Libnet.ro
UNICEF

10:00

Renaissance: Legea darii in plata va lovi mai puternic BRD decat Banca Transilvania

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Renaissance: Legea darii in plata va lovi mai puternic BRD decat Banca Transilvania

Legea darii in plata ar putea sa ii faca pe analistii rusi de la Renaissance Capital sa isi revizuiasca estimarile optimiste in cazul BRD si Banca Transilvania TLV), cele doua banci urmand sa fie semnificativ afectate daca documentul va fi aprobat in. continuă pe Wall-Street Ro

Comisia Europeana: Legea darii in plata ameninta stabilitatea sectorului bancar si va reduce creditarea

Un raport al Comisiei Europene arata ca aplicarea legii darii in plata inb forma actuala ar fi o provocare serioasa la adresa stabilitatii sistemului bancar.

E scandal pe Legea darii in plata. Ce spune guvernatorul bancii nationale

E scandal pe Legea darii in plata. Guvernatorul bancii nationale, Mugur Isarescu, a declarat despre aceasta lege ca este una a haiduciei. Cum sa nu spui ca nu este confuzie in societatea romaneasca sau,.

Legea darii in plata in forma actuala va avea implicatii asupra intregii economii

Comisia Europeana CE) a publicat ieri analiza sa anuala privind provocarile economice si sociale cu care se confrunta statele membre ale UE, asa-numitele rapoarte de tara, potrivit unui comunicat de presa. in Raportul de tara al Romaniei pentru 2016, CE considera ca, daca va fi adoptata din nou de catre Parlament in forma sa originara, legea privind darea in plata poate genera un risc sistemic pentru intregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar si cu implicatii asupra intregii economii.

VIDEO Isarescu: La Frankfurt, opinia este ca initiatorii legii darii in plata sunt oameni care nu au dat in viata lor un credit ci au luat si probabil nu vor sa dea banii inapoi

Cand a aparut proiectul de lege a darii in plata, am instiintat conform legii Banca Centrala Europeana, cerandu-le sa isi dea cu parerea. Ajung la Frankfurt si un coleg mi se adreseaza:Mai Mugure, ce-i cu legea asta? Pai, ii spun, proiectul se discuta in Parlament si e ca si aprobat. Dar voi nu aveti Cod Civil? Ca legea asta e o derogare de la Codul Civil, mi se spune. Da, zic, e o derogare. Dar voi legi bancare nu aveti?, sunt iar intrebat. Ba da, zic, avem. Pai legea darii in plata e in contradictie cu legile bancare! E o derogare, zic. Iar derogare? Dar spune-mi, cei care au promovat legea au dat vreodata vreun credit sau au lucrat vreudata in vreo banca?, sunt intrebat. Nu cred, nu stiu, nu-i cunosc. Am inteles. Probabil ca nu au dat credite ci au luat credite si nu mai vor sa dea banii inapoi. Cam asta e e citirea in exterior a acestui proiect de lege. , a mai spun Isarescu. Asculta mai jos fragmentul audio respectiv.

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2626 seconds )