Libnet.ro
UNICEF

14:30

Romanii nu pot intra in Republica Moldova cu buletinul. Hotararea guvernului Gaburici, nula de drept

Adevărul Adevărul,
Romanii nu pot intra in Republica Moldova cu buletinul. Hotararea guvernului Gaburici, nula de drept

Hotararile luate marti de Guvernul Gaburici sunt nule de drept, conform unui comunicat la Curtii Constitutionale de la Chisinau. Printre aceste hotarari se numara si aceea care permitea cetatenilor romani sa intre in Republica Moldova fara pasaport, doar in baza buletinului de identitate. continuă pe Adevărul

Romanii nu vor intra in Republica Moldova doar cu buletinul. Hotararea guvernului de la Chisinau, declarata neconstitutionala

Curtea Constitutionala de la Chisinau a stabilit ca decizia guvernului Gaburici prin care cetatenii Uniunii Europene, inclusiv romanii, puteau intra in Republica Moldova doar in baza buletinului de identitate.

Decizie istorica: Romanii pot merge doar cu buletinul in Moldova. Bogdan Aurescu saluta decizia guvernului de la Chisinau

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, saluta decizia Guvernului moldovean de a permite accesul cetatenilor Uniunii Europene, inclusiv a romanilor, in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate, si.

Romanii pot calatori in Chisinau doar cu buletinul. MAE saluta decizia Guvernului moldovean

Guvernul de la Chisinau a permis accesul cetatenilor romani in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate. Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a salutat, marti, decizia Executivului de la Chisinau.

Romanii vor putea intra in Republica Moldova pe baza buletinelor. Aceasta masura reprezinta un semnal politic clar

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu saluta decizia Guvernului de la Chisinau de a permite accesul cetatenilor romani in Republica Moldova pe baza cartilor de identitate, si nu doar a pasaportului, ca pana.

in nici 24 de ore, Chisinaul schimba total legile. Mai pot romanii sa intre in Republica Moldova doar cu buletinul

Cetatenii din Uniunea Europeana vor PUTEA sa intre in Republica Moldova doar in baza buletinului de identitate, iar decizia urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial in cel mai scurt timp, specialistii consultati de Romania libera spun ca acest lucru se va intampla in maxim doua saptamani.

Drumul spre nicaieri. Ce doreste, de fapt, si ce fel de tara este astazi Republica Moldova?

In februarie anul acesta, cu ocazia vizitei presedintelui Iohannis peste Prut, imediat dupa formarea guvernului neconvingator Chiril Gaburici PLDM-PDM, sustinut explicit de comunisti, cu liberalii ramasi in opozitie si cu fostul premier Leanca demisionar din principalul partid de guvernamant) dar si a numeroaselor semnale dezamagitoare privind lipsa de optiuni strategice clare si de determinare politica de la Chisinau, am atras atentia ca Republica Moldova risca sa devina un non-subiect [1] in Romania si in Uniunea Europeana.

Harta detaliata a alegerilor din Republica Moldova. Marea miza a votului: spre Rusia sau spre UE

Partidele pro-europene au castigat primul tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale in Republica Moldova, reusind sa obtina semnificativ mai multe mandate de primar si consilieri raionali decat partidele cu simpatii pro-ruse. In schimb, formatiunile pro-ruse au obtinut majoritatea mandatelor de consilieri muncipali si mai multe functii de primar in centrele urbane importante, cum ar fi Balti si Orhei. In cel de-al doilea tur de scrutin, cea mai importanta lupta electorala se va da la Chisinau, unde diferenta dintre candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoaca, primarul in functie, si Zinaida Greceanii, reprezentanta socialistiilor din Republica Moldova, este de mai putin de 2 puncte. Vezi rezultatele si harta votului din principalele localitati din Republica MoldovaDe ce votul moldovenilor din afara Chisinaului trebuie privit diferit fata de cel al cetatenilor capitalei.

Reforma Justitiei in Republica Moldova se opreste la Guvern, in ultima sa sedinta. Alianta nu e de acord

Proiectul de lege privind declararea averii si intereselor personale, precum si cel cu privire la Centrul National de Integritate nu au fost aprobate de Guvernul de la Chisinau, in ultima sa sedinta. Astfel, reforma Justitiei in Republica Moldova risca sa intarzie. Stimati colegi, imi pare rau, e o initiativa buna, europeana, a concluzionat premierul demisionar Chiril Gaburici.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu face o vizita in Republica Moldova

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua, in perioada 17-18 iunie 2015, o vizita in Republica Moldova.

Republica Moldova: Eficienta energetica cu sprijin european

Saptamana Europeana a Energiei Durabile, eveniment organizat pentru a doua oara in Republica Moldova, va oferi exemple clare ale sustinerii europene privind eficienta energetica.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )