Libnet.ro
UNICEF

10:00

PDL va contesta la Curtea Constitutionala controversatele modificari facute de deputati la Codul Penal

Hotnews Hotnews,
 PDL va contesta la Curtea Constitutionala controversatele modificari facute de deputati la Codul Penal

Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews. ro ca PDL va constesta la Curtea Constitutionala cele doua proiecte de lege care modifica Codul Penal. Camera Deputatilor a adoptat, marti, doua legi care introduc superimunitate pentru parlamentari si scot de pe lista functionarilor publici parlamentarii, presedintele si profesiile liberale. Totodata, actele administrative sunt scoase din sfera conflictului de interese iar primarii sau ministrii nu mai pot fi acuzati de conflict de interese. continuă pe Hotnews

Traian Basescu: Nu cred ca legea Descentralizarii trece de Curtea Constitutionala. Daca trece, o retrimit Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a criticat din nou, marti seara, proiectul legii descentralizarii initiat de vicepremierul Liviu Dragnea, afirmand ca este vorba despre o subrezire a statului, si a afirmat ca, in opinia sa, nu va trece de Curtea Constitutionala.

Curtea Constitutionala isi ia adio de la Iulia Motoc

CCR isi ia adio de la Iulia Motoc. Astazi, la Curtea Constitutionala, are loc ceremonia de incetare a mandatului de judecator al Iuliei Motoc, care urmeaza sa plece la CEDO. La despartirea de colegii ei din.

Simona Maya Teodoroiu, o noua varianta pentru Curtea Constitutionala in locul lasat liber de Iulia Motoc

Simona Maya Teodoroiu, actualmente secretar de stat in Ministerul Justitiei, este o noua varianta luata in discutie in interiorul USL pentru ocuparea postului vacantat la Curtea Constitutionala de Iulia Motoc, au declarat pentru HotNews. ro surse politice. Variantele anterioare in USL au fost Ioan Chelaru si Corina Dumitrescu. Vom reveni cu amanunte.

Cine ii va lua locul Iuliei Motoc la Curtea Constitutionala

Senatorul PSD Ioan Chelaru ar fi favorit pentru locul ramas liber la Curtea Constitutionala dupa ce va pleca Iulia Motoc. Premierul Victor Ponta a fost, luni, la presedintele Senatului, Crin Antonescu, si au.

Curtea Constitutionala da Parlamentului test de integritate.

Prin decizia data in cazul senatorului PNL Akos-Daniel Mora, Curtea Constitutionala obliga Senatul nu doar sa supuna votului plenului situatia liberalului gasit incompatibil, ci si sa clarifice, printr-o lege, sanctiunile care pot fi aplicate demnitarilor in caz de conflict de interese sau incompatibilitate. Ramane de vazut daca actuala majoritate va pica sau nu testul de integritate. Senatorul PNL Akos-Daniel Mora a fost gasit incompatibil de Agentia Nationala de Integritate pe 20 aprilie .

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2203 seconds )