Libnet.ro
UNICEF

10:31

Au impiedicat deliberat autoritatile votul din diaspora?

România Liberă România Liberă,
Au impiedicat deliberat autoritatile votul din diaspora?

Marturiile privind organizarea defectuoasa a alegerilor din diaspora continua sa soseasca in timp ce romanii din strainatate strang randurile si cer masuri pentru a putea vota in numar cat mai mare in turul doi. continuă pe România Liberă

Ce se va intampla cu votul din DIASPORA in turul doi. MAE si BEC se intalnesc azi pentru a discuta

Membrii Biroului Electoral Central se intalnesc astazi cu Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean. Acestia vor discuta despre remedierea problemelor aparute la votul din diaspora la alegerile prezidentiale.

Solutii pentru votul din diaspora: 1.000 de sectii de votare, proteste si voluntari

Romanii din diaspora vin cu solutii concrete pentru ca pe 16 noiembrie sa poata vota in conditii normale, dar promit ca vor manifesta in strada duminica pentru ca autoritatile romane sa le auda propunerile.

Ce s-a intamplat cu votul din DIASPORA. Mii de romani NU au putut sa isi exercite dreptul

Mii de romani din diaspora nu au reusit sa voteze din cauza masurilor suplimentare luate de Autoritatea Electorala Centrala si care au ingreunat votul. Conationalii stabiliti in strainatate au plecat.

Victor Ponta, despre votul din diaspora: Pe 16 noiembrie nu va mai exista niciun incident la vot. Este posibil sa se suplimentam numarul cabinelorde vot. Ministrul de externe garanteaza cu functia

Victor Ponta: Orice cetatean roman, oriunde ar fi, trebuie sa-si exercite votul. Este inadmisibil ca niciun cetatean sa nu isi poata exercita votul. Vom face tot ce tine de guvern si de MAE pentru ca disfunctionalitatile care au avut loc aseara sa nu se mai intample pe 16 noiembrie.

Victor Ponta, despre votul din diaspora: Pe 16 noiembrie nu va mai exista niciun incident la vot. Este posibil sa suplimentam numarul cabinelorde vot. Ministrul de externe garanteaza cu functia

Victor Ponta: Orice cetatean roman, oriunde ar fi, trebuie sa-si exercite votul. Este inadmisibil ca niciun cetatean sa nu isi poata exercita votul. Vom face tot ce tine de guvern si de MAE pentru ca disfunctionalitatile care au avut loc aseara sa nu se mai intample pe 16 noiembrie.

Ce se intampla cu VOTUL din DIASPORA. Schimbarile care se vor face in turul doi

Declaratia pe proprie raspundere pe care romanii care voteaza in strainatate trebuie obligatoriu sa o completeze va putea fi descarcata de pe internet si completata acasa. Anuntul a fost facut de ministrul.

Votul din diaspora, reevaluat

Ministrul de Externe sustine ca a cerut simplificarea declaratiei pe propria raspundere si suplimentarea sectiilor de vot, respectiv a numarului de diplomati, pentru ca in turul II sa fie evitate cozile infernale. Totusi, Executivul nu a avut o reactie convingatoare la acuzatiile extrem de grave aduse luni de seful unei comisii a Parlamentului german.

Reactie a Ambasadei SUA, dupa problemele la votul din diaspora: Procesul electoral este suprem intr-o democratie

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis, marti, o reactie dupa problemele cu care s-au confruntat cetatenii care au vut sa voteze in strainatate, transmite B1 TV. Procesul electoral este suprem.

VIDEO. Corlatean, despre votul din diaspora: Am propus simplificarea procedurilor si marirea numarului de cabine de vot

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, dupa intalnirea cu reprezentanti ai BEC, ca MAE a propus ca declaratie pe propria raspundere sa poata fi descarcata online si completata inainte de vot, urmand ca la sectia de vot sa fie doar semnata.

Reprezentantii BEC si cei ai MAE se intalnesc marti pentru a rezolva problema votului din diaspora

Reprezentantii Biroului Electoral Central si cei ai Ministerului Afacerilor Externe se intalnesc marti pentru a gasi solutii astfel incat votul din diaspora sa aiba loc in bune conditii la turul doi al.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2125 seconds )