Libnet.ro
UNICEF

11:30

Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala pe legea serviciilor comunitare

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala pe legea serviciilor comunitare

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca solicita Curtii Constitutionale verificarea constitutionalitatii legii serviciilor comunitare, care prevede, printre altele, ca primarii si presedintii de Consilii Judetene pot fi reprezentanti in Adunarile Generale ale Actionarilor ale asociatiilor de utilitati publice. continuă pe Ziarul Bursa

Iohannis solicita CCR verificarea legii serviciilor comunitare privind incompatibilitatile alesilor locali

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca solicita Curtii Constitutionale verificarea constitututionalitatii legii serviciilor comunitare, care prevede, printre altele, ca primarii si presedintii CJ.

UPDATE Klaus Iohannis: Nu voi promulga proiectul de lege care taie din puterile ANI, o voi ataca la Curtea Constitutionala. Presedintia a trimis catre CCR o sesizare de neconstitutionalitate

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni ca nu va promulga un proiect legislativ aprobat deja de Parlament pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice Legea 51/2006). Iohannis a anuntat ca va ataca proiectul la Curtea Constitutionala, dupa ce Traian Basescu il trimisese Parlamentului spre reexaminare in mandatul sau de presedinte. UPDATE Administratia Prezidentiala a transmis CCR o sesizarea de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. Presedintia invoca drept motive faptul ca incalca normele constitutionale referitoare la domeniul rezervat legii organice.

VIDEO Iohannis: Iau serios in calcul atacareamodificarilor Codului de Procedura Penala la Curtea Constitutionala

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat intr-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD ca Romania se gaseste, in acest moment, intr-o faza intensa a combaterii coruptiei . ) si in aceasta faza nu trebuie umblat la legi. Iohannis face referire la propunerile de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, ce au trecut de Senatul Romaniei. Presedintele a afirmat ca modificarile nu sunt deloc binevenite in acest moment si ca ia foarte serios in calcul, daca modificarile vor trece de Parlament, atacarea la Curtea Constitutionala. Iohannis despre apropierea de Schweighofer si scandalul defrisarilor abuzive: Nici nu ii cunosc pe acesti oameni . ) Ideea ca eu fac lobby pentru o companie austriaca e o idiotenie totala. Ideea a fost plantata in spatiul public doar pentru ca eu sunt de origine germana, deci cumva si austriaca, nu are nimic de-a face cu realitatea.

Iohannis vrea sa atace la Curtea Constitutionala modificarile aduse la Codul Penal

Presedintele a declarat intr-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, ca se gandeste foarte serios sa atace la Curtea Constitutionala modificarile facute de Parlament, la Codul Penal si cel.

Klaus Iohannis anunta, la Televiziunea Publica Germana, ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse de Parlament la Codul Penal si Codul de Procedura Penala

Presedintele Romaniei a dat un interviu Televiziunii Publice Germane in care a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala eventualele modificari aduse de Parlament la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, anunta portalul realitatea. net.

Ordonanta de urgenta a bacsisului, atacata la Curtea Constitutionala de Victor Ciorbea: Prevederile afecteaza mediul de afaceri

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate Ordonanta de Urgenta 8/2015 Ordonanta care reglementeaza taxarea bacsisului). Avocatul Poporului sustine ca Ordonanta data de guvernul Ponta incalca principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat si afecteaza drepturi si libertati consitutionale, in speta accesul liber la justitie. HotNews. ro a scris despre o prevedere extrem de controversata din Ordonanta: in cazul unui control al ANAF, o firma poate plati de 10 ori amenda aplicata pentru a nu se suspenda activitatea, dar suma nu se restituie in cazul in care o instanta de judecata anuleaza procesul-verbal de constatare a contraventiei.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2342 seconds )