ONU face cel mai mare apel vreodata la ajutor pentru Afganistan
ONU a lansat marti cel mai mare apel de ajutor umanitar pentru Afganistan. Reprezentantii Organizatiei spera sa stranga suma de 4,4 miliarde de dolari. La o conferinta de presa de luni 10 ianuarie), subsecretarul general Martin Griffiths le-a spus reporterilor ca finantarea este o masura esentiala a decalajului, iar viitorul tarii si al regiunii sale . continuă pe România Liberă
• Coronavirus in Romania, date partiale: Numarul zilnic de cazuri COVID-19 s-a dublat in 24 de ore Cel mai mare bilant din ultimele doua luni si jumatate Creste si numarul deceselor
In ultimele 24 de ore, in Romania au fost raportate aproape 9. 000 de noi cazuri de COVID-19, dublu fata de ziua de luni, conform datelor partiale transmise marti de catre autoritati. Este cel mai mare bilant zilnic raportat dupa data de 4 noiembrie 2021.
• Airbus a ramas in 2021 cel mai mare producator de avioane comerciale din lume
Airbus a ramas in 2021 cel mai mare producator de avioane comerciale din lume, devansand Boeing pentru al treilea an consecutiv, livrarile sale crescand cu 8%, la 611 de aparate, potrivit datelor publicate luni de companie.
• Spitalizarile COVID-19 in Franta inregistreaza cel mai mare salt din aprilie 2021 Peste 300.000 de infectari in 24 de ore
Numarul de persoane spitalizate din cauza COVID-19, in Franta, a crescut, luni, cu 767, pana la 22. 749, cea mai mare crestere din aprilie 2021, deoarece rata de infectie cu Omicron a crescut numarul de spitalizari.
• IN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2021 Romania a avut cel mai mare deficit de cont curent din UE
In trimestrul al treilea al anului trecut, Uniunea Europeana a inregistrat, pe ansamblu, un excedent de cont curent de 72,1 miliarde euro, insa in randul tarilor membre, cele mai mari deficite de cont curent au fost inregistrate in Romania minus 4,9 miliarde de euro) si Polonia minus 3,5 miliarde de euro), arata datele publicate astazi de Eurostat.
• Airbus ramane cel mai mare producator global de avioane. Compania a livrat anul trecut dublu fata de rivalul american Boeing
Airbus si-a mentinut pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producator global de avioane comerciale, dupa ce a anuntat ca livrarile au crescut cu 8% in 2021, la 611 unitati, transmite Reuters.
• Rafila: Rata de reproducere a SARS-CoV-2 a ajuns la cel mai mare nivel inregistrat de la debutul pandemiei
Rata de reproducere a SARS-CoV-2 a ajuns la 1, 7, cel mai mare nivel inregistrat de la debutul pandemiei, iar asta inseamna ca o persoana infectata imbolnaveste mai mult de o persoana, a declarat, luni, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Potrivit lui, este posibil ca numarul de infectii Covid-19 sa ajunga la zeci de mii in urmatoarea perioada.
• Cel mai mare camin studentesc din Romania se construieste la Timisoara. Costa aproape 23 de milioane de euroFOTO
In ultima zi din 2021, a fost semnat contractul pentru construirea noului camin studentesc in cadrulUniversitatea de Vest din Timisoara.
• Anul 2021 a fost al cincilea cel mai cald an inregistrat vreodata. Emisiile ar trebui reduse pana la jumatate pana in 2030, avertizeaza oamenii de stiinta
2021 a fost al cincilea cel mai cald an inregistrat, in timp ce nivelurile de dioxid de carbon si metan din atmosfera care incalzit planeta au atins noi cote maxime in 2021, au declarat oamenii .
• SUA atinge doua noi recorduri COVID-19: cel mai mare numar de infectari zilnice la nivel global si cel mai mare numar de spitalizari inregistrat in tara
Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 milioane de noi infectii cu coronavirus, un nou record global de infectari zilnice, potrivit unei analize Reuters. Recordul a fost atins in aceeasi zi in care, la nivel national, numarul pacientilor spitalizati cu COVID-19 a atins, de asemenea, un record istoric, dublandu-se in trei saptamani.
• Samarkand - De ce sunt atat de controversate restaurarile din cel mai celebru oras de pe Drumul Matasii
Samarkand este cel mai frumos si celebru oras din Asia Centrala, iar acum 7 secole a fost capitala lui Timur Lenk si au fost construite edificii monumentale islamice. in ultimii 20 de ani Uzbekistanul a investit mult pentru a restaura orasul si pentru a-l face mai atractiv pentru turisti, dar o parte din ce s-a facut a starnit controverse, mai ales ca unele modificari radicale nu au tinut cont de adevarul istoric, iar altele au constat in demolarea unor case foarte vechi.