Libnet.ro
UNICEF

22:30

Mizele din arhiva SIPA. Trecutul procurorului Ponta ar putea fi desecretizat. Reactia fostului premier: Monica Macovei minte de ingheata apele!

România Liberă România Liberă,
Mizele din arhiva SIPA. Trecutul procurorului Ponta ar putea fi desecretizat. Reactia fostului premier: Monica Macovei minte de ingheata apele!

SIPA a atins apogeul puterii intre 2001 si 2004, cand, sub conducerea ofiterului de securitate Marian Ureche si coordonarea ministrului Justitiei Rodica Stanoiu, ea insasi colaborator al Securitatii, ar fi colectat informatii despre viata privata a magistratilor. continuă pe România Liberă

Mizele din arhiva SIPA. Trecutul procurorului Ponta ar putea fi desecretizat

SIPA a atins apogeul puterii intre 2001 si 2004, cand, sub conducerea ofiterului de securitate Marian Ureche si coordonarea ministrului Justitiei Rodica Stanoiu, ea insasi colaborator al Securitatii, ar fi colectat informatii despre viata privata a magistratilor.

Tariceanu, dupa ce Andronic a scris ca au fost copiate si sustrase dosare din arhiva SIPA: Nu imi aduc aminte de raport/ Predoiu: In mandatul meu nu s-a intrat in arhiva SIPA/ Ce spune ministrul Toader

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu a declarat luni ca la nivelul ministerului de Justitie se poate constitui o comisie pentru a verifica ce s-a intamplat cu dosare din arhiva SIPA, precizand ca el nu isi aminteste de un raport intocmit in timpul mandatului sau de premier de ministrul de Justitie din 2007, Tudor Chiuariu si trimis catre CSAT de catre succesorul sau Catalin Predoiu. Tariceanu a afirmat ca aceste arhive ar putea sa contina informatii compromitatoare la adresa unor magistrati cu care ei sa fie santajati. Dan Andronic a scris in Evenimentul Zilei ca parte din arhiva SIPA - care ar contine de la 10. 000 de dosare pana la 21. 000 de documente, inclusiv 3. 000 de dosare ale magistratilor - a fost copiata, iar unele documente au fost sustrase si chiar distruse.

Dan Andronic: Documentele din arhiva SIPA privesc si jurnalisti

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca a luat decizia ca, in cel mai scurt timp, sa desecretizeze arhiva SIPA. Jurnalistul Dan Andronic, cel care a sustinut intr-un articol ca.

DIICOT a deschis dosar penal in urma plangerii judecatorului Cristi Danilet privind arhiva SIPA

Plangerea judecatorului Cristi Danilet impotriva lui Dan Andronic, pe care il acuza de detinerea sau dezvaluirea nelegala a unor informatii din arhiva SIPA a fost inregistrata miercuri la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism DIICOT), structura care a deschis un dosar penal, acesta urmand sa fie repartizat pentru solutionare unui procuror, informeaza News. ro.

Liviu Dragnea: Daca Tudorel Toader nu desecretizeaza raportul privind arhiva SIPA, increderea in el va fi aproape de zero

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca daca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este un om corect si de buna-credinta, atunci va desecretiza raportul facut in cadrul ministerului cu privire la disparitia unor dosare din arhiva SIPA, in caz contrar, increderea pe care o are in el va fi aproape de zero.

Razboi total privind arhiva SIPA. Traian Basescu a anuntat ca il da in judecata pe Victor Ponta: Va raspunde pentru astfel de afirmatii grave (VIDEO)

Scandalul privind arhiva SIPA capata noi proportii. Traian Basescu a anuntat in direct in emisiunea Dosar de Politician de pe B1TV ca il va da in judecata pe Victor Ponta pentru afirmatii.

Presedinta instantei supreme: Arhiva SIPA ar trebui desecretizata, pentru a inlatura suspiciunile. CSM vrea explicatii de la MJ privind arhiva SIPA

Presedinta instantei supreme, Cristina Tarcea, a declarat marti, inainte de sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii CSM), ca arhiva SIPA ar trebui desecretizata pentru a inlatura suspiciunile care planeaza asupra acestor documente de 15 ani.

Tariceanu sustine ca arhiva SIPA ar trebui distrusa, ca sa nu devina instrument de santaj. Ministrul Justitiei anuntase ca vrea sa desecretizeze arhiva

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat miercuri, la B1 Tv, ca arhiva SIPA ar trebui distrusa, pentru a nu mai exista niciun fel de instrument de santaj impotriva unor judecatori si procurori aflati in activitate.

Ministrul Justitiei: Voi desecretiza arhiva SIPA

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri ca va desecretiza arhiva SIPA in cel mai scurt timp. Tudorel Toader a afirmat luni ca nu are cunostinta ca arhiva SIPA ar fi fost copiata, dar,.

Judecatorul Cristi Danilet solicita ministrului Justitiei sa nu desecretizeze in totalitate arhiva SIPA

Judecatorul Cristi Danilet a cerut ministrului Justitiei, Tudorel Toader, printr-o scrioare deschisa, sa nu desecretizeze in totalitate arhiva SIPA. Acesta argumenteaza ca informatiile care se afla acum in arhiva vizeaza aspecte profesionale si de viata privata a angajatilor din justitie si ca nu exista niciun interes al publicului sa afle zvonuri, barfe, scenarii privind magistratii sau orice alta informatie de acest gen.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2379 seconds )