Investitiile imobiliare din Europa Centrala si de Est au atins niveluri record in trimestrul 3
Volumul investitiilor imobiliare in Europa Centrala si de Est a crescut in trimestrul al treilea din 2015 cu 14%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la un nivel record de 2,97 miliarde de euro, potrivit unui comunicat remis azi redactiei. in total, s-a inregistrat o crestere anuala de 6%, conform celui mai recent raport CBRE privind pietele imobiliare din regiune. continuă pe Ziarul Bursa
• Royal School in Transylvania, scoala Cambridge unica din Europa Centrala si de Est care a fost agreata deRegele Mihai
Royal School in Transylvania, singura scoala din tara care a primit permisiunea speciala a Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei sa utilizeze titlul Royal in denumirea sa, a fost inaugurata oficial luni, la Cluj-Napoca. Este vorba despre singura scoala din Europa Centrala si de Est care se inscrie in a patra cale in educatie.
• Romania domina topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est
Pentru prima data de la publicarea topului celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud Est SEE) efectuat de agentia de presa bulgara SeeNews, castigatorul nu este grupul OMV Petrom ci producatorul auto.
• SeeNews: Dacia a devenit in premiera cea mai mare companie din Europa de Sud-Est
Automobile Dacia a devenit pentru prima oara cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, cu venituri de 4,2 miliarde euro, devansand Petrom 4,1 miliarde euro), care era lider de sase ani, potrivit unui clasament al celor mai mari 100 de companii din regiune realizat de SeeNews din Bulgaria.
• Cele mai performante sisteme de pensii private din Europa
Fondurile de pensii private obligatorii din Romania au raportat cele mai mari randamente din randul sistemelor administrate privat si finantate de stat din Europa, cu un castig anual real de 5,56% in.
• Afacerile de familie din Europa sunt optimiste privind perspectivele lor de viitor
Afacerile de familie care au o prezenta puternica in Europa peste 14 de milioane de afaceri de familie in UE) si care asigura o mare parte din locurile de munca peste 60 de milioane de locuri de munca in sectorul privat, respectiv in medie 40-50% din toate locurile de munca) continua sa contribuie in mod activ la economiile regionale, potrivit unui comunicat KPMG.
• De ce suntem pe ultimul loc din Europa la reciclare
Coruptia autoritatilor locale, legi incalcate de catre societatile care aduna gunoiul, lipsa unei infrastructuri obligatorii de colectare selectiva si dezinteresul unei parti a populatiei pentru protectia mediului sunt cauzele pentru care in Romania se recicleaza doar 3% din deseurile municipale.