Libnet.ro
UNICEF

08:00

Klaus Iohannis il omagiaza pe Mihai Eminescu intr-un mesaj video postat pe Facebook

B1 B1,
Klaus Iohannis il omagiaza pe Mihai Eminescu intr-un mesaj video postat pe Facebook

Presedintele Klaus Iohannis a postat joi pe Facebook un mesaj video in care il omagiaza pe poetul Mihai Eminescu, la implinirea a 165 de ani de la nasterea sa. Se implinesc 165 de ani de la nasterea lui Mihai E. continuă pe B1

Mesajul presedintelui Klaus Iohannis, la 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, pe Facebook, cu ocazia implinirii a 165 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu. intr-un mesaj video, presedintele citeste o fraza dintr-un.

Florin Negrutiu: Victor Ponta, sa n-ai frica, Klaus Iohannis nu te pica!

Jurnalistul Florin Negrutiu analizeaza intr-un editorial pentru Gandul atmosfera de cordialitate intre Klaus Iohannis si Victor Ponta. Acesta remarca faptul ca distanta presedinte-premier s-a estompat.

VIDEO. Iohannis, omagiu pentru Mihai Eminescu, la 165 de ani de la nasterea poetului

Presedintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj video in care-l omagiaza pe poetul Mihai Eminescu, cu ocazia implinirii a 165 de ani de la nasterea acestuia.

VIDEO Klaus Iohannis marcheaza aniversarea lui Mihai Eminescu citind dintr-un articol din Timpul

Presedintele Klaus Iohannis comemoreaza joi dimineata ziua de nastere a lui Mihai Eminescu citind dintr-un articol semnat de acesta in ziarul Timpul, intr-un clip video publicat pe contul sau de Facebook.

Ziua Mihai Eminescu. Cum s-a iubit cu Veronica Micle, care s-a sinucis la 50 de zile dupa moartea poetului, intr-o casa demolata in 2010

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Eminescu a scris de-a lungul vremii o multime de poezii care au ramas drept mostenire pentru romanilor de pretutindeni care se mandresc cu o asemenea comora. De-a lungul vietii s-a plimbat prin fel de fel de orase, insa ultima pagina din cartea vietii sale a fost scrisa in Bucuresti.

Ziua Mihai Eminescu. Geniul nascut intr-o casa din Botosani acum 165 de ani

Ziua Mihai Eminescu nu poate trece neobservata la Botosani, oras in care luceafarul poeziei romanesti vedea lumina zilei acum 165 de ani, pe 15 ianuarie 1850. De altfel, pentru poet vechiul targ al Botosanilor a fost cea mai dulce amintire, locul unde a adunat primele si ultimele experiente ale scurtei sale vieti.

Ziua Mihai Eminescu. 165 de ani de la nasterea poetului nepereche. Povestea de iubire cu fata popii din satul gorjean Florest

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Cu aceasta ocazie,Eminesciana va avea loc astazi, de la ora 17. 00, la Biblioteca Judetean Christian Tell din Targu Jiu. Poetul nepereche a petrecut o vara intr-un sat din Gorj, unde si-a gasit linistea si inspiratia.

Mihai Eminescu, 165 de ani de nemurire. Mihai Gadea: Eminescu a fost si jurnalist. Scria de foarte multe ori foarte contondent

Mihai Gadea a marcat implinirea a 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, in editia de joi a emisiunii Sinteza zilei, unde a citit un fragment in care acesta scria despre relatia dintre ziaristi si.

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Varatec unde se refugia poetul vara este la un pas de prabusire

Ziua Mihai Eminescu, care marcheaza joi 165 de ani de la nasterea poetului national, este prilej de sarbatoare, desi langa manastirea Varatec, unde Eminescu a creat Calin file din poveste) a ajuns in ultimul hal de degradare. Apelurile repetate facute de personalitati ale culturii romanesti au ramas fara ecou, iar casa risca sa se darame in orice moment. Manastirea, proprietara casei, nu pare deloc interesata sa o transforme in muzeu.

Istoria Luceafarului de 3 milimetri, cea mai mica carte in miniatura din Europa, povestita de ziua lui Mihai Eminescu

La 165 de ani de la nasterea sa, poetul Mihai Eminescu este in Iasi nu doar o prezenta spirituala, ci si una care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu, a carui istorie v-o prezentam astazi, 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu.

ştiri de la B1

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,219 seconds )