Libnet.ro
UNICEF

16:00

Noul pret de referinta pentru gazele naturale inseamna conditii corecte atat pentru producatori, cat si pentru statul roman

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Noul pret de referinta pentru gazele naturale inseamna conditii corecte atat pentru producatori, cat si pentru statul roman

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a emis, astazi, Ordinul privind aprobarea Metodologiei de stabilire a pretului de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania, potrivit unui comunicat ANRM. Ordinul a fost transmis spre publicare catre Monitorul Oficial si va intra in vigoare incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial. Astfel, pretul de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania se va calcula in functie de preturile de tranzactionare de pe hubul de la CEGH Viena, pe baza unei formule de calcul realizata impreuna cu Universitatea de Petrol Gaze Ploiesti. continuă pe Ziarul Bursa

Pretul de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania, in dezbatere publica

Proiectul de ordin privind aprobarea metodologiei de stabilire a pretului de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania va fi dezbatut public, maine, la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale.

Pretul pentru gazele naturale extrase in Romania, calculat in functie de cotatiile de la bursa din Viena

Pretul de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania se va calcula in functie de preturile de tranzactionare de la bursa din Viena, potrivit unui ordin emis vineri de Agentia Nationala pentru.

Statul a pierdut 7 miliarde de lei, dar nu se gasesc vinovatii

Dorinel Ursarescu, ANRM: Bursa de gaze din Romania - complet imatura *Alexandru Maximescu, OMV Petrom: Credem ca este corect ca, in continuare, producatorii sa plateasca redeventa la pretul realizat si incasat de catre acestia *Gabriela Calburean, Romgaz: Sustinem raportarea pretului de referinta la pretul de vanzare al producatorului *Harald Kraft, ROPEPCA: O abordare corecta ar fi plata redeventelor la pretul de piata realizat de producator in Romania, nu din afara Statul roman a pierdut, in ultimii zece ani, 7 miliarde de lei din neactualizarea pretului de referinta la gazele naturale, potrivit rapoartelor Curtii de Conturi, insa, din pacate, Agentia Nationala de Resurse Minerale ANRM) nu a avut disponibilitatea sa actualizeze acest pret, care a ramas la nivelul lui 2008, a declarat, ieri, Dorinel Ursarescu, consilier la Agentia Nationala de Resurse Minerale ANRM), in cadrul dezbaterii publice privind proiectul de ordin privind aprobarea metodologiei de stabilire a pretului de referinta pentru gazele naturale extrase in Romania.

Voi ne furati. Un nou protest la sediul ANRE: PAS solicita revizuirea tarifelor la gazele naturale VIDEO

Membrii si activistii Partidului Actiune si Solidaritate PAS) in frunte cu liderul formatiunii, Maia Sandu, au organizat un nou protest marti, 6 februarie, in fata sediului Agentiei Nationale pentru Reglementare Energetica ANRE). Acestia solicita conducerii institutiei sa micsoreze tarifele la gazele naturale.

VIDEO De ce lansarea rachetei lui Elon Musk este un moment de referinta pentru explorarea spatiului

Ani de zile multi au ras de planurile lui Elon Musk cu SpaceX, dar dupa lansarea de marti a rachetei Falcon Heavy se deschid noi perspective in comertul spatial si in calatoriile interplanetare. Dincolo de marketingul de geniu legat de lansarea unei masini Tesla rosie in spatiu, ce s-a intamplat aseara este o dovada ca va creste rolul companiilor private in domeniul zborurilor spatiale. Musk spune ca racheta, care pe site este trecuta si cu pret, 90 milioane dolari, are sarcina utila dubla fata de cea mai puternica racheta, dar costuri de trei ori mai mici. Aceste economii deschid noi posibilitati, de la exploatarea unor asteroizi, pana la trimiterea de oameni pe Marte.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2435 seconds )