Libnet.ro
UNICEF

16:30

Kovesi cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul Sova

Antena3 Antena3,
Kovesi cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul Sova

Directia Nationala Anticoruptie DNA) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Curtii Constitutionale in cazul senatorului Dan Sova, pentru solutionarea conflictului de natura constitutionala. continuă pe Antena3

Laura Codruta Kovesi cere CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul Dan Sova

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a trimis joi o scrisoare presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii in care arata ca se impune sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei pentru solutionarea conflictului de natura constitutionala creat intre puterile statului, dupa ce Senatul a refuzat sa aprobe cererea DNA de incuviintare a arestarii senatorului Dan Sova.

DNA cere Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul senatorului Dan Sova. Este un conflict intre institutii

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a trimis o scrisoare presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, in care cere sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei pentru solutionarea conflictului creat intre puterile statului, ca urmare a faptului ca Senatul a refuzat sa raspunda cererii formulate de procurori in cazul senatorului Dan Sova.

Kovesi cere CSM sa sesizeze CCR in cazul lui Dan Sova

Procurorul-sef Laura Codruta Kovesi cere Consilului Superior al Magistraturii sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul lui Dan Sova, informeaza B1 TV. Aceasta a adresat o scrisoare CSM, potrivit unui.

APADOR-CH cere Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala statutul deputatilor si senatorilor, pentru a corecta problema care a blocat cazul Sova

Organizatia non-guvernamentala APADOR-CH cere Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul senatorilor si deputatilor, invocat de senatori pentru a justifica lipsa voturilor necesare pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova.

PNL sesizeaza Curtea Constitutionala in cazul votului din Senat pentru arestarea lui Dan Sova

Partidul National Liberal va sesiza vineri Curtea Constitutionala cu privire la votul senatorilor in cazul cererii DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova. PNL a hotarat sa sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi.

PNL depune, vineri, o sesizare la Curtea Constitutionala in cazul lui Sova

Partidul National Liberal va depune, vineri, o sesizare la Curtea Constitutionala cu privire la decizia Senatului de a respinge cererea DNA de retinere si arestare preventiva in cazul lui Dan Sova, a anuntat prim-vicepresedintele Ludovic Orban, conform Mediafax.

Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala pe cazul lui Sova: CCR sa rezolve conflictul institutional. Judecatorii stabilesc vineri cand se va solutiona cererea

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constitutionala in cazul senatorului Dan Sova, potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala. Judecatorii vor stabili vineri cand se va solutiona.

Statutul senatorilor si deputatilor ar putea fi atacat la Curtea Constitutionala

APADOR-CH ii cere Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul senatorilor si deputatilor. Asta dupa ce senatorii au invocat aceasta lege.

VIDEO PNL contesta la Curtea Constitutionala decizia Senatului in cazul Dan Sova si cere alegeri anticipate

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat miercuri ca partidul sau analizeaza solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD. Totodata, PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014. UPDATE Teodor Atanasiu PNL): O sa atacam la CCR prevederea din regulamentul Senatului si decizia luata in baza aceste prevederi. Vicepresedinte PNL a precizat ca in cursul zilei de luni, liberalii vor depune la Curtea Constitutionala contestatia la votul privind cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive pentru Dan Sova, precizand ca va fi contestat Regulamentul Senatului.

Klaus Iohannis sesizeaza Curtea Constitutionala privind conflictul juridic de la votul din Senat: Atitudinea Parlamentului in cazuri precum cel al senatorului Dan-Coman Sova a condus la un blocaj institutional

Presedintele Klaus Iohannis a transmis o cererere catre Curtea Constitutionala de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, respectiv Camera Deputatilor si Senatul, pe de alta parte, in urma votului in Senat privind cererea procurorilor in cazul lui Dan Sova.

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2311 seconds )