Libnet.ro
UNICEF

16:00

Judecatorul Cristi Danilet, despre cazul Mircea Diaconu: Parlamentul e in afara ordinii constitutionale

Hotnews Hotnews,
Judecatorul Cristi Danilet, despre cazul Mircea Diaconu: Parlamentul e in afara ordinii constitutionale

Plenul Senatului a refuzat ieri sa aplice o hotarare judecatoreasca a ICCJ prin care se confirma starea de incompatibilitate a unui senator. In felul acesta, o putere a statului a negat o alta putere a statului: legislativul nu contesta, nu ignora, ci incalca judiciarul. Prin faptul ca e entitate decide daca se supune sau nu unei hotarari judecatoresti, inseamna ca justitia e dependenta de vointa acesteia. Deci, justitia nu e independenta, scrie judecatorul Cristi Danilet, membru CSM, pe blogul sau. continuă pe Hotnews

Cazul Mircea Diaconu: Senatul ne arunca in afara UE.

Hotararea Senatului de a nu respecta o hotarare judecatoreasca irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul Mircea Diaconu arunca Romania in afara grupului statelor de drept si va atrage critici grave, cu consecinte serioase, chiar financiare, din partea Comisiei Europene, sustin specialistii in drept consultati de RL. Cu doar cateva zile inaintea descinderii expertilor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, instituit de Comisia Europeana dupa aderarea noastra la .

CSM sesizeaza CCR privind conflictul juridic reclamat de ANI in cazul Mircea Diaconu

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala privind un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, respectiv intre Parlament si puterea judecatoreasca, la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate in cazul Mircea Diaconu, a declarat miercuri pentru Agerpres vicepresedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala.

Cazul mircea Diaconu: Senatul ne arunca in afara UE.

Cu doar cateva zile inaintea sosirii expertilor Comisiei Europene care analizeaza progresele in justitie ale Romaniei, Senatul a luat o decizie naucitoare: a refuzat aplicarea unei hotarari judecatoresti definitive prin care senatorul Mircea Diaconu era declarat incompatibil si trebuia eliminat din Parlament. Decizia Senatului este cu atat mai surprinzatoare cu cat survine la scurt timp dupa ce oficiali ai Comisiei Europene au cerut printr-o scrisoare ministrului Justitiei aplicarea imediata a .

Cezar Preda: Votul din Senat in cazul Mircea Diaconu arata dispretul USL fata de Justitie

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a afirmat, marti, ca votul dinSenat in cazul senatorului Mircea Diaconu arata din nou dispretul USL fata de Justitie si ne indeparteaza tot mai mult de accesul.

Cazul Mircea Diaconu, amanat din nou in Senatul Romaniei

Votul in Senat privind incetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu a fost amanat pentru marti, in cadrul sedintei programata pentru ora 10:00. Anuntul a fost facut de presedintele de sedinta,.

CSM a sesizat CCR in cazul Mircea Diaconu

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, va sesiza CCR privind un conflict de natura constitutionala intre puterile statului, respectiv intre Parlament si puterea judecatoreasca, in urma.

Martin Schulz, despre cazul senatorului incompatibil Mircea Diaconu: Este dificil sa comentez. in mod normal, decizia Curtii trebuie respectata

Presedintele PE, Martin Schulz, a evitat sa comenteze pe marginea subiectului revocarii din functia a senatorului PNL Mircea Diaconu, precizand ca nu are cunostinte despre acest caz si nu stie de ce Senatul a.

Martin Schulz, despre cazul senatorului incompatibil Mircea Diaconu: Este dificil sa comentez. in mod normal, decizia instantei trebuie respectata

Presedintele PE, Martin Schulz, a evitat sa comenteze pe marginea subiectului revocarii din functia a senatorului PNL Mircea Diaconu, precizand ca nu are cunostinte despre acest caz si nu stie de ce Senatul a.

ANI a solicitat CSM sesizarea Curtii Constitutionale in cazul lui Mircea Diaconu

Agentia Nationala de Integritate ANI) a solicitat astazi Consiliului Superior al Magistraturii CSM) sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) in legatura cu existenta unui conflict de natura juridica intre puterea judecatoreasca si cea legislativa, dupa ce Senatul a decis sa nu intrerupa mandatul liberalului Mircea Diaconu, care are o decizie definitiva in instanta de incompatibilitate, transmite HotNews. ro.

VIDEO ANI solicita CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul senatorului Mircea Diaconu

Agentia Nationala de Integritate ANI) a solicitat miercuri Consiliului Superior al Magistraturii CSM) sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei CCR) in legatura cu existenta unui conflict de natura juridica intre puterea judecatoreasca si cea legislativa, dupa ce Senatul a decis sa nu intrerupa mandatul liberalului Mircea Diaconu, care are o decizie definitiva in instanta de incompatibilitate.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2241 seconds )