Libnet.ro
UNICEF

08:30

Odata cu Horia-Roman Patapievici, premierul Victor Ponta ii exileaza din cultura romana pe Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Octavian Goga si Emil Cioran

Hotnews Hotnews,
 Odata cu Horia-Roman Patapievici, premierul Victor Ponta ii exileaza din cultura romana pe Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Octavian Goga si Emil Cioran

Motivul pentru care prim-ministrul Victor Ponta a refuzat sa contrasemneze decretele de decorare emise recent de presedintele Traian Basescu a fost clar exprimat de catre acesta. Este vorba, a spus premierul, de persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti. Suntem inclinati sa credem ca, daca ar fi fost pus in situatia de a contrasemna decorarea lui Eminescu, Caragiale, Goga ori Cioran, dl Victor Ponta, indignat de urmatoarele declaratii si opinii anti-romanesti ale acestora, ar fi scris la fel de nervos NU: Mihai Eminescu: Dar domnilor! Mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman? Roman care vrea a-si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si-a nationalitatei - asa roman de parada mi-e rusine sa fiu. Opere, vol. IX, p. Citeste reactiile lui Vlad Zografi, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vladimir Tismaneanu la declaratiile lui Victor Ponta privitoare la Horia-Roman Patapievici si Mircea Mihaies. continuă pe Hotnews

Horia Roman Patapievici: Intoleranta redevine atitudinea dominanta acolo unde sentimentul certitudinii adevarului e prezent

Intr-o conferinta sustinuta in 1999 la Munchen, sub titlul Setea de infailibilitate si teama de pluralism, Horia Roman Patapievici a vorbit pe larg despre pluralism si toleranta fata de diversitate. Pluralismul este echivalent cu toleranta fata de diversitate si . toleranta fata de diversitate este incompatibila cu ideea ca adevarul este manifest, spunea Patapievici, concluzionand astfel: Lipsiti de sprijinul echivoc al adevarurilor absolute, trebuie sa invatam cum sa traim fara certitudine si totusi fara a fi paralizati de ezitare. Citeste in articol textul integral al conferintei sustinute de Horia Roman Patapievici.

Premierul Victor Ponta, declaratii de presa la sediul MApN

Premierul Victor Ponta va sustine luni o conferinta de presa alaturi de ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

Premierul Victor Ponta, la Romania TV, de la ora 21.00

Premierul Victor Ponta va vorbi, printre altele, in emisiunea moderata de Victor Ciutacu, despre ce importanta au alegerile europarlamentare pentru cele prezidentiale si despre intentia fostului aliat Crin Antonescu de a crea o alianta anti-PSD.

Cum a ajuns ziarul Adevarul o minciuna pentru premierul Victor Ponta. Povestea completa a unei stiri pe surse

Jurnalistii adevarul. ro au publicat astazi, citand surse oficiale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului IPJ) Dolj, o stire conform careia premierul Victor Ponta ar fi plecat, duminica dimineata, de la Craiova la Satu Mare cu o aeronava militara.

Exista o limita a minciunii? Scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta

Domnule Victor Ponta, Ati facut o declaratie care ma consterneaza si ma revolta. Nu discut aici politica Dvs de distrugere a ICR, o institutie care, in anii cat a fost condusa de Horia Patapievici, Mircea Mihaies si Tania Radu 2005-2012) a facut enorm pentru prestigiul spiritualitatii romanesti, emancipata de orice inhibitii autarhice si de constrangeri obscurantiste. Ati incurajat, prin Ordonanta de Urgenta pe care ati initiat-o, revenirea la un autohtonism pagubos, inspirat direct din Cantarea Romanei a erei Ceausescu de trista amintire. De data aceasta, insa, ati intrecut orice masura. A-l numi pe profesorul Mircea Mihaies nazist este, domnule Ponta, o aberatie. In istoria gafelor si minciunilor Dvs, acesta pare sa fie punctul culminant. Exista o limita minciunii, domnule Ponta?.

Vizita. Premierul Victor Ponta, asteptat la Calarasi

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea vin, miercuri, 7 mai, in vizita la Calarasi. Cei doi vor vizita societatile TenarisSilcotub si Aldis, doua firme representative pentru Baragan.

Duelul Basescu-Ponta continua in aceasta seara la TV. Seful statului este invitat la B1 Tv, iar premierul la RTV

Premierul Victor Ponta va vorbi, printre altele, in emisiunea moderata de Victor Ciutacu, despre ce importanta au alegerile europarlamentare pentru cele prezidentiale si despre intentia fostului aliat Crin Antonescu de a crea o alianta anti-PSD. Traian Basescu este invitatul Sorinei Matei la B1Tv, iar unul dintre subiecte sunt violentele din Ucraina.

Basescu si Ponta continua duelul la TV. De la 21.00, presedintele merge la B1 Tv, iar premierul la RTV

Duelul la distanta dintre presedintele Traian Basescu si Premierul Victor ponta continua, in aceasta seara, la tv. Presedintele merge la un interviu televizat, la B1 Tv iar premierul ii da replica la RTV.

Ponta: Romania nu este in pericol. Vom acorda sprijin neconditionat Ucrainei si Republicii Moldova!

Premierul Victor Ponta a infirmat zvonurile privind mobilizarea rezervistilor si a subliniat ca Romania nu este in niciun fel de pericol, adaugand ca tara noastra trebuie sa isi respecte obligatiile fata de partenerii din NATO dar si ca va acorda sprijin neconditionat Ucrainei si Republicii Moldova. Mai mult, premierul a precizat ca 700 de milioane de lei vor fi disponibilizate imediat pentru echipamentele de lupta.

VIDEO Cum motiveaza Victor Ponta refuzul decorarii lui Patapievici si Mihaies: Indivizi care au deturnat bani publici si care exprima pozitii anti-romanesti, chiar fasciste

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca a refuzat decorarea lui Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies pentru ca au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a propus decorarea fostilor sefi ai Institutului Cultural Roman ICR), dar premierul Ponta a refuzat sa contrasemneze decretul de decorare, fara a-si motiva insa refuzul. Ca urmare, presedintele Basescu a sesizat Curtea Constitutionala asupra unui posibil conflict juridic intre Administratia Prezidentiala si Guvern. Acuzele de fascism si nazism sint des utilizate in ultimele luni in retorica oficialilor Federatiei Ruse atunci cind se refera la Ucraina.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )