Libnet.ro
UNICEF

16:30

Preturile productiei industriale, mai mari fata de anul trecut

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Preturile productiei industriale, mai mari fata de anul trecut

Preturile productiei industriale din Romania au inregistrat o crestere de 1,1% fata de anul trecut, pe fondul majorarilor la produsele energetice, care au crescut cu 3,6%, industria bucurilor de uz curent 1,9%) si industria bunurilor de folosinta. continuă pe Wall-Street Ro

Preturile productiei industriale au crescut cu 1,1% in ultimul an

Preturile productiei industriale au crescut cu 1,1% in ultimul an, cele mai mari majorari fiind inregistrate la produsele energetice, cu 3,6%, industria bunurilor de uz curent 1,9%) si industria bunurilor de.

Preturile productiei industriale au crescut cu 1,2% in aprilie

In luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale din Romania - asa numita inflatie industriala- au crescut cu 1,2%, a transmis marti Statistica. Acest indice reprezinta un indicator cheie pentru masurarea inflatiei si pentru determinarea deflatorului PIB cresterea economica reala se calculeaza prin impartirea PIB nominal la un indice dat de acest deflator). Cu cat IPPI este mai redus, cu atat PIB va fi mai mare in termeni reali.

Preturile productiei industriale au crescut cu 1,2%

Preturile productiei industriale din Romania au crescut pe total cu 1,2%, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, atat pe piata interna +1,7%), cat si pe piata externa +0,1%), potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Rata somajului a ajuns la 7,1%, cu 0,2 puncte procentuale mai mica decat anul trecut

Rata somajului a fost estimata la 7,1% pentru luna aprilie, aflandu-se in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,2 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna aprilie.

Sosirile si innoptarile turistilor, mai multe decat anul trecut

Atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au consemnat, in aprilie, cresteri cu 3,7%, respectiv cu 10,9% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit Institutului National de Statistica INS).

Vanzarile de Paste au urcat in aprilie volumul afacerilor din comert cu peste 5%, fata de aprilie anul trecut

Faptul ca Pastele a fost in acest an in aprilie a facut ca Statistica sa inregistreze un volum mai ridicat al consumului in aceasta luna comparativ cu aprilie 2013, reiese dintr-un comunicat al Statisticii, difuzat marti. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 4,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,1%, se spune in document.

Afacerile distribuitorului SKIN s-au ridicat anul trecut la 42 mil. euro: 'Mizam pe o mentinere a business-ului, in conditiile in care vanzarile de PC-uri si camere foto sunt in scadere'

Afacerile distribuitorului de produse ITC SKIN, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil, s-au ridicat anul trecut la 42 de milioane de euro, o evolutie in stagnare fata de nivelul anului 2012.

Top 10: cele mai mari tranzactii facute pe Bursa in ultimul an. Valoarea deal-urilor ajunge la 800 mil. euro

Cele mai mari zece tranzactii facute pe Bursa de Valori Bucuresti BVB) in ultimul an de zile au insumat 790 mil. euro, capetele de afis fiind reprezentate de listarea Romgaz si exiturile realizate de companii si institutii financiare precum Bank of.

Unul din cele mai mari SECRETE ale lumii, dezvaluit intr-o zona NEASTEPTATA din ROMANIA. Ce se afla acolo

Un mare secret despre istoria Romania a fost ascuns vreme indelungata, astfel ca dupa aceste constatari, multi dintre noi vom privi cu alti ochi istoria tarii noastre. In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche.

Simona Halep, prima declaratie dupa calificarea in optimi la Roland Garros. increderea, la cote tot mai mari

Simona Halep s-a calificat, sambata, in premiera, in optimile de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Slem al anului. Romanca este in acest moment cel mai bine clasata jucatoare din topul mondial care a mai ramas in cursa pentru titlul de la Openul Francez.

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2265 seconds )