Marmureanu: Cutremurele din Galati favorizate de ploile abundente
Seria de cutremure din Galati a fost favorizata de precipitatiile abundente de la inceputul lunii septembrie, care au dus la infiltrarea de apa in solul ce contine si loess, a explicat prof. Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, la o emisiune TV. continuă pe Ziarul Bursa
• 21 de zone seismice, REACTIVATE de cutremurele din Galati. Falia Ramnicu Valcea-Snagov, mult mai PERICULOASA decat cea din Vrancea
Cutremurele de suprafata sunt mult mai periculoase decat cele de adancime. Aproape 21 de zone seismice din Romania au fost reactivate de cutremurele din Galati, a declarat generalul Emil Strainu, fost.
• CUTREMURELE din Galati s-au reluat. inca doua seisme, noaptea trecuta.
Doua cutremure au zguduit, din nou, judetul Galati. Primul seism s-a produs la ora 1:47, la o adancime de doar un kilometru si a avut magnitudinea de 2,5 pe scara Richter. Cel de al doilea cutremur a avut loc la ora 3:28, la o adancime de 6 kilometri, si a avut o intensitate de 2,6 pe Richter, potrivit rapoartelor publicate de Institutul National de Fizica a Pamantului INFP). Citeste si: Inca 2 cutremure, la Galati Zona Galati a mai fost zguduita de doua seisme si in noaptea de marti spre .
• Explicatia profesorului Marmureanu pentru seismele din Galati
Seria de cutremure din Galati a fost favorizata de precipitatiile abundente de la inceputul lunii septembrie, care au dus la infiltrarea de apa in solul ce contine si loess, a explicat prof. Gheorghe.