: CAS-ul pentru veniturile din chirii descurajeaza investitiile in constructii

Contributia la asigurarile de sanatate CAS) pentru veniturile din chirii descurajeaza investitiile in constructii si mareste artificial cota unica, considera Fundatia Romanian Business Leaders RBL) si Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania AOAR), potrivit unui comunicat de presa.

Guvern: CASS si pentru veniturile din chirii.

Persoanele care obtin venituri din chirii vor fi obligate, din ianuarie 2014, sa plateasca contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, potrivit noului acord cu FMI, informeaza Digi 24. Pentru 2013, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2. 223 lei, iar cotei de 5,5% reprezinta o suma maxima de 611 lei pe luna la nivelul a cinci salarii. Citeste si Victor Ponta .

Guvernul ar fi decis introducerea contributiei de asigurari de sanatate pentru veniturile din chirii

Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, ordonanta de urgenta elaborata in acest sens de Ministerul Finantelor MFP) dupa negocierile cu Fondul Monetar International FMI) fiind aprobata de Guvern, potrivit unor surse citate de presa.

Guvernul a decis introducerea contributiei de asigurari de sanatate pentru veniturile din chirii - surse

Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, ordonanta de urgenta elaborata in acest sens de Ministerul Finantelor dupa negocierile cu FMI fiind aprobata de Guvern, anunta Mediafax, care citeaza suse oficiale.

Surse: Guvernul a decis introducerea contributiei de asigurari de sanatate pentru venituri din chirii

Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe luna in acest an, dupa ce ordonanta de urgenta.

Oamenii de afaceri: Introducerea impozitului pe veniturile din chirii este echivalenta cu o marire artificiala si netransparenta a cotei unice

Ministerul Finantelor Publice a luat decizia de a impune plata contributiei la fondul public al asigurarilor de sanatate pentru venituri din anumite investitii fara consultarea contribuabililor, a mediului de afaceri sau a categoriilor direct afectate in legatura cu impactul real al masurii. Incepand de anul viitor, persoanele fizice datoreaza bugetului Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate CNASS) o cota de 5,5% aplicata veniturilor din chirii, indiferent daca persoana respectiva contribuie deja la respectivul buget prin sumele deduse din alte venituri. Fundatia Romanian Business Leaders si Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania considera ca introducerea unei astfel de masuri este echivalenta cu o marire artificiala si netransparenta a cotei unice, se arata ontr-un comunicat comun al celor doua organizatii.

Consecintele contributiei la asigurarile de sanatate pentru veniturile din chirii

Ministerul Finantelor va impune plata contributiei la fondul public al asigurarilor de sanatate pentru venituri din anumite investitii fara consultarea contribuabililor sau a mediului de afaceri in legatura cu impactul real al masurii. Astfel, incepand.

Oamenii de afaceri considera ca introducerea contributiei de sanatate pe veniturile din chirii echivaleaza cu majorarea cotei unice si va duce la evaziune

Decizia Ministerului Finantelor Publice de a impune contributia la asigurarile de sanatate pentru veniturile din chirii reprezinta o masura care descurajeaza investitiile in constructii, fiind echivalenta cu o marire artificiala si netransparenta a cotei unice, potrivit unui comunicat trimis de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania AOAR) si Fundatia Romanian Business Leaders.

CASS pe veniturile din chirii: taxa pe blana ursului din padure

Guvernul vrea sa impuna, incepand de anul viitor, contributii de sanatate pe veniturile din chirii, insa peste jumatate din contractele de inchiriere nu sunt declarate la Fisc. Masura ii va determina pe mai multi proprietari sa treaca pragul in zona evaziunii fiscale.

Maine incepe scoala. Iata noile reguli pentru elevii din Bucuresti

Anul scolar vine cu reguli noi pentru elevii din Bucuresti. Este vorba despre un regulament care se axeaza in principal pe siguranta copiilor. Acesta prevede printre altele ca elevii pot fi perchezitionati la.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )