Libnet.ro
UNICEF

2 Iun.

Marea Unire, serbata in Alba Iulia.

România Liberă România Liberă,
Marea Unire, serbata in Alba Iulia.

Mii de vizitatori au participat la serbarile de 1 Decembrie. Cateva mii de oameni s-au strans in cetatea medievala din Alba Iulia ca sa participe la serbarile Unirii. Cei mai multi dintre cei care participa la serbarile Unirii au venit de la sute de kilometri. Unii dintre ei au venit chiar de peste granita, din Basarabia sau din Bucovina de Nord. Insa cei mai multi au venit din judetele invecinate. Noi venim din Petrosani. Suntem mandri de suntem romani, a spus un tanar care flutura un imens . continuă pe România Liberă

Ziua Nationala: 94 de ani de la Marea Unire marcati in Capitala prin depuneri de coroane si parade militare

Se implinesc 94 de ani de la Marea Unire care a avut loc in 1 decembrie 1918, la Alba Iulia. Ziua va fi marcata prin parade, ceremonii, depuneri de coroane in marile orase din tara dar si in Capitala.

Marea Unire ZU muzica veche intalneste muzica noua

Echipa Radio ZU ne-a pregatit o surpriza in stilul caracteristic in ajunul Zilei Nationale a Romaniei - Marea Unire ZU! Astazi, cele mai cunoscute piese din muzica usoara romaneasca se reinventeaza,.

Manifestarile de Ziua Nationala de la Alba Iulia, desfasurate pe perioada a numai doua zile, dupa ce Guvernul a refuzat, pentru prima data, sa mai aloce fonduri in acest an

Manifestarile organizate in fiecare an la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale se desfasoara in acest an numai in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie, acestea fiind suportate financiar de Primaria municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba, cu un buget prognozat de 200. 000 lei, in conditiile in care, pentru prima data, nu au mai fost alocate fonduri de catre Guvern. Premierul Victor Ponta a motivat, la inceputul saptamanii, refuzul alocarii de fonduri pentru manifestatiile de la Alba Iulia prin faptul ca primarul orasului, Mircea Hava PDL), ar fi solicitat Executivului 1,2 mil. lei, o suma ce ar fi fost de trei ori mai mare decat cea pentru parada in Bucuresti, seful Guvernului sustinand ca nu va da bani publici pentru afaceri de partid. Purtatorul de cuvant al Primariei Alba Iulia, Mihai Coser, a explicat vineri pentru HotNews. ro ca solicitarea de fonduri a fost facuta, ca de fiecare data, de catre Institutia Prefectului, reprezentantul Guvernului in teritoriu, iar banii nu ar fi tranzitat sub nicio forma conturile Primariei, pentru ca premierul Ponta sa se sperie ca cineva de aici ii foloseste in interes propriu.

Foto: Un lugojan a mers cu bicicleta la Alba Iulia, de 1 Decembrie, ca sa arate ca iubeste ...

Lugojanul Stefan Hodi incearca, de peste 20 de ani, sa-si arate intr-un fel inedit dragostea fata de Romania si, desi are origini maghiare, sa demonstreze ca e un adevarat roman, promovand prin tururi pe bicicleta tara si tricolorul. Anul acesta a ajuns, de 1 Decembrie, cu bicicleta la Alba Iulia, potrivit Mediafax. In acest an, Stefan Hodi a mers, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, pe bicicleta, strabatand aproximativ 170 de kilometri, desi temperaturile au scazut in aceasta perioada aproape de .

Amintiri din Alba-Iulia, de Ziua Marii Uniri

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca din Alba-Iulia, la santurile Cetatii si parcul din fata bisericilor, unde ne jucam pe cand eram niste tanci, la statuia lui Mihai Viteazul si celula lui Horea, eroii nostri de neam, imi salta inima de bucurie. Sa imi ingaduie Ion Creanga indrazneala de a-l fi parafrazat, caci prea potrivit in vorbe si dulce isi incepea el Amintirile din copilarie. Iar azi, de Ziua Nationala a Romaniei si a Marii Uniri de la 1 decembrie, simtirea mea e la fel de nostalgica ca a marelui povestitor humulestean.

Scandari pentru unirea Basarabiei cu Romania si anti-Rosia Montana, de 1 Decembrie la Alba Iulia

Aproximativ 2. 000 de persoane participa, sambata, la Alba Iulia, la manifestarile de Ziua Nationala, intre care si sute de tineri, unii care au scandat pentru unirea Basarabiei cu Romania, iar altii impotriva proiectului de la Rosia Montana si pentru salvarea mineritului din Apuseni, relateaza Mediafax.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 2 Iun.

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2241 seconds )