Libnet.ro
UNICEF

11:00

Patria mea este limba romana

Adevărul Adevărul,
Patria mea este limba romana

In urma cu 26 de ani s-a revenit la grafia latina si, cel putin formal, limba romana a fost repusa in drepturi. Acesta a fost primul deziderat al elitei intelectuale basarabene si practic unica realizare a miscarii de renastere nationala de la sfarsitul anilor 80 inceputul anilor 90 ai secolului trecut. continuă pe Adevărul

Premierul Republicii Moldova: Limba romana este un simbol al statului nostru, alaturi de drapel, stema si imn

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a subliniat luni, cu ocazia Zilei limbii romane, sarbatorita pe 31 august in Republica Moldova si Romania, ca limba romana este un simbol al statului nostru,.

Premierul Victor Ponta: Limba romana este piatra de temelie a identitatii noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume

Incepand cu anul 2013, in data de 31 august se sarbatoreste Ziua Limbii Romane. Cu acest prilej premierul Vctor Ponta a declarat printr-un mesaj pe Facebook ca limba romana este piatra de temelie a.

Klaus Iohannis incurajeaza romanii din diaspora sa-si invete copiii limba romana

Presedintele Klaus Iohannis a incurajat romanii din diaspora sa-si invete copiii limba romana si sa-i indemne nu doar sa cunoasca, ci sa-si iubeasca limba materna, intr-un mesaj publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale cu prilejul Zilei Limbii Romane.

Valeriu Strelet i-a indemnat pe profesori si pe savanti sa-i motiveze pe moldoveni sa vorbeasca limba romana

Seful Executivului, Valeriu Strelet, a declarat astazi in fata oamenilor de stiinta ca sarbatoarea Limba noastra cea romana este un bun prilej pentru a face totaluri, dar si o ocazie potrivita pentru a identifica erorile ce marcheaza procesul de readucere a limbii romane in capul mesei.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2318 seconds )