Ministerul Economiei: Romania va putea exporta gaze incepand cu 2013
Romania va putea exporta gaze naturale incepand cu anul 2013, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu, citat de Mediafax. continuă pe Hotnews
• Ministerul Economiei: Romania va putea exporta gaze din 2013
Romania va putea exporta gaze naturale de anul viitor, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, a anuntat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Pana la sfarsitul acestui an se vor.
• Romania va putea exporta gaze incepand cu 2013.
Romania va putea exporta gaze naturale incepand cu anul 2013, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu, citat de Mediafax. Pana la sfarsitul acestui an se vor incheia toate probele pentru exportul de gaze, a declarat miercuri Traicu. Exportul de gaze nu este posibil in prezent din cauza restrictiilor tehnice. Romania are o singura conducta de gaze cu Ungaria, prin care in acest moment poate doar importa. Alte doua conectari, .
• Romania va putea exporta gaze incepand cu 2013.
Romania va putea exporta gaze naturale incepand cu anul 2013, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei Rodin Traicu, transmite Mediafax. Pana la sfarsitul acestui an se vor incheia toate probele pentru exportul de gaze, a declarat miercuri Traicu. Exportul de gaze nu este posibil in prezent din cauza restrictiilor tehnice. Romania are o singura conducta de gaze cu Ungaria, prin care in acest moment poate doar importa. Alte doua conectari, .
• Romania va putea exporta gaze naturale incepand din 2013
Romania va putea exporta gaze naturale incepand cu anul 2013, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, a anuntat miercuri secretarul de stat in Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Pana la sfarsitul acestui an .
• Romania va putea exporta gaze incepand cu 2013
Romania va putea exporta gaze naturale incepand cu anul 2013, dupa eliminarea restrictiilor tehnice, a declarat ieri Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei. Pana la sfarsitul acestui an se vor incheia toate probele pentru exportul de gaze, a anuntat Traicu.
• Ministerul Economiei: Au fost deblocate platile prin POS CCE
Ministerul Economiei a anuntat deblocarea platilor aferente proiectelor derulate in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice POS CCE). Astfel, incepand de luni, 15 octombrie, va fi reluata decontarea sumelor catre beneficiarii programului, valoarea toatala a platilor din perioada urmatoare ridicandu-se la 133 milioane de lei peste 29 milioane de euro).
• Ministerul Economiei spune ca a cerut amanarea numirii Consiliului de Supraveghere la Hidroelectrica din motive de securitate nationale
Ministerul Economiei invoca o Hotarare a CSAT drept motiv pentru decizia de amanare a numirii unui Consiliu de Supraveghere la Hidroelectrica. Hotararea CSAT se refera la necesitatea analizarii operatiunilor de preluare a controlului asupra unor intreprinderi sau active. Reamintim ca Fondul Proprietatea a transmis, ieri, o scrisoare deschisa adresata ministrului economiei, Daniel Chitoiu, prin care isi exprima public ingrijorarea si dezamagirea fata de o cerere privind amanarea numirii unui consiliu de supraveghere la Hidroelectrica. Drept raspuns, Ministerul Economiei a transmis un comunicat de presa prin care arata ca a luat act cu surprindere de scrisoarea deschisa transmisa in spatiul public, in cursul zilei de ieri, de catre reprezentantii Franklin Templeton Investment Management Ltd.
• Ministerul Economiei trebuie sa demareze in doua zile procedurile pentru infiintarea unei noi firme de stat
Ordonanta de Urgenta privind infiintarea unei noi firme de stat, in subordinea Ministerului Economiei, a fost publicata, ieri, 16 octombrie, in Monitorul Oficial. Reamintim ca saptamana trecuta, Guvernul a aprobat un proiect de act normativ privind infiintarea unei societati comerciale care sa intermedieze comercializarea unor produse ale companiilor de stat cu probleme financiare. In realitate, este necesara infiintarea unei astfel de firme de stat pentru a sprijini activitatea Oltchim. Practic, prin aceasta societate urmeaza sa fie virati bani catre Oltchim, astfel incat sa nu mai fie blocati de catre creditori, spun surse guvernamentale. Ministerul economiei va demara procedurile pentru infiintarea firmei in termen de 3 zile de la intrarea in vigoare a OUG.
• Divergente intre Fondul Proprietatea si Ministerul Economiei pe tema numirii Consiliului de Supraveghere la Hidroelectrica/Din consiliu ar urma sa faca parte si fostul sef al OPSPI, Remus Vulpescu
Fondul Proprietatea a transmis o scrisoare deschisa adresata ministrului economiei, Daniel Chitoiu, prin care isi exprima public ingrijorarea si dezamagirea fata de o cerere privind amanarea numirii unui consiliu de supraveghere la Hidroelectrica. Potrivit Fondului Proprietatea, Ministerul Economiei a solicitat ca pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor Hidroelectrica convocata pentru data de 31 octombrie 2012 sa fie introdus un punct prin care se amana numirea consiliului de supraveghere. Fondul Proprietatea il nominalizaze pe Remus Vulpescu, fostul sef al OPSPI, pentru functia de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.
• Ministerul Economiei vrea sa o numeasca pe Daniela Lulache director interimar la Nuclearelectrica
Ministerul Economiei propune ca Daniela Lulache, fost director general al Fondului Proprietatea, sa preia temporar functia de director general al producatorului de electricitate Nuclearelectrica, in conditiile in care compania are deja un sef intermiar, anunta agentia Mediafax.