Libnet.ro
UNICEF

01:05

Proclamatia de la Campeni impotriva Rosia Montana.

România Liberă România Liberă,
Proclamatia de la Campeni impotriva Rosia Montana.

Cele doua mii de persoane prezente sambata la Cimpeni la o adunare populara de protest impotriva proiectului Rosia Montana au adoptat o proclamatie prin care isi afirma dreptul de a-si decide singuri soarta, semnatarii transmitand guvernantilor si politicienilor mai multe revendicari. Printre cele 12 revendicari ale locuitorilor Tarii Motilor se numara: respingerea de catre Parlament a tuturor proiectelor de lege care prevad masuri speciale de expropriere a cetatenilor romani, precum si alte . continuă pe România Liberă

Ministerul Educatiei: Stefan Marincea, directorul Institutului de Geologie, nu a fost schimbat din functie ca urmare a declaratiilor impotriva Rosia Montana

Institutul Geologic Roman prin domnul director general Stefan Marincea a transmis presei cateva scenarii posibile, interpretabile in opinia specialistilor, privind impactul evenimentelor seismice din zona satul Izvoarele, . ) generand concluzii distorsionate din partea presei si conducand astfel la un efect de confuzie a opiniei publice, a declarat astazi, 17 octombrie, secretarul de stat pentru invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Gigel Paraschiv. Stefan Marincea, directorul Institutului de Geologie al Romaniei, nu a fost schimbat din functie ca urmare a declaratiilor, actiunilor si manifestarilor dumnealui impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, a precizat Paraschiv intr-o declaratie de presa.

FOTOGALERIE Protestul de la Campeni: 2.000 de oameni au demonstrat impotriva proiectului de la Rosia Montana

Aproximativ 2. 000 de persoane au protestat, sambata, in orasul Campeni, judetul Alba, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, fluturand steaguri tricolore, cantand melodii patriotice, iar unii protestatari si-au adus vacile si boii pentru a arata ca in Muntii Apuseni se face agricultura, relateaza Mediafax. Protestul s-a incheiat in jurul orei 19:30, iar participantii au adoptat o proclamatie prin care cer demisia initiatorilor proiectului de lege privind Rosia Montana.

Protestul de la Campeni: 2.000 de oameni demonstreaza impotriva proiectului de la Rosia Montana

Aproximativ 2. 000 de persoane protesteaza, sambata, in orasul Campeni, judetul Alba, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, fluturand steaguri tricolore, cantand melodii patriotice, iar unii protestatari si-au adus vacile si boii pentru a arata ca in Muntii Apuseni se face agricultura, relateaza Mediafax.

Alba: Protest in subteran la Rosia Montana, iar la Campeni adunare populara impotriva proiectului minier

Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat in septembrie, timp de mai multe zile, in galeria Catalina Monulesti vor reintra sambata in subteran, pentru cateva ore, in aceeasi zi la Campeni, oras situat la cativa kilometri distanta, fiind anuntata o mare adunare populara de protest impotriva proiectului minier.

Manifestatii la Rosia Montana si Campeni, pro si contra exploatarii miniere.

Citeva sute de persoane protesteaza la aceasta ora, la Campeni, fata de proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana. In paralel, 33 de mineri vor intra in subteran, la Rosia Montana, pentru redeschiderea exploatarii. La Campeni, in judetul Alba, mintingul va dura pana la ora 17. 00 iar mii de oameni din toata tara sunt asteptati sa protesteze fata de proiectul de exploatare de la Rosia Montana. Printre ei sunt si peste 1. 000 de persoane care vin din Bucuresti si care au protestat pana .

Campeni: 2.000 de persoane protesteaza fata de proiectul Rosia Montana

Aproximativ 2. 000 de persoane protesteaza, sambata, in orasul Campeni, judetul Alba, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, fluturand steaguri tricolore, cantand melodii patriotice, iar unii protestatari si-au adus vacile si boii pentru a arata.

Alba: Protest in subteran la Rosia Montana, iar la Cimpeni adunare populara impotriva proiectului minier

Cei 33 de mineri din Rosia Montana care s-au blocat in septembrie, timp de mai multe zile, in galeria Catalina Monulesti vor reintra sambata in subteran, pentru cateva ore, in aceeasi zi la Cimpeni, oras situat la cativa kilometri distanta, fiind anuntata o mare adunare populara de protest impotriva proiectului minier.

Marea Adunare de la Cimpeni: mii de oameni din Apuseni au iesit in strada impotriva proiectului Rosia Montana

Mii de persoane din zona Muntilor Apuseni, dar si din ale judete, participa sambata la cel mai mare protest organizat pana acum la Cimpeni, capitala Tarii Motilor, impotriva exploatarii miniere de la Rosia Montana. Oamenii au venit cu animale si s-au inarmat, simbolic, cu furci, buzdugane, tepe si coase din plastic si carton.

O mie de oameni protesteaza la Cimpeni fata de proiectul Rosia Montana

Aproximativ 1. 000 de persoane participa, astazi, in centrul orasului Cimpeni la o adunare populara organizata de Fundatia Pro Muntii Apuseni pentru a protesta impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

Vot controversat in Comisia pentru Rosia Montana pe proiectul de lege in forma trimisa de Guvern

Membrii Comisiei pentru Rosia Montana au dat, joi, un vot asupra proiectului de lege in forma primita de la Guvern, ulterior iscandu-se controverse asupra semnificatiei votului, informeaza Mediafax. Sedinta s-a tinut cu usile inchise iar 9 dintre membrii Comisiei au votat pentru, in timp ce 7 membri au votat impotriva.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2107 seconds )