Libnet.ro
UNICEF

11:00

Premierul Republicii Moldova: Limba romana este un simbol al statului nostru, alaturi de drapel, stema si imn

B1 B1,
Premierul Republicii Moldova: Limba romana este un simbol al statului nostru, alaturi de drapel, stema si imn

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a subliniat luni, cu ocazia Zilei limbii romane, sarbatorita pe 31 august in Republica Moldova si Romania, ca limba romana este un simbol al statului nostru,. continuă pe B1

Premierul Victor Ponta: Limba romana este piatra de temelie a identitatii noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume

Incepand cu anul 2013, in data de 31 august se sarbatoreste Ziua Limbii Romane. Cu acest prilej premierul Vctor Ponta a declarat printr-un mesaj pe Facebook ca limba romana este piatra de temelie a.

Valeriu Strelet i-a indemnat pe profesori si pe savanti sa-i motiveze pe moldoveni sa vorbeasca limba romana

Seful Executivului, Valeriu Strelet, a declarat astazi in fata oamenilor de stiinta ca sarbatoarea Limba noastra cea romana este un bun prilej pentru a face totaluri, dar si o ocazie potrivita pentru a identifica erorile ce marcheaza procesul de readucere a limbii romane in capul mesei.

Patria mea este limba romana

In urma cu 26 de ani s-a revenit la grafia latina si, cel putin formal, limba romana a fost repusa in drepturi. Acesta a fost primul deziderat al elitei intelectuale basarabene si practic unica realizare a miscarii de renastere nationala de la sfarsitul anilor 80 inceputul anilor 90 ai secolului trecut.

Klaus Iohannis incurajeaza romanii din diaspora sa-si invete copiii limba romana

Presedintele Klaus Iohannis a incurajat romanii din diaspora sa-si invete copiii limba romana si sa-i indemne nu doar sa cunoasca, ci sa-si iubeasca limba materna, intr-un mesaj publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale cu prilejul Zilei Limbii Romane.

Aderarea la UE a Republicii Moldova, un subiect de PR politic pentru AIE-3?

Viitorul european al Republicii Moldova a fost in ultimii 3 ani doar un subiect de PR politic in campaniile electorale de la Chisinau, folosit de liderii formatiunilor pro-europene doar pentru a cosmetiza o realitate diferita de cea prezentata la Bruxelles unde coruptia, sifonarea banului public si anchilozarea Justitiei in carapacea sovietica, pun sub semnul incertitudinii aderarea la UE a societatii moldovenesti.

Premierul Victor Ponta anunta sedinta comuna cu Guvernul Republicii Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a lansat o invitatie omologului sau moldovean, Valeriu Strelet, de a participa la o sedinta comuna a celor doua guverne, intalnirea urmand sa aiba loc la Tulcea in perioada urmatoare.

Victor Ponta a anuntat ca va avea loc o sedinta comuna cu Guvernul Republicii Moldova: I-am adresat invitatia noului premier, a zis da, nu avem inca data stabilita

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca l-a invitat pe omologului sau moldovean, Valeriu Strelet, sa participe la o sedinta comuna a celor doua guverne, informeaza Mediafax. Ponta a anuntat ca.

Planul anticriza nu va salva economia Republicii Moldova. Politicienii vor sa-si salveze propria piele

Expertii sustin ca planul anticriza arata foarte bine la nivel declarativ, insa nu indica cum va fi salvat sectorul real si nici de unde vor fi luati bani pentru a implementa prevederile acestui document. Propunerile Ministerului Finantelor vor transforma Moldova intr-un stat politienesc ineficient.

ştiri de la B1

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2221 seconds )