Rectificarea bugetara: Deficitul creste cu 3,2 miliarde lei. Ce ministere pierd bani DOCUMENT
Veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 15,5 miliarde lei, cheltuielile se majoreaza cu 18,7 miliarde lei, iar deficitul se majoreaza cu suma de 3,22 miliarde lei, arata proiectul de ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, publicat vineri de Ministerul Finantelor. continuă pe Adevărul
• PREMIERUL FLORIN CITU: Deficitul bugetar o sa creasca cu 2,5 miliarde lei la rectificare, dar va scadea ca procent din PIB
Deficitul bugetar al Romaniei va creste cu 2,5 miliarde de lei la rectificare, fata de estimarea de la inceputul anului, a afirmat, ieri, premierul Florin Citu. Astfel, deficitul bugetar, sumele care trebuie imprumutate de guvern pentru a finanta toate cheltuielile angajate prin buget, va creste la 82,5 miliarde de lei. Citu a afirmat ca deficitul ca procent din PIB va scadea totusi, in conditiile in care PIB-ul nominal din rectificare, estimat pentru finalul anului, va fi mai mare. Premierul a declarat: Asa cum arata cifrele, deficitul bugetar care era la inceputul anului de 80 de miliarde o sa creasca, cred, cu 2,5 miliarde de lei la aceasta rectificare bugetara, dar va scadea ca procent din PIB pentru ca avem un PIB nominal mai mare. ) Cu siguranta vor fi modificari fata de forma initiala n. r. a rectificarii bugetare), dar nu vom depasi deficitul bugetar de la inceputul anului si va fi mai mic decat la inceput. Pentru mine este important ca rectificarea bugetara sa mearga in directia sustinerii programului de guvernare, in sustinerea investitiilor si a sustinerii cresterii economice, care anul acesta va fi una foarte buna. Citu nu a precizat daca Ministerul Transporturilor va primi alocarea suplimentara de un miliard de lei solicitata de USRPlus, existand discutii in coalitia de guvernare in acest moment.
• Florin Citu: Deficitul bugetar va creste cu 2,5 miliarde la rectificare, dar va scadea ca procent din PIB, pentru ca avem un PIB nominal mai mare (VIDEO)
Premierul Florin Citu a declarat, marti, ca deficitul bugetar va creste la rectificarea bugetara cu inca 2,5 miliarde de lei. La inceputul anului, acesta era de 80 de miliarde, a precizat seful Guvernului. Totusi, a .
• Tensiunile in Coalitie pe rectificarea bugetara continua: Ministerul Transporturilor primeste putin peste 600 de milioane de lei, fata de 4 miliarde cerute Dezvoltarea si banii pentru PNDL - cartoful fierbinte din Coalitie
Tensiunile continua in Coalitie. Liderii USR si UDMR sunt in continuare nemultumiti din cauza sumelor promise de premierul Florin Citu la rectificarea bugetara. La finalul sedintei Coalitiei, Florin Citu a anuntat ca suma care va fi alocata suplimentar Ministerului Transporturilor este de aproximativ 620 de milioane de lei, comparativ cu cele 4 miliarde cerute de ministrul Catalin Drula. Totodata, nemultumiri sunt si din partea UDMR la bugetul Ministerului Dezvoltarii, unde miza este foarte importanta si tine de directionarea banilor pentru PNDL.
• UPDATE Negocieri in Coalitie pe rectificarea bugetara: Transporturile si Dezvoltarea ar putea primi bani in plus Citu: Cu siguranta vor fi modificari fata de forma initiala
Premierul Florin Citu a declarat, marti, ca vor exista modificari cu siguranta fata de forma initiala a rectificarii bugetare si si-a exprimat speranta ca aceasta va fi aprobata cat mai curand. Reamintim ca in ultimele zile au existat discutii si negocieri in coalitie pe sumele propuse la rectificarea bugetara pentru Ministerul Transporturilor, Ministerul Sanatatii si Ministerul Dezvoltarii. UPDATE Ludovic Orban a anuntat ca in sedinta PNL s-a convenit cum arata suplimentarile la ministere. Astfel conform declaratiilor lui Orban ministerul Sanatatii va primi doar 2 miliarde de lei la rectificare nu 3,5 cit era prevazut initial in draftul publicat de ministerul Finantelor.
