Poluarea din Bucuresti pe timpul starii de urgenta, dezbatuta la Guvern: Romania risca o amenda
Contrar altor zone de pe mapamond, poluarea din Bucuresti nu a scazut pe timpul starii de urgenta, iar Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a declansat o investigatie pe acest subiect. continuă pe Playtech
• Ministerul Mediului - date pe perioada starii de urgenta: Poluarea din Bucuresti cauzata de trafic a scazut la jumatate, cea cu praf a inregistrat depasiri Cauza: primariile salubrizeaza doar 41% dintre strazi
Pe perioada starii de urgenta, in Bucuresti, poluarea cauzata de trafic, respectiv emisiile de dioxid de azot, a scazut la jumatate, dar poluarea cu praf, PM10, a inregistrat in mod repetat depasiri, a anuntat ministrul Mediului, Costel Alexe, intr-o conferinta de presa. Acesta a declarat ca depasirile au fost, in mod special, cauzate de nesalubrizarea eficienta a Capitalei, iar in urma unui control a constatat ca in 2019 au fost salubrizati 832 de km din cei 2. 464 km, cat are Capitala. Adica, doar un procent de 41% din arterele, strazile si trotuarele Bucurestiului. Ministrul nu a venit insa cu explicatii pentru depasirile spectaculoase care au avut loc in timpul noptii si in weekend.
• Cum poti contesta o amenda primita in timpul starii de urgenta?
Ce se poate face daca ai primit o amenda in timpul starii de urgenta si consideri ca a fost acordata incorect? Pe fondul deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei care a decis ca ordonanta de urgenta.
• Pe perioada starii de urgenta, traficul din Bucuresti a scazut in medie cu 36% in zilele de munca si cu 54% in weekend, dar izolat au fost scaderi si de 70% (studiu)
Pe perioada starii de urgenta, traficul din Bucuresti a scazut in medie cu 36% in zilele de munca si 54% in weekend, se arata intr-un studiu realizat de Phoenix Media. Datele au fost colectate cu ajutorul a 73 de camere montate pe panourile publicitare ale companiei, iar analiza a fost facuta de DD Research. Procentele au rezultat din compararea datelor din perioada 16 martie-8 mai cu perioada similara a anului trecut. La Universitate, traficul a scazut cu circa 70% in weekend, cauza fiind in principal inchiderea teraselor si activitatilor comercialeculturale din Centrul Vechi.
• Primaria Capitalei va da circa 3,5 milioane de lei unui ONG ca elevii si profesorii din Bucuresti sa aiba acces la o biblioteca digitala pana la finalul anului Biblioteca digitala a Primariei nu mai functioneaza
Primaria Capitalei prin PROEDUS va incheia un acord de colaborare cu Asociatia Culturala Ludmila Vidrascu, astfel incat prescolarii, elevii si profesorii din Bucuresti sa aiba acces la platforma bucuresti. citeste. ro, potrivit unui proiect initiat de Primaria Capitalei si aprobat luni de Consiliul General. Primaria Capitalei va plati asociatiei pana la 3. 000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucurestenii care vor accesa platforma pana la finalul anului 2020. Platforma nu exista si va fi facuta pornind de la protocolul cu municipalitatea. Grupurile PNL si USR au votat impotriva invocand faptul ca Biblioteca Metropolitana Bucuresti are o biblioteca digitala, inaugurata in urma cu 9 ani, dar care nu mai functioneaza, intrebarea fiind de ce nu se investeste in acest instrument care apartine Primariei Capitalei.
• Parcurile din Bucuresti se deschid la incetarea starii de urgenta
Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis, marti, intr-o sedinta in sistem videoconferinta, ca parcurile din Capitala sa se deschida la incetarea starii de urgenta.
• Marcel Vela: Lista cu masuri va fi finalizata din punct de vedere juridic, dezbatuta si aprobata saptamana aceasta
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat ca lista cu masuri pentru prima etapa de relaxare va fi finalizata din punct de vedere juridic, dezbatuta si apoi aprobata saptamana aceasta.
• Mai multe cartiere din Bucuresti, fara apa calda. Cand vor fi remediate avariile
Mai multe imobile din sectoarele 1, 2, 5 si 6 ale Capitalei sunt afectate de avarii la reteaua de termoficare, conform unor informatii publicate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.
• Psiho-Assist, serviciu de consiliere psihologica telefonica si online pentru asistentele medicale si moasele din Bucuresti, pe perioada pandemiei
Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali sunt expusi frecvent la factori de stres prin natura profesiilor lor, stres pentru care, in regim obisnuit, invata continuu sa dezvolte strategii de gestionare. Odata cu epidemia de coronavirus, membrii Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - filiala Bucuresti vor beneficia de un serviciu de suport si consiliere psihologica telefonica si online - Psiho-Assist. Serviciul va functiona timp de 8 luni, pana la finalul acestui an.