Libnet.ro
UNICEF

11:00

Comisia Europeana: Legea darii in plata ameninta stabilitatea sectorului bancar si va reduce creditarea

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana: Legea darii in plata ameninta stabilitatea sectorului bancar si va reduce creditarea

Un raport al Comisiei Europene arata ca aplicarea legii darii in plata inb forma actuala ar fi o provocare serioasa la adresa stabilitatii sistemului bancar. continuă pe Adevărul

PNL a cerut in plen ca Legea darii in plata sa fie pusa pe ordinea de zi, solicitarea fost respinsa la vot

Presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc PNL), a cerut, miercuri, la inceputul sedintei de plen, ca pe ordinea de zi sa fie pusa legea darii in plata, solicitarea acestuia fiind respinsa, la vot, scrie News. ro. Catalin Boboc a precizat ca legea darii in plata are deja un raport elaborat si nu exista niciun motiv pentru ca aceasta sa nu fie dezbatuta in sedinta de miercuri.

Legea darii in plata in forma actuala va avea implicatii asupra intregii economii

Comisia Europeana CE) a publicat ieri analiza sa anuala privind provocarile economice si sociale cu care se confrunta statele membre ale UE, asa-numitele rapoarte de tara, potrivit unui comunicat de presa. in Raportul de tara al Romaniei pentru 2016, CE considera ca, daca va fi adoptata din nou de catre Parlament in forma sa originara, legea privind darea in plata poate genera un risc sistemic pentru intregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar si cu implicatii asupra intregii economii.

E scandal pe Legea darii in plata. Ce spune guvernatorul bancii nationale

E scandal pe Legea darii in plata. Guvernatorul bancii nationale, Mugur Isarescu, a declarat despre aceasta lege ca este una a haiduciei. Cum sa nu spui ca nu este confuzie in societatea romaneasca sau,.

Legea darii in plata nu are ca efect desfiintarea Programului Prima Casa

Piperea: Statul nu este consumator si nu va notifica niciodata banca pentru a beneficia de lege Legea darii in plata nu are ca efect desfiintarea Programului Prima Casa, subliniaza avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre initiatorii acestui proiect de lege, in contextul in care propunerea prin care bancile solicita ca acest program guvernamental sa fie exclus din lege a ramas sa fie supusa votului in plenul Senatului.

Comisia Europeana ridica tonul in privinta legii darii in plata: Poate genera risc sistemic in tot sectorul bancar

Daca va fi adoptata din nou de catre Parlament in forma sa originara, legea privind darea in plata poate genera un risc sistemic pentru intregul sector bancar, cu riscuri pentru stabilitatea sectorului financiar si cu implicatii asupra intregii economii, arata Comisia Europeana in raportul pentru Romania facut public vineri, 26 februarie. E de remarcat inasprirea tonului Bruxelles-ului, dupa ce in urma cu trei saptamani vorbea despre un risc major pentru perspectivele de crestere economica ale Romaniei.

Controale la frontiera franco-belgiana. Comisia Europeana cere explicatii guvernului belgian

Comisia Europeana a cerut Belgiei sa aduca clarificari asupra deciziei de a restabili temporar controale la frontiera cu Franta, pe litoral, de teama unui posibil aflux de imigranti provenind din Calais nordul Frantei), informeaza AFP.

Comisia Europeana pune sub semnul intrebarii legalitatea referendumului Ungariei

Comisia Europeana pune sub semnul intrebarii legalitatea referendumului organizat de Ungaria in privinta cotelor de migranti, pentru ca risca sa incalce o strategie convenita la nivel european pentru a face fata fluxului de refugiati, relateaza Euronews.

Comisia Europeana va prezenta noi propuneri pentru combaterea evaziunii fiscale

Comisia Europeana va prezenta, in luna aprilie, propuneri care sa asigure punerea la dispozitia publicului a datelor fiscale ale companiilor multinationale in fiecare stat membru al Uniunii Europene, in cadrul actiunilor de combatere a evaziunii fiscale, a anuntat, ieri, comisarul european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, Pierre Moscovici, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

VIDEO Isarescu: La Frankfurt, opinia este ca initiatorii legii darii in plata sunt oameni care nu au dat in viata lor un credit ci au luat si probabil nu vor sa dea banii inapoi

Cand a aparut proiectul de lege a darii in plata, am instiintat conform legii Banca Centrala Europeana, cerandu-le sa isi dea cu parerea. Ajung la Frankfurt si un coleg mi se adreseaza:Mai Mugure, ce-i cu legea asta? Pai, ii spun, proiectul se discuta in Parlament si e ca si aprobat. Dar voi nu aveti Cod Civil? Ca legea asta e o derogare de la Codul Civil, mi se spune. Da, zic, e o derogare. Dar voi legi bancare nu aveti?, sunt iar intrebat. Ba da, zic, avem. Pai legea darii in plata e in contradictie cu legile bancare! E o derogare, zic. Iar derogare? Dar spune-mi, cei care au promovat legea au dat vreodata vreun credit sau au lucrat vreudata in vreo banca?, sunt intrebat. Nu cred, nu stiu, nu-i cunosc. Am inteles. Probabil ca nu au dat credite ci au luat credite si nu mai vor sa dea banii inapoi. Cam asta e e citirea in exterior a acestui proiect de lege. , a mai spun Isarescu. Asculta mai jos fragmentul audio respectiv.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,227 seconds )