• Ciolos, dupa sedinta cu liderii coalitiei privind rectificarea bugetara: Am ajuns, in principiu, la un acord
Dacian Ciolos a declarat ca in sedinta liderilor coalitiei, unde s-a discutat rectificarea bugetara, USR PLUS a insistat pentru ca Ministerul Transporturilor si cel al Sanatatii sa primeasca mai multi bani.
• DACIAN CIOLOS: Rectificarea bugetara este o atributie a coalitiei de guvernare, nu poate sa decida premierul singur
Rectificarea bugetara este o atributie a coalitiei de guvernare, iar premierul nu poate sa decida singur, a declarat copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos.
• Ciolos: Rectificarea bugetara este o atributie a Coalitiei, nu poate decide premierul singur De ce bani ar avea nevoie acut Transporturile si Sanatatea
Rectificarea bugetara este o atributie a Coalitiei de Guvernare asa cum si adoptarea bugetului a fost o responsabilitate a Coalitiei, deci acolo se iau deciziile, nu poate sa decida premierul singur, a declarat, marti, Dacian Ciolos, copresedintele USR-PLUS. Acesta a spus ca Ministerul Transporturilor are nevoie acuta de resurse suplimentare pentru acoperirea gratuitatilor pentru studenti si pensionari ori pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata a CFR, TAROM ori CNAIR. Vezi in articol ce nevoi urgente ar avea Ministerul Sanatatii.
• Ciolos, despre rectificarea bugetara: Este hotararea coalitiei. Premierul nu poate sa decida singur. Ce ministere au nevoie de mai multi bani
Dacian Ciolos, copresedintele USR PLUS, a declarat, marti, ca rectificarea bugetara este hotarata de coalitia de guvernare, iar premierul nu poate sa decida singur modul in care se impart banii. Liderul formatiunii a transmis ca USR PLUS doreste suplimentari pentru Ministerele Sanatatii si Transporturilor.
• Orban, despre rectificarea bugetara: Opinia mea si a premierului sunt ca solicitarile ministrului Drula sunt exagerate
Ludovic Orban a vorbit, marti, despre prioritatile de la rectificarea bugetara pregatita de Guvern, subliniind faptul ca solicitarile ministrului Catalin Drula sunt exagerate.
• BVB: Tranzactii totale de peste 10 miliarde lei in primele 7 luni ale anului
Activitatea investitionala intensa de la BVB a facut ca valoarea cumulata a tranzactiilor cu toate tipurile de instrumente financiare sa depaseasca 10 miliarde lei in primele sapte luni. *Piata de capital a atins in iulie valori record: peste 12. 000 de puncte pentru indicele BET si peste 21. 000 de puncte pentru BET-TR. *Cresterea oferita investitorilor de pe piata de capital a fost de 25% in primele 7 luni prin prisma indicelui BET-TR si de 20% prin prisma indicelui BET. *Radu Hanga, Presedinte BVB: *Bursa romaneasca a devenit un adevarat mall investitional: aceeasi platforma gazduieste acum o gama mult mai larga de companii si ofera expunere catre noi sectoare. *Am reusit sa depasim dilema in care bursa a fost prinsa in urma cu multi ani: daca e nevoie mai intai de mai multi investitori sau de mai multe companii. *Adrian Tanase, CEO BVB: *O piata de capital puternica are impact pozitiv asupra economiei. Cresterea economica poate fi sustinuta si accelerata prin intermediul bursei. *Avem premise foarte bune sa ne consolidam statutul de Piata Emergenta si ne dorim ca romanii sa investeasca mult mai mult in economia romaneasca.