Libnet.ro
UNICEF

14:30

Romanii nu vor intra in Republica Moldova doar cu buletinul. Hotararea guvernului de la Chisinau, declarata neconstitutionala

B1 B1,
Romanii nu vor intra in Republica Moldova doar cu buletinul. Hotararea guvernului de la Chisinau, declarata neconstitutionala

Curtea Constitutionala de la Chisinau a stabilit ca decizia guvernului Gaburici prin care cetatenii Uniunii Europene, inclusiv romanii, puteau intra in Republica Moldova doar in baza buletinului de identitate. continuă pe B1

Romanii nu pot intra in Republica Moldova cu buletinul. Hotararea guvernului Gaburici, nula de drept

Hotararile luate marti de Guvernul Gaburici sunt nule de drept, conform unui comunicat la Curtii Constitutionale de la Chisinau. Printre aceste hotarari se numara si aceea care permitea cetatenilor romani sa intre in Republica Moldova fara pasaport, doar in baza buletinului de identitate.

in nici 24 de ore, Chisinaul schimba total legile. Mai pot romanii sa intre in Republica Moldova doar cu buletinul

Cetatenii din Uniunea Europeana vor PUTEA sa intre in Republica Moldova doar in baza buletinului de identitate, iar decizia urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial in cel mai scurt timp, specialistii consultati de Romania libera spun ca acest lucru se va intampla in maxim doua saptamani.

Romanii vor putea intra in Republica Moldova pe baza buletinelor. Aceasta masura reprezinta un semnal politic clar

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu saluta decizia Guvernului de la Chisinau de a permite accesul cetatenilor romani in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate, si nu doar a pasaportului, ca pana.

Accesul cetatenilor UE in Republica Moldova va fi posibil doar pe baza cartii de identitate

Guvernul Republicii Moldova a adoptat Hotararea prin care este prevazuta acordarea unei facilitati unilaterale in favoarea cetatenilor Uniunii Europene UE), care vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova in baza cartilor nationale de identitate, arata un comunicat transmis astazi redactiei.

Romanii pot calatori in Chisinau doar cu buletinul. MAE saluta decizia Guvernului moldovean

Guvernul de la Chisinau a permis accesul cetatenilor romani in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate. Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a salutat, marti, decizia Executivului de la Chisinau.

Cetatenii tarilor din UE vor circula doar cu buletinul pe teritoriul Republicii Moldova

Guvernul de la Chisinau, condus de Chiril Gaburici, a aprobat o hotarare, calificata drept istorica de presa de la Chisinau, prin care cetatenii tarilor din Uniunea Europeana vor putea sa circule in Republica Moldova doar in baza buletinului.

Localitati fara curent electric din cauza ploilor. Furtunile vor afecta si azi Republica Moldova

Ploile cu grindina si vantul puternic din seara de luni, 15 iunie, au provocat pagube in mai multe raioane. Energia electrica s-a intrerupt partial in 23 de localitati din 9 raioane, cel mai mult fiind afectate raioanele Floresti si Straseni, transmite IPN.

UPDATE Alegeri locale in Republica Moldova: Zinaida Greceanii, candidata socialistilor, pe primul loc la scrutinul pentru Primaria Chisinaului

Zinaida Greceanii, candidata Partidului Socialistilor din Republica Moldova PSRM) si fost premier, este favorita la functia de primar al Chisinaului dupa primul tur al alegerilor locale, desfasurat duminica. Ea il devanseaza pe primarul in exercitiu, liberalul Dorin Chirtoaca, indica rezultatele preliminare anuntate de Comisia Electorala Centrala dupa procesarea a 90,58% dintre procesele verbale, informeaza Unimedia. md. Zinaida Greceanii a obtinut 38,00%, iar Dorin Chirtoaca 36,10%. Greceanii si Chirtoaca vor merge in turul al doilea al alegerilor, clasandu-se la mare distanta de urmatorii candidati. Socialistii au obtinut si cel mai mare numar de mandate in Consiliul Municipal Chisinau. Alegerile locale din Republica Moldova au avut loc pe fondul demisiei prezentate vineri de catre premierul Chiril Gaburici si in contextul crizei financiare generate de disparitia unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Analistii politici considera ca de rezultatele alegerilor locale ar putea depinde si viitoarea coalitie majoritara de la Chisinau.

Alegeri la Chisinau: Candidatul PSRM si primarul in exercitiu vor intra in al doilea tur de scrutin

Candidatul Partidului Socialistilor, Zinaida Greceanii, si primarul in exercitiu Dorin Chirtoaca vor intra in cel de-al doilea tur de scrutin pentru primaria capitalei Republicii Moldova, in timp ce Renato Usatii a castigat alegerile la Balti, iar Ilan Shor la Orhei, relateaza PRO TV Chisinau.

Harta detaliata a alegerilor din Republica Moldova. Marea miza a votului: spre Rusia sau spre UE

Partidele pro-europene au castigat primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale in Republica Moldova, reusind sa obtina semnificativ mai multe mandate de primar si consilieri raionali decat partidele cu simpatii pro-ruse. In schimb, formatiunile pro-ruse au obtinut majoritatea mandatelor de consilieri muncipali si mai multe functii de primar in centrele urbane importante, cum ar fi Balti si Orhei. In cel de-al doilea tur de scrutin, cea mai importanta lupta electorala se va da la Chisinau, unde diferenta dintre candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoaca, primarul in functie, si Zinaida Greceanii, reprezentanta socialistiilor din Republica Moldova, este de mai putin de 2 puncte. Vezi rezultatele si harta votului din principalele localitati din Republica MoldovaDe ce votul moldovenilor din afara Chisinaului trebuie privit diferit fata de cel al cetatenilor capitalei.

ştiri de la B1

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2127 seconds )