Libnet.ro
UNICEF

20:16

Postul de presedinte CNAS a revenit USR PLUS. Actuala sefa a Casei va fi inlocuita

România Liberă România Liberă,
Postul de presedinte CNAS a revenit USR PLUS. Actuala sefa a Casei va fi inlocuita

In urma negocierilor dintre cele trei formatiuni care vor fi partenere la guvernare, postul de prese. continuă pe România Liberă

USR-PLUS va avea peste 40 de prefecti si subprefecti, conducerea Garzii de Mediu si cea a CNAS

Alianta USR-PLUS a obtinut, dupa 3 zile de negocieri politice cu PNL si UDMR, pe langa portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autoritatile centrale pentru protectia mediului, romanii de pretutindeni si CNAS dar si dreptul de reprezentare guvernamentala in judetele tarii prin 42 de functii de prefect si subprefect, conform Digi24.

Consilierii USR-PLUS si PNL Sector 5 au boicotat sedinta Consiliului Local in care primarul Piedone dorea sa suplimenteze cu 200 de posturi organigrama primariei si se alegeau viceprimarii Cum vrea sa treaca Piedone proiectele in doua sedinte extraordin

Consilierii USR-PLUS si PNL Sector 5 au boicotat joi sedinta Consiliului Local in care era pe ordinea de zi alegerea viceprimarilor dar si cresterea organigramei Primariei cu 200 de posturi, printre care si o functie de viceprimar. Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat inca de acum o luna ca PPU face majoritate cu PSD, astfel ca ar fi revenit cate un post de viceprimar fiecarui partid. Consilierii USR-PLUS, dar si cei PNL au vrut sa atraga atentia in acest fel asupra politizarii tot mai mari a administratiei locale, dar si asupra majorarii cu 200 de posturi a aparatului Primariei si asa supradimensionat.

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR pentru formarea unei coalitii de guvernare, reluate. Numele aflate in carti pentru ministere

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR pentru formarea unei coalitii de guvernare se reiau sambata, dupa ce in urma cu o zi a fost decisa nominalizarea lui Florin Citu pentru postul de premier si au fost impartite cele 18 ministere din cadrul Executivului, noua urmand sa revina PNL, sase USR PLUS si trei UDMR si dupa ce Ludovic Orban s-a confruntat cu nemultumirea colegilor de partid care il acuza ca a cedat multe ministere importante.

SURSE. Un numar egal de ministere in viitorul Guvern este conditia pusa de USR PLUS pentru a accepta varianta PNL cu Florin Citu premier si Ludovic Orban presedinte al Camerei Deputatilor

USR PLUS cere un numpr egal de ministere, impartite cu liberalii, pentru a accepta varianta propusa de PNL, in care Florin Citu ar urma sa fie premier, iar Ludovic Orban presedinte al Camerei Deputatilor,.

Noi impartiri la negocierile coalitiei de guvernare. UDMR vrea sefia Senatului, iar USR-PLUS se lupta pentru Finante. Ce primeste PNL

PNL, USR-PLUS si UDMR avanseaza negocierile politice privind noul Executiv. Pina la aceasta ora, cele trei formatiuni politice au discutat o formula de Guvern condusa de Florin Citu, cu 18 ministere si 2 vicepremieri, Dan Barna si Kelemen Hunor, iar Ludovic Orban sa fie presedinte al Camerei Deputatilor, sustin surse politice pentru News. ro.

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR se intorc la masa negocierilor. Ce sanse sunt sa ajunga la un acord

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR reiau joi discutiile pentu fomarea noului Guvern, Ludovic Orban si Dan Barna revenind la masa negocierilor cu mandate clare date de conducerile partidelor pentru impartirea functiilor de premier, presedinte al Camerei Deputatilor si Senatului.

S-a ales noul premier al Romaniei? PNL, USR-PLUS si UDMR au ajuns la un acord

Conform enuntului latinesc Habemus papam, am putea spune Habemus primus minister!. Conform surselor apropaite partidelor, s-ar fi convenit in aceasta dimineata asupra viiorului Guvern si, implicit, numele Premierului. PNL, USR-PLUS si UDMR sunt in pline negocieri astazi, si s-ar parea ca au ajuns la un consens. PNL, USR-PLUS si UDMR anunta: Habemus primus minister! in .

Un prim acord de principiu in coalitia PNL, USR-PLUS si UDMR: Florin Citu-premier, Ludovic Orban - sef la Camera Deputatilor Negocierile continua

Liderii PNL, USR-PLUS si UDMR au ajuns vineri la un acord de principiu pentru formarea noului Guvern. Mai exact, liderii celor trei partide au convenit in principiu ca Florin Citu sa fie premier, iar Ludovic Orban sef la Camera Deputatilor, au declarat pentru HotNews. ro surse participante la discutii. in conditiile in care USR a facut un pas inapoi, discutiile continua pentru structura Guvernului in care USR-PLUS sa aiba o compensare. Potrivit acelorasi surse posturile se vor imparti: 8-PNL, 7 USR si 3 UDMR.

PNL, USR PLUS si UDMR vor semna luni acordul de coalitie

Acordul de coalitie intre PNL, USR PLUS si UDMR va fi semnat de catre liderii celor trei formatiuni politice luni la Parlament, anunta reprezentantii PNL si USR PLUS.

Duminica se reiau negocierile PNL-USR PLUS-UDMR. Principalele teme: Justitia, Sanatatea si reforma electorala

Negocierile PNL-USR PLUS-UDMR se reiau duminica si au ca teme justitia si sanatatea, dar si reforma electorala, subiect pe care ar putea exista divergente intre formatiunile partenere, scrie news. ro. Premierul sustinut de PNL- USR PLUS-UDMR Florin Citu a anuntat sambata seara, la finalul unei noi runde de negocieri, ca duminica sau luni cel tarziu va fi finalizat progamul de guvernare, in cursul zilei de sambata discutandu-se despre finante, fonduri europene si digitalizare. La randul sau, presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a afirmat ca in urma discutiilor a fost definita arhitectura institutionala guvernamentala si a fost definit modul de gestiune a pozitiilor de raspundere pe palierele doi si trei ale guvernarii.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2054 seconds )