Libnet.ro
UNICEF

00:08

Referendumul din Turcia, in intrebari si raspunsuri

Adevărul Adevărul,
Referendumul din Turcia, in intrebari si raspunsuri

Referendumul de duminica, din Turcia, ar putea duce la cea mai mare schimbare politica din tara de la infiintarea republicii, in urma cu aproximativ 95 de ani, relateaza The Guardian, care raspunde la cele mai importante intrebari legate de consultarea populara. continuă pe Adevărul

Referendumul din Turcia: Definitivarea procesului de erdoganizare?

Politica de erdoganizare a Turciei isi desfasoara un nou episod duminica, 16 Aprilie, cand turcii sunt chemati la urne pentru a decide asupra modificarilor constitutionale propuse de Partidul Justitiei si Dezvoltarii AKP) si sustinute de Partidul Miscarii Nationaliste MHP). Referendumul nu este altceva decat ultima dintre incercarile lui Erdogan de a transforma tara intr-un sultanat, o autocratie legala in care curentul erdoganist sa nu fie deranjat de elementele nocive.

Poveste de antreprenor. Venit din Turcia in urma cu 23 de ani, a creat cel mai bine vandut iaurt din SUA

Hamdi Ulukaya a venit din Turcia in urma cu 23 de ani si a creat cel mai bine vandut iaurt din SUA - Chobani. Acum, 70% din angajatii companiei sunt nascuti in SUA, 30% sunt imigranti si refugiati.

Cinci presupusi jihadisti au fost arestati la Istanbul. Ei sunt banuiti ca ar fi pregatit un atentat spectaculos, inainte de referendumul care va avea loc, duminica, in Turcia

Cinci presupusi membri ai gruparii Stat Islamic, banuiti ca ar fi pregatit un atentat de amploare inainte de referendumul care va avea loc, duminica, in Turcia, au fost retinuti de politistii turci, la Istanbul.

Referendum Turcia Alegatorii hotarasc duminica daca ii dau mai multa putere lui Erdogan

Alegatorii turci isi exprima duminica opinia in al saptelea referendum national, prima consultare asupra unei singure probleme din ultimii 56 de ani, scrie agentia proguvernamentala Anadolu. La noua luni dupa ce a infrant o tentativa sangeroasa de puci, presedintele turc Recep Tayyip Edogan joaca totul intr-un referendum pe tema revizuirii Constitutiei care ii va permite, in cazul unei victorii, sa-si consolideze in mod considerabil puterile, scrie News. ro.

17 scriitori, jurnalisti si profesori universitari din Turcia risca inchisoarea pe viata. Ei sunt acuzati de implicare in lovitura de stat esuata, de la jumatatea anului trecut

Procuratura din Istanbul a cerut inchisoarea pe viata pentru 17 scriitori, jurnalisti si profesori universitari. Ei sunt acuzati ca s-ar fi implicat intr-o tentativa de rasturnare a guvernului, in timpul loviturii de stat esuate din 2016.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:08

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2161 seconds )