Libnet.ro
UNICEF

16:00

Noul atac cibernetic, mai perfid decat WannaCry

Adevărul Adevărul,
Noul atac cibernetic, mai perfid decat WannaCry

Noul atac cibernetic de mare amploare, denumit Adylkuzz , care a succedat celebrului virus WannaCry, afecteaza sute de mii de computere din intreaga lume. Acum, atacul este si mai perfid, calculatoarele infectate fiind folosite pentru crearea si recuperarea unei monede virtuale fara stirea utilizatorilor. continuă pe Adevărul

De ce noul atac cibernetic este mai perfid si mai periculos decat Wannacry! Cum opereaza acum hackerii

Atacatorii din spatele Adylkuzz exploateaza aceeasi vulnerabilitate din sistemul de operare Windows ca amenintarea WannaCry, insa acum, potrivit Bitdefender, aceasta nu cripteaza datele, ci se ascunde de victima pentru.

Un atac informatic de proportii mai mari decat WannaCry este in curs la nivel mondial

Un atac informatic de amploare este, in acest moment, in curs de desfasurare la nivel mondial, potrivit unor experti in securitate cibernetica citati de AFP.

Cum functioneaza amenintarea cibernetica Adylkuzz: Sfaturi pentru noul atac informatic

Chiar daca pericolul WannaCry pare sa fi trecut, amenintarea Adylkuzz este reala, iar mai jos gasiti cateva sfaturi pentru noul atac informatic. Noul atac cibernetic, denumit Adylkuzz, pare sa fie mai periculos decat cel precedent, deoarece acest nou virus profita de o vulnerabilitate din Windows care le permite atacatorilor sa creeze bani in forma unei [].

Atac cibernetic de proportii, in desfasurare. E mai mare decat WannaCry

Un nou atac cibernetic afecteaza calcluatoarele din intreaga lume. Acesta nu mai este unul de tip ransomware, ci functioneaza pe ascuns. Este programat de catre hackeri sa caute in fundal, pe fiecare calculator infectat, date referitoare la tranzactii cu Monero, o alta forma de valuta digitala, asemanatoare Bitcoin. Expertii in securitate avertizeaza ca acest atac [].

WannaCry: Sfaturi de la Microsoft despre cum sa te feresti de atac cibernetic

WannaCry, ransomware-ul din spatele marelui atac cibernetic lasistemele de operare ale Microsoft dinweekend-ul trecut, pare sa se fi potolit si nu prea, datorita eforturilor comune ale Microsoft si ale companiilor de securitate cibernetica. Da, peste 300. 000 de PC-uri cu Windows din peste 150 de tari au fost afectate de unul dintre cele mai mari si coordonate [].

INS: Intarzierea de luni in difuzarea comunicatelor de presa s-a datorat unei verificari in vederea protejarii datelor si echipamentelor IT, nu unui atac cibernetic asupra institutiei

In ultimele zile au fost vehiculate in spatiul public prin intermediul mass-media informatii referitoare la atacul cibernetic cu ransomware-ul Wannacry care a afectat mai multe institutii la nivel mondial, au transmis marti reprezentantii INS. Pentru prevenirea oricaror posibile efecte in ceea ce priveste activitatea online a INS s-a procedat luni, 15 mai a. c. la o verificare riguroasa a echipamentelor IT fapt care a generat intarzieri in difuzarea comunicatelor de presa. Avand in vedere cele de mai sus, Institutul National de Statistica subliniaza ca a fost vorba doar de o verificare pentru protejarea datelor si echipamentelor IT, nu de un atac cibernetic asupra institutiei, s emai arata in comunicat.

Semnal de alarma: Un nou atac cibernetic major este asteptat azi

Expertii anunta ca un nou atac al virusului de tip WannaCry ar putea fi iminent, dupa cel din 12 mai, care a infectat peste 200. 000 de sisteme informatice din peste 150 de tari, dar numarul va creste dupa ce oamenii se vor intoarce la serviciu si vor deschide computerele.

Nou atac cibernetic in Romania. Serverele Spitalului Judetean din Bacau au fost vizate de hackeri. DIICOT va deschide o ancheta pentru a stabili cine se afla in spatele celui mai grav atac cibernetic din tara

Un nou atac cibernetic a vizat sistemul informatic al Spitalului Judetean Bacau. Stire in curs de actualizare.

Nou atac cibernetic in Romania. Baza de date a Spitalului Judetean din Bacau a fost compromisa de hackeri. DIICOT a deschis dosar penal, ca sa afle cine se afla in spatele celui mai grav atac informatic din tara

Un nou atac cibernetic a vizat sistemul informatic al Spitalului Judetean Bacau. Stire in curs de actualizare.

SRI: O echipa din cadrul programului Cyberint a intervenit la Spitalul Judetean Bacau la cerere, ca urmare a unui atac cibernetic

O echipa SRI din cadrului programului de protectie informatica Cyberint s-a deplasat la Spitalul Judetean Bacau, ajutand la recuperarea a peste 90% din datele compromise in urma unui atac cibernetic produs in data de 5 mai .

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,222 seconds )