Libnet.ro
UNICEF

12:00

S-a lansat licitatia de 35 milioane de euro pentru crearea sistemului informatic de emitere a actelor de stare civila

Hotnews Hotnews,
 S-a lansat licitatia de 35 milioane de euro pentru crearea sistemului informatic de emitere a actelor de stare civila

Ministerul pentru Societatea Informationala MSI) a demarat licitatia deschisa pentru implementarea la nivel national a unui sistem informatic de emitere a actelor de stare civila, contract finantat cu fonduri UE a carui valoare estimata este de circa 35 milioane de euro, conform unui anunt postat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP). Prin acest sistem, care ar urma sa fie functional spre sfarsitul anului 2014, se intentioneaza ca pentru emiterea actelor de stare civila nastere, casatorie, deces) cetatenii sa nu mai foloseasca decat Cartea de Identitate, restul documentelor regasindu-se in sistem. Unul dintre beneficiile pentru cetateni promise de autoritati: reducerea timpului necesar emiterii unui certificat de stare civila, de la 30 de minute la 5 minute, prin prelucrarea cu mijloace IT a datelor aferente, tiparirea automata a certificatelor si reducerea/eliminarea activitatilor executate manual de catre operator. vezi in articol ce alte beneficii pentru cetateni sunt promise prin implementarea acestui sistem informatic). continuă pe Hotnews

Ministerul condus de Dan Nica a lansat licitatia de 35 milioane de euro pentru crearea sistemului informatic de emitere a actelor de stare civila

Ministerul pentru Societatea Informationala MSI) a demarat licitatia deschisa pentru implementarea la nivel national a unui sistem informatic de emitere a actelor de stare civila, contract finantat cu fonduri UE a carui valoare estimata este de circa 35 milioane de euro, conform unui anunt postat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP). Prin acest sistem, care ar urma sa fie functional spre sfarsitul anului 2014, se intentioneaza ca pentru emiterea actelor de stare civila nastere, casatorie, deces) cetatenii sa nu mai foloseasca decat Cartea de Identitate, restul documentelor regasindu-se in sistem. Unul dintre beneficiile pentru cetateni promise de autoritati: reducerea timpului necesar emiterii unui certificat de stare civila, de la 30 de minute la 5 minute, prin prelucrarea cu mijloace IT a datelor aferente, tiparirea automata a certificatelor si reducerea/eliminarea activitatilor executate manual de catre operator. vezi in articol ce alte beneficii pentru cetateni sunt promise prin implementarea acestui sistem informatic).

Profit net de 696 milioane euro pentru Credit Aricole in trimestrul al doilea

Credit Aricole, a treia banca din Franta dupa valoarea de piata, a anuntat un profit net de 696 milioane euro pentru trimestrul al doilea, fata de 56 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, dupa vanzarea operatinilor din Grecia, care provocau pierderi, informeaza Bloomberg.

UPDATE Ministerul Justitiei vrea sa cheltuiasca 4,4 milioane de euro pentru un portal online care sa ofere acces liber la legislatie / Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati pentru o parte din ceea ce are deja

Ministerul Justitiei a demarat in aceasta luna o licitatie pentru implementarea cu fonduri UE a unui portal online care sa permita accesul liber la legislatia nationala si interconectarea cu portalul european N-Lex, contract in valoare de peste 4,4 milioane de euro, conform unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP). Printre altele se vrea achizitionarea unei baze de date nationale legislative care sa cuprinda fisa actelor normative si forma actualizata a actelor normative si dezvoltarea unei aplicatii electronice care sa permita accesul neingradit la baza nationala legislativa. Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati pentru o parte din ceea ce are deja si atunci va avea baze de date concurente platite din bani publici. UPDATE Drept reactie, Ministerul Justitiei a precizat pentru HotNews. ro ca Romania este singurul Stat Membru care nu are dezvoltat sau in curs de dezvoltare conectarea bazei de date legislative nationale la sistemul N-Lex, in conditiile in care Romania si-a asumat participarea la proiectul european privind accesul neingradit la legislatia comunitara a tuturor cetatenilor, inca de la momentul aderarii. Vezi in articol cum explica Ministerul Justitiei motivele pentru care s-a optat pentru implementarea acestui portal in aceasta forma.

Ministerul Justitiei vrea sa cheltuiasca 4,4 milioane de euro pentru un portal online care sa ofere acces liber la legislatie / Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati ceea ce are deja

Ministerul Justitiei a demarat in aceasta luna o licitatie pentru implementarea cu fonduri UE a unui portal online care sa permita accesul liber la legislatia nationala si interconectarea cu portalul european N-Lex, contract in valoare de peste 4,4 milioane de euro, conform unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP). Printre altele se vrea achizitionarea unei baze de date nationale legislative care sa cuprinda fisa actelor normative si forma actualizata a actelor normative si dezvoltarea unei aplicatii electronice care sa permita accesul neingradit la baza nationala legislativa. Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati ceea ce deja are si atunci va avea baze de date concurente platite din bani publici.

Ministerul Justitiei vrea sa cheltuiasca 4,4 milioane de euro pentru un portal online care sa ofere acces liber la legislatie / Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati pentru o parte din ceea ce are deja

Ministerul Justitiei a demarat in aceasta luna o licitatie pentru implementarea cu fonduri UE a unui portal online care sa permita accesul liber la legislatia nationala si interconectarea cu portalul european N-Lex, contract in valoare de peste 4,4 milioane de euro, conform unui anunt publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP). Printre altele se vrea achizitionarea unei baze de date nationale legislative care sa cuprinda fisa actelor normative si forma actualizata a actelor normative si dezvoltarea unei aplicatii electronice care sa permita accesul neingradit la baza nationala legislativa. Juristul Bogdan Manolea atentioneaza ca statul va plati pentru o parte din ceea ce are deja si atunci va avea baze de date concurente platite din bani publici.

NEPI a inregistrat un profit, in crestere, de 21,7 milioane euro

Fondul sud-african New Europe Property Investments NEPI) a inregistrat, in primul semestru, un profit atribuibil actionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 14,3 milioane euro, informeaza un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Instalatia de 40 milioane euro a OMV Petrom, in functiune

OMV Petrom a pus in functiune noua instalatie de desulfurare a gazelor de la Petrobrazi, investitie de 40 milioane euro, potrivit unui anunt al companiei.

Peste 2 milioane de euro pentru reforma justitiei

Astazi a fost lansat proiectul de asistenta tehnica pentru coordonarea reformei sectorului justitiei din Republica Moldova. Acesta va fi implementat in urmatorii trei ani isi propune sa transforme sistemul judiciar.

UE ne da peste 2 milioane de euro pentru reforma justitiei

Astazi a fost lansat proiectul de asistenta tehnica pentru coordonarea reformei sectorului justitiei din Republica Moldova. Acesta va fi implementat in urmatorii trei ani isi propune sa transforme sistemul judiciar.

Presedintele FC Barcelona: Messi valoreaza 580 de milioane de euro

Presedintele FC Barcelona, Sandro Rosell, a estimat ca valoarea argentinianului Lionel Messi este de 580 de milioane de euro, conform unui interviu aparut duminica in cotidianul Sport, potrivit Mediafax. Pentru a-l transfera pe Messi, un club trebuie sa plateasca 250 de milioane de euro pentru clauza de reziliere, plus 56 la suta din impozite. Adica ar fi circa 580 de milioane de euro, conform calculelor lui Sandro Rosell.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2434 seconds